Skocz do zawartości

SHIMANO STRADIC FC/TWIN POWER FC - WIELKOŚĆ

Mikosz

Rekomendowane odpowiedzi

Nie sądzę czy to nalezy rozpatrywać w kategorii błędu. Ja się przyzwyczaiłem do większych kołowrotków więc to dla mnie nie problem i jakkbym miał jeszcze raz kupować to wybiorę większy (4000) młynek do średniego spiningu (10-30g czy też 14-40g). Na feederze to w sumie nie ma znaczenie bo wędka i tak leży na podpórkach. Jak wziąłem do ręki stradicka FI i FE, oba 3000 to różnica jest przeogromna. FI wygląda jak jakieś gówienko do łowienia pod lodem :D, ale pojemność szpuli mają taką samą.

Wiesz co weź dwa :D.

Jack daniels - w dawnych czasach kiedy jeszcze zdarzalo mi sie posiedziec na jakims krzeselku przy feederku preferowalem raczej wieksze modele. powod:

1. duza srednica szpuli ulatwia dalekie rzuty,

2. duza srednica szpuli - duza srednica tarcz hamulcowych = precyzyjniejsze hamowanie

3. spore obciazenia przy zwijaniu badz co badz czesto znacznie obciazonego zestawu powodowalo ze wolalem miec bebechy w kolowrotku raczej wieksze niz mniejsze :D

ale to bylo dawno

Już przez ten okres nawet mi się udało ładne ceny wynegocjować zostaje przy Stradic. A teraz przyszedł mi pomysł żeby zakupić też Stradic 4000S GTM-RC do tego feedera bo nie są zbyt drogie a do spinningu na ten czas coś innego możliwe, żę Stradic 3000SFC zawsze jak coś to można sprzedać bo zainteresowanie nimi jest i na chwilę obecną bazuję na kołowrotkach wystawionych allegro

ps

ja lubię średniaki