alfaiomega Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Witam, Który kijek lepiej obsłuży przynęty typu Slider, Fatso, Sweeper, Real Eel, Soft 4 Play, woblery typu Max Rap duże minnowy, duże obrotówki. Ogólnie przynęty w zakresie 15-50g. Kije to SG Butch Light XLNT2 205 30-65g i Team Dragon Cast 30-70g. Ryby to głównie szczupaki ale w Slidera bije wszystko więc kijek ogólnie do połowu na średnie wabiki. Mój budżet to 400 zł więc oba kije się łapią. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Nie znam SG ale znam TD i uważam, że to typowy kij pod jerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaiomega Opublikowano 6 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Więc uważasz że nada się do podanych przynęt? To znaczy czy wabiki typu soft 4 play czy większe woblery rapala będą wyczuwalne na wędce i czy uda się je odpowiednio poprowadzić? O jerki się nie boję ale nie chciał bym się do nich ograniczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Nie wiem czego oczekujesz. Kij ma dość mocny szczyt, który nie jest raczej sygnalizatorem brania i pracy przynęty. Pod rybą ładnie układa się w głębokim, płynnym ugięciu. Dobry moduł węgla do takiego łowienia i świetne komponenty. Czy nada się pod inne przynęty? Dla mnie tak bo ostatnio jerkuję wszystkim co wrzucę do wody (no może poza obrotówkami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaiomega Opublikowano 6 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Wnioskuję z Twojej wypowiedzi że może to być kijek dla mnie a jak jest z jego cw sztywno 30-70 czy da się zejść do 20 żeby machnąć slidera 7? Górny zakres jest jak dla mnie wystarczający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Ja nie używam tak małych jerków/sliderów ale ,że 7-ka ma dość skupioną masę i niezłą lotność to kij powinien go ciskać bez problemu-szczególnie ta dłuższa wersja (bo pamiętaj, że są dwie długości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaiomega Opublikowano 6 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Dzięki kolego za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Poszukaj dragona Jig & jerk model do100gr realnie ma 15-50gr i powinien też być ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi