Skocz do zawartości

Bass Malogebowy 2010

Archie

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj mialem zamiar zabrac sie z ekipa na muskie i pstragi do wisconsin ale niestety w sobote dosc mocno zaimprezowalem i obudzilem sie dopiero ok poludnia. Zeby nie zmarnowac weekendu postanowilem skoczyc gdzies blisko i chociaz na 2 godzinki pomoczyc kija. Celem ataku byl fox river a rezultatem pierwszy w tym zezonie bass malogebowy lub zwany po ichniemu smallmouth bass. Co prawda nie byl duzy ale w stosunku do wagi ciala to sa chyba jedne z najwaleczniejszych ryb w amerykanskich wodach. Ten mimo ze daleko mu okazow wygial mi 60gr mikado az milo. Huknol w wirowke, potem w tym samym miejscu mialem jeszcze jedno puste branie na ripperka. Mam nadzieje ze to dobry poczatek z tymi rybkami bo w fox river zyja o wiele wieksze stworki z tego gatunku.

.

post-1819-1348914756,6147_thumb.jpg

Świetny wątek! Szkoda tylko, że w tym roku, ze względu na różne osobiste sprawy nie będę mógł tutaj wkleić jakiegoś bassiora :( Pozostaje jedynie kibicować i czekać na rozwój wątku. Mam nadzieję, że regulanie będziesz, będziecie go aktualizować bo piękne to ryby.

A swoją drogą, bo mnie to interesuje czy w US łowią te ryby w celach konsumpcyjnych? Widziałem, że wszyscy wypuszczali je i stąd moje pytanie.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

bassy malogebowe ciagle dobrze gryza na Milwaukee River. Wybralem sie tam kilka dni temu i zlowilem 5 szt. w krotkim czasie. Woda byla bardzo niska, ryby braly na predatora Mann'sa, Gulpa -smierdziucha i inne gumki -wszystkie w kolkorach braz, ciemna czerwien itp. Miedzy kamieniami znalazlem woblerka Storma ;) na ktorego zlowilem szczupaczka. Trafil sie tez 20cali sandacz.

To byl jeden z chlodniejszych dni zeszlego tygodnia, teraz znowu goraco i parno, a rybki ni gryza :( dzisiaj ma byc 93F

pozdrawiam

.

post-3531-1348914881,5028_thumb.jpg

Papur ładne basiątko. Swego czasu mieszkałem przez kilaka lat w Holandii. Jako że naród wędkarsko pozytywny z wieloma ludźmi znalazłem wspólny język. Opowiadali o liczebności bassów w miejscowych wodach. Jako że ryby na oczy nie widziałem to postanowiłem że wybiorę się w poszukiwaniu tej gadziny. I tak wybierałem się bite pół roku bezskutecznie próbując przechytrzyć bestię na rodzime gumowe kopyta, świstery i tego typu specyfiki.

Ale jedynie co, to przerzuciłem całe chordy pasiastych garbusów a jak bassów nie było tak nie było, dopiero po rozmowie z jednym jegomościem i przedstawieniu mu sprawy dowiedziałem się że po ichnemu bass to z angielska perch i marzenie o bassach prysło jak bańka mydlana.