Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance elite 4 GPS vs. Raymarine dragonfly 4 pro GPS

WOBI

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

odświeżę temat , od września ubiegłego roku testowałem Dragonfly 4 Pro , miałem wcześniej echo z czarno białym wyświetlaczem i zdecydowanie starszej generacji więc dla mnie przeskok był ogromny .

Jedna sprawa która rzeczywiście jest wpadką to brak info o poziomie baterii ale już opinia Rafała że przy 20 metrach głębokości Obraz na głębokości 20 m to porażka łuki ryb łączą się prawie w jedna linie , to przepraszam bardzo ale czego oczekujesz przy 4 calowym ekranie ? Druga sprawa to jednak jasność ekranu - nie miałem najmniejszego problemu odczytania wskazań nawet przy słonecznym dniu , pływał ze mną kolega ze swoim też kolorowym echem ( chcieliśmy porównać wskazania i czytelność obrazu ) i zdecydowanie korzystniej wyglądał ten mój Dragonfly .

Proponuje koledze przeczytać jeszcze raz powyższego posta dokładnie i ze zrozumieniem,zwlaszcza to co napisałem w nawiasie po tekście"przy 20m ......".Nie pisałem ze się czegos spodziewałem po 4 calach,sa to moje tylko spostrzeżenia a nie jakies rozczarowanie typu ze kupiłem i myslalem ze będzie to lepiej wygladalo.Od razu wiedziałem ze to porazka,to nie pierwsze echo z którym miałem do czynienia,dla bardziej wymagających proponuje sparowanie z tablatem 7 cali.

• 0

Nie . Pamiętaj o tym ze obraz jest strumieniowany czy jak tam zwal. Jak fotkę przybliżasz to się robi pikseloza obraz będzie czytelny . Ale nie tak ładny jak na echu. Tez tak myślalem i się zdziwiłem . SparowaLem hds 7 z samsung s2 9.7 i niestety ale na echu obraz jest dużo ładniejszy. Do tego dochodzą jeszcze mini lagi spowodowane przesyłem obrazu. Tj coś ala tv przez internet niby to samo co tradycyjny tv jednak obraz i jakoś nie ta

Edytowane przez siarq

• 0

Spr zdiecia wykonane w 800na600 wyświetlić jako tło pulpitu. Zanim kupiłem tablet to spr na 10 różnych i na niektórych były czarne pasy z boku. Poprostu obraz był wyświetlany w rozdzielczości echa bądź ciut wiekszej

Edytowane przez siarq