Archie Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Dzisiaj mialem zamiar zabrac sie z ekipa na muskie i pstragi do wisconsin ale niestety w sobote dosc mocno zaimprezowalem i obudzilem sie dopiero ok poludnia. Zeby nie zmarnowac weekendu postanowilem skoczyc gdzies blisko i chociaz na 2 godzinki pomoczyc kija. Celem ataku byl fox river a rezultatem pierwszy w tym zezonie bass malogebowy lub zwany po ichniemu smallmouth bass. Co prawda nie byl duzy ale w stosunku do wagi ciala to sa chyba jedne z najwaleczniejszych ryb w amerykanskich wodach. Ten mimo ze daleko mu okazow wygial mi 60gr mikado az milo. Huknol w wirowke, potem w tym samym miejscu mialem jeszcze jedno puste branie na ripperka. Mam nadzieje ze to dobry poczatek z tymi rybkami bo w fox river zyja o wiele wieksze stworki z tego gatunku. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Świetny wątek! Szkoda tylko, że w tym roku, ze względu na różne osobiste sprawy nie będę mógł tutaj wkleić jakiegoś bassiora Pozostaje jedynie kibicować i czekać na rozwój wątku. Mam nadzieję, że regulanie będziesz, będziecie go aktualizować bo piękne to ryby. A swoją drogą, bo mnie to interesuje czy w US łowią te ryby w celach konsumpcyjnych? Widziałem, że wszyscy wypuszczali je i stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucioperca Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Fajnie ze że ktoś łapie basiki .Ja w tym roku połapalem troszke basików ,a to mój największy z tego roku. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr. Steel hammer Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Po ostatnich ulewach woda na foxie byla wysoka i brudna. Polowilem gdy udalo mi sie znalezc spokojna zatoke z czystrza woda. Jesli zas chodzi o twoje pytanie Remku to wieszosc amerykanskich wedkarzy co lowi wielkogebowe i malogebowe bassy wypuszcza je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flytier Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Ten przyplatal sie podczas polowu szczupakow na muche. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Wstawiam tu mojego bassa malamordke z Herbacianego Strumyka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Gratuluje pieknego bassa, widze ze standardowo na Salmo Minnow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Tak ...na Minnowa 7 RR tonacego ...genialna przyneta na Herbacianym Strumyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Tez ja bardzo lubie Aby Ci przyniosla jeszcze wiele takich swietnych bassow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Dziekuje Tomku ...mysle tylko o pstragach ...i muskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Dziekuje Tomku ...mysle tylko o pstragach ...i muskie A ja w tym roku jeszcze na rybach nie bylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 bassy malogebowe ciagle dobrze gryza na Milwaukee River. Wybralem sie tam kilka dni temu i zlowilem 5 szt. w krotkim czasie. Woda byla bardzo niska, ryby braly na predatora Mann'sa, Gulpa -smierdziucha i inne gumki -wszystkie w kolkorach braz, ciemna czerwien itp. Miedzy kamieniami znalazlem woblerka Storma na ktorego zlowilem szczupaczka. Trafil sie tez 20cali sandacz.To byl jeden z chlodniejszych dni zeszlego tygodnia, teraz znowu goraco i parno, a rybki ni gryza dzisiaj ma byc 93Fpozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zblizaja sie burze i ma sie schlodzic na weekend ..nareszcie ...bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 mam taka nadzieje, prognozy czesto sie zmieniaja i psuja nasze plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajzi Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Papur ładne basiątko. Swego czasu mieszkałem przez kilaka lat w Holandii. Jako że naród wędkarsko pozytywny z wieloma ludźmi znalazłem wspólny język. Opowiadali o liczebności bassów w miejscowych wodach. Jako że ryby na oczy nie widziałem to postanowiłem że wybiorę się w poszukiwaniu tej gadziny. I tak wybierałem się bite pół roku bezskutecznie próbując przechytrzyć bestię na rodzime gumowe kopyta, świstery i tego typu specyfiki.Ale jedynie co, to przerzuciłem całe chordy pasiastych garbusów a jak bassów nie było tak nie było, dopiero po rozmowie z jednym jegomościem i przedstawieniu mu sprawy dowiedziałem się że po ichnemu bass to z angielska perch i marzenie o bassach prysło jak bańka mydlana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 hi Bajzi, zabawna historyjka, jak to sie zdziwic mozna hehefakt faktem w holandii zlowiles bassa hehepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi