krzysiekt1991 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Chłopaki pytanko mam, otóż planuję zakup multiszlifierki, może jesteście w stanie mi coś polecić? ważne żeby była z tym wężem, gdyż łatwiej jest z tym pracować. Dzięki za pomoc ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vigo Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) Chłopaki pytanko mam, otóż planuję zakup multiszlifierki, może jesteście w stanie mi coś polecić? ważne żeby była z tym wężem, gdyż łatwiej jest z tym pracować. Dzięki za pomoc ;]Przy czym masz zamiar takiego sprzętu uzywać?, jeżeli np. przy wobkach itp. to w zupełności wystarczy maszynka o mocy kilkudziesięciu watów. Pod uwagę warto brać sprzęt firmowy, potentatami w tej branży są Proxxon i Dremel. Osobiście polecam Proxxona model Micromot 50/E jest on na tyle niewielki, że nie wymaga w sumie wałka giętkiego (ewentualnie mozna dokupić), urządzenie ma średnice zaledwie 34mm i długość 205mm, waży ~200g. PS Proxxon ogólnie będzie pracował ciszej od Dremela. Edytowane 6 Września 2015 przez Vigo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 6 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Chodzi oczywiście o robienie woblerów ;] zawsze robiłem wszystko odręcznie, teraz stwierdziłem że czas sobie ułatwić sprawę ;] proxon dość dorgi ja to tak ze 150 chciał bym wydać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Poszukaj na allegro szlifierki dentystycznej z giętkim wałkiem. Szlifierka dentystyczna jest o wiele lepsza i mocniejsza niż dremele, proxony i inne. Tutaj masz chińską kopie polskiej szlifierki stomalogicznej w dobrej cenie. http://www.aliexpress.com/item/2014Hot-sale-jewelry-flex-shaft-polishing-motor-Foredom-cc30-grinder-Foredom-flex-shaft-machine-dental-lab/1805847423.html?spm=2114.01020208.3.20.k0bgJx&ws_ab_test=201407_3,201444_6,201409_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Ja używam zwykłego chińczyka za ok 90zł z castoramy oczywiście z giętkim wałkiem i do moich potrzeb w zupełności wystarcza... Wiadomo, że nie jest to sprzęt do orania kilka h dziennie ale na jakieś drobne szlifowanie wiercenie itp w zupełności wystarczy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) Przeglądałem ulotkę n...tto i zauważyłem coś takiego: Może to Ci wystarczy... Edytowane 7 Września 2015 przez noname Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 7 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Dzieki wszystkim za odpowiedz ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek25 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Mam bardzo mało używanego Dremela bez giętkiego wałka i trochę drobiazgów do niego. Nie mam czasu teraz na woblery więc mogę go sprzedać. Gdybyś był zainteresowany daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Kupiłem właśnie chińczyka firmy falon-tech za 100zł, pierwsze korpusy ma za sobą, nic nie bije, śmiga równo i się nie grzeje.Dam znać kiedy się popsuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinning-team.pl Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Dam znać kiedy się popsuje Daj znać jak się sprawdza w boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi