Tomas81 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Padło pytanie o najszybszy i szczytowy blank. Miałem w łapach i Elitki, M1 jakiegoś BR ale odpowiedź jest chyba tylko jedna: Hers 12lb, długość do wyboru. Rakieta nieziemska o ślicznym gięciu ale czy pod woby? Dla mnie chyba jednak za szybki choć prawimy o lekkim patyku który i tak się ugnie pod rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K...k Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 A tak trochę poważnie, a trochę nie, to szybkość (poprawnie powinno być raczej prędkość) jest wartością wymierną. Jak ją mierzycie, żeby porównać jeden blank z innym i określić "zwyciężcę"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Ja mam radar policyjny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K...k Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Ja mam radar policyjny Zanim sygnał radaru "odbije się" od najszybszego blanku i wróci do urządzenia, żeby móc odczytać pomiar, ten już (blank) może "zgasnąć", tak że tego... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 A coz to bedziesz budowal Yglo na tym blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 A spina Zrobilem juz IM teraz wpadl HM... zacytuje zleceniodawce, co prawda bez zgody, ale sie zapewne nie obrazi. Tak precyzyjnie okreslil potrzeby ze warto zacytowac.. :"Łowisko na które chcę wyrzeźbić ten kij, to oprócz Odry w dolnym jej biegu , również Peene w Niemczech -dosyć wolno płynąca rzeka gdzie bolenie trzeba sięgnąć czasem pod drugim brzegiem 30-40m, dosyć lekkimi przynętami 7-12g, więc przy solidnej mocy kija walczę o dolne zakresy wyrzutowe... Nierzadkim przyłowem są tam szczupłe c.a.100cm. Potrzebuję tym wędziskiem wyciągać je bez zajeżdżania ...brzegi są gotowe na lądowanie wyślizgiem a nurt nie jest przeszkodą. Łowiąc tam okonie ,okoniowym drobiazgiem i paprochami,zdarzało mi sie wyciągnąć szczuplaka 96cm..." 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 No mam nadzieję że Remek nie będzie psów wieszał na mnie i Łukaszu, za doradzanie daj czadu Zbyszek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Ten blank jest jak Raquel Welch z plakatu filmu Milion lat... Wystarcza przemyslane szmatki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) No mam nadzieję że Remek nie będzie psów wieszał na mnie i Łukaszu, za doradzanie daj czadu Zbyszek Mam przeczucie że Wam pięknie podziękuję. Myślę że za dwa tygodnie do mnie dotrze. Zdążę go jeszcze przetestować na późno jesiennych Świńskich okoniach (rz.Świna). Na pewno te tłustsze coś mi opowiedzą o tym kijku a i te chudziaki dorzucą coś od siebie... Pozostaje czekać... -czuję się jak chłop w ciąży. Edytowane 17 Listopada 2015 przez Remicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 O pierwszych wrażeniach coś wyklikam tutaj. Bardziej kompletny opis umieszczę w wątku do 'rzecznego uniwersala' w komentarzu do opisu Łukaszowego IM'a.Ale to dopiero gdzieś pod koniec wiosny, kiedy trochę już popływa w wodzie na którą jest robiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Po rowno woblery i gumy. Kij ma pozwolic na jak najprecyzyjniejsze prowadzenie przynety oraz przekazac wszystko co sie z nia dzieje do reki. I nie gubic ryb... nie lamac sie...i fajnie byloby, gdyby blank byl smukly ale gruboscienny (czesto lowie przy bardzo silnym wietrze, ktory sam z siebie uciazliwie gnie wedke - smuklejszy blank bedzie na to mniej podatny).Hers pod woblery nie jest najszczęśliwszym wyborem , chociaż Hers to najszybszy kij , którym łowiłem . Lekkim ruchem nadgarstka nadasz gumie ruch jaki sobie tylko wymarzysz ale wobler ? Raczej odradzam . Ktoś wspomniał w tym wątku o Elitce 12 lb i chyba będzie to doskonały kij do twoich potrzeb . Delikatną , aczkolwiek nieustępliwą szczytówką nadasz gumie ruch jaki tylko sobie wymarzysz ,oczywiście ciężarom które blank obsługuje a dość płynne ugięcie umożliwi połów woblerami .Miałem stare BR i Elitki są szybszymi blankami od BRów .Elitka 9' i 12 lb ubrana lekko odpowiada na wszystkie twoje kryteria i spełni twoje oczekiwania . Łowię tymi kijami i wiem co potrafią .Ostatnio też stanąłem przed takim samym wyzwaniem jak Ty i nic innego nie przyszło mi do głowy jak Elitka Edytowane 17 Listopada 2015 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi