wuran Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 szukam wędki o ugięciu parabolicznym, miękkiej, o długości do 2,20 i cw. 7-15g (lub cw podobne: dolne 5-10g i górne 15-25g), dwu skład lub travelmam SG Parabellum 0-7g 213 cm i ten kijek mi pasuje, a szukam czegoś o oczko wyżej do troszkę cięższych przynętMoże ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami o podobym kijku i poda model(e) który(e) spełniają powyższe.Szukałem wskazówek tu na forum, ale znalazłem same długie (powyżej 2,4 metra) a mi pasują krótsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Przyjrzyj sie Dragonowi Moderate, powinien Ci podpasowac akcja i ugięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 6 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Przyjrzyj sie Dragonowi Moderate, powinien Ci podpasowac akcja i ugięciem.dziękuję, przejrzałem, ale te krótkie mają albo akcję fast, a jak już medium fast lub medium to CW jest niskie :-(http://www.firmadragon.pl/oferta/wdziska/wdziska-dragon/moderate?showall=&start=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drabek Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Zerknij na to http://www.firmadragon.pl/oferta/wdziska/wdziska-dragon/nano-lite?showall=&start=1Osobiście łowię modelem 2,13 m 1-10g pod okonia i jestem bardzo zadowolony.....;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Ja używam fenwick hmg 2.13 m do 18 g. Przedział i parabola idealnie pasuje do opisu wymagań dotyczących wędki. Świetny kijek na grubszego okonia i do sandacza na lekko. Taki uniwersał mi bardzo pasuje i jestem z niego okropnie zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Na jakie przynęty łapiesz(wagowo też) i jakie ryby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Marcin miałem kiedyś bestmastera 2,1 m z seri BX ML czyli opisany 7-21 gram. Trochę ciężkawy ale przy tej długości nie stanowiło to problemu. Kije pancerne a akcja na pewno by Ci odpowiadała ja łowisz Parabellum 0-7g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Na jakie przynęty łapiesz(wagowo też) i jakie ryby ?Obrotówki, cykady, wirujące ogonki, gumy, jigi. Przy stojącej wodzie od 7 - 21 g + guma do 10cm . Więcej myślę że też da radę spokojine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Berkley LightningRod 2,10 m 7-21 g; zwłaszcza z pierwszej serii.Łowię nim pstrągi, okonie, szczubełki i bolki też się zdarzyły.Ciężarem wyrzutowym się nie przejmuj. U mnie śmiga i dżigami 1 g (i czuć przynętę), a jak potrzeba to i sliderem 7 cm na stojącej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi