Skocz do zawartości

Jaką kupić multiszlifierkę?

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopaki pytanko mam, otóż planuję zakup multiszlifierki, może jesteście w stanie mi coś polecić? ważne żeby była z tym wężem, gdyż łatwiej jest z tym pracować. Dzięki za pomoc ;]

Przy czym masz zamiar takiego sprzętu uzywać?, jeżeli np. przy wobkach itp. to w zupełności wystarczy maszynka o mocy kilkudziesięciu watów. Pod uwagę warto brać sprzęt firmowy, potentatami w tej branży są Proxxon i Dremel.

Osobiście polecam Proxxona model Micromot 50/E jest on na tyle niewielki, że nie wymaga w sumie wałka giętkiego (ewentualnie mozna dokupić), urządzenie ma średnice zaledwie 34mm i długość 205mm, waży ~200g.

PS Proxxon ogólnie będzie pracował ciszej od Dremela.

Edytowane przez Vigo
  • Like 1

Poszukaj na allegro szlifierki dentystycznej z giętkim wałkiem. Szlifierka dentystyczna jest o wiele lepsza i mocniejsza niż dremele, proxony i inne.

Tutaj masz chińską kopie polskiej szlifierki stomalogicznej w dobrej cenie.

http://www.aliexpress.com/item/2014Hot-sale-jewelry-flex-shaft-polishing-motor-Foredom-cc30-grinder-Foredom-flex-shaft-machine-dental-lab/1805847423.html?spm=2114.01020208.3.20.k0bgJx&ws_ab_test=201407_3,201444_6,201409_1

Ja używam zwykłego chińczyka za ok 90zł z castoramy oczywiście z giętkim wałkiem i do moich potrzeb w zupełności wystarcza... Wiadomo, że nie jest to sprzęt do orania kilka h dziennie ale na jakieś drobne szlifowanie wiercenie itp w zupełności wystarczy...

• Like 1