Gość Tomasz Bociek Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Witam wszystkich serdecznie, jako iz nie znalazlem dzialu powitalnia postanowilem przedstawic sie w pierwszym poscie. Na imie mam Tomek, wedkuje od .... od zawsze. 99% to spinning. Zbiorniki pozwirowe, Dunajec, Wisla. Co do postu to zastanawiam sie czy nie lepiej odlozyc troszke grosza I kupic cos naprawde konkretnego? Do tej pory wedkowalem Team Dragon. Sam mialem dylemat podobny do tego ktory poruszyl autor. Dzis jestem posiadaczem Fenwick Aetos A631MHXFS. Kij trafil w moje gusta. Ma piekielna moc, wcina sandacze to nie wazne czy przydusi gume czy dostanie szczekoscisku. Jedyny minus to dla mnie krotki dolnik ale to moje odczucie. Koguty 25+ tez jakos nie zrobily na nim wrazenia. Kontakt z dnem przenoszony w blyskawiczny sposob. Kto mial na tym kiju atomowe branie ten wie o czym pisze Pozdrawiam.P.s. Przepraszam za brak polskich znakow, mam maly problem z ustawieniami klawiatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Witam wszystkich serdecznie, jako iz nie znalazlem dzialu powitalnia postanowilem przedstawic sie w pierwszym poscie. http://jerkbait.pl/topic/29579-powitanie-na-jerkbaitpl/page-83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Witam szukam kija do połowu sandacza na sztuczne przynęty, głownie z łodzi(jezioro), ciężar w przedziale max 25 gr. Jeśli chodzi o Fenwicka miałem możliwość oglądania kija Fenwick Aetos c.w 3-21 dl. 1,98 a662 MFS oraz Fenwick EliteTech Walleye jiging Etw66ml-fs c/w 3-21 dl 1,98. Obydwa kije przypadły mi do gustu. Jeśli chodzi o St.Croix znajomy ma kijek Legend Extreme c.w 3-21 bardzo czuły i przypadł mi do gustu ale niestety aż tyle funduszu nie mam. Myśle o tańszym kijku St. Croix max 1200 zł. Szukałem używanego ale nie ma nic na chwile obecną. Chyba że u kogoś w szafie leży i ma chęć odsprzedania to proszę o wiadomość. Proszę o pomoc w wyborze kija. Pozdrawiam!Pozostaje zajrzeć do działu " Rodbuilding (budowa wędek) " zakupić blank w Poznaniu (http://www.art-rod.com/) komponenty i wyjdzie taniej jak 1200 zeta . Ja tak zacząłem swoją przygodę z budową wędek (raczej składaniem) bo na rynku nie mogłem znaleźć "pod siebie" sprzętu .Jak blank był ok to zbrojenie powalało , jak było poprawne to rękojeść za krótka ewentualnie za długa itp ,itd w końcu przerobiłem jakiegoś starego spinna , poćwiczyłem omotkowanie , lakierowanie i zabrałem się za złożenie pierwszego kijka i spodobało się zarówno mi jak i kolegom .Teraz rzadko kto z moich znajomych łowi fabrycznym .St.Croix to świetne kije (nie do zdarcia) oj będziesz zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEAM DRAGON Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Ja Ci polecam TEAM DRAGON 10-35 270cmAlbo taniej Millenium SUPER FAST 5-25 270cmOba kije nie przekroczą 700zlJa je mam i jestem bardzo zadowolony Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi