Jack__Daniels Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Nie sądzę czy to nalezy rozpatrywać w kategorii błędu. Ja się przyzwyczaiłem do większych kołowrotków więc to dla mnie nie problem i jakkbym miał jeszcze raz kupować to wybiorę większy (4000) młynek do średniego spiningu (10-30g czy też 14-40g). Na feederze to w sumie nie ma znaczenie bo wędka i tak leży na podpórkach. Jak wziąłem do ręki stradicka FI i FE, oba 3000 to różnica jest przeogromna. FI wygląda jak jakieś gówienko do łowienia pod lodem , ale pojemność szpuli mają taką samą.Wiesz co weź dwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Jack daniels - w dawnych czasach kiedy jeszcze zdarzalo mi sie posiedziec na jakims krzeselku przy feederku preferowalem raczej wieksze modele. powod: 1. duza srednica szpuli ulatwia dalekie rzuty, 2. duza srednica szpuli - duza srednica tarcz hamulcowych = precyzyjniejsze hamowanie3. spore obciazenia przy zwijaniu badz co badz czesto znacznie obciazonego zestawu powodowalo ze wolalem miec bebechy w kolowrotku raczej wieksze niz mniejsze ale to bylo dawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 mifku, własnie o tym pisałem ja lubię DUŻE . Osobiście wybrałbym 4000 do spiningu/feedera/odległościówki. Do kleniowo/jaziowo/pstrągowego łowienia 3000 - aha, piszę cały czas o Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosz Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Już przez ten okres nawet mi się udało ładne ceny wynegocjować zostaje przy Stradic. A teraz przyszedł mi pomysł żeby zakupić też Stradic 4000S GTM-RC do tego feedera bo nie są zbyt drogie a do spinningu na ten czas coś innego możliwe, żę Stradic 3000SFC zawsze jak coś to można sprzedać bo zainteresowanie nimi jest i na chwilę obecną bazuję na kołowrotkach wystawionych allegro ps ja lubię średniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosz Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Dla zainteresowanych padło na 3000SFC za 650 wraz z przesyłką nie wiele różni się od 4000FCPozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi