Skocz do zawartości

Budżetowa #4, polecacie coś?

wepster

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Poszukuję jakiegoś seryjnego kija, z przeznaczeniem głównie na lipienie z Sanu. Wedeczka miała by służyć przede wszystkim do suchara i chciałbym się zamknąć w okolicach 200 zł:) Nie zależy mi na super marce czy sprzęcie z pracowni... po prostu chce żeby łowie o mi się nią miło i delikatnie na lipieniowa sieczke. .. w tej chwili z braku laku łowie jakimś jaxonem #5/6 z linką vision atack #6 i finezyjne łowienie to to nie jest:) wiem, że dużo osób w tej kasie poleci mi konger WC tylko ze 4/5 i to podobno takie bardziej mocne 5... Zależy mi na typowej czworeczce do delikatniejszej zabawy. Macie coś godnego polecenia? Pozdr

Mam od jakiegoś czasu takiego Sh. Agility Rise 7ft6 4 WT. Jest sparowany z linką DT w # 5 i przy dłuższych rzutach kij klęka a utrzymanie linki w powietrzu to nie lada wyzwanie. Do takiej wędki najlepiej zakupić linkę WF w tej samej klasie ale z krótką ciężką głowicą jak np. Vision Vibe 65 na małe ciurki lub 85 na większe cieki. Sznurki są drogi e ale podobno warte swojej ceny i wtedy wszystko chodzi jak w zegarkui na krótkich i na długich dystansach. Na przyszły sezon zamierzam się o tym przekonać, póki co dołowię do zimy tym co mam.

No i na San to tak 2.40- 2.70, tam raczej oddaje się rzuty na nieco większe odległości a to podobno pomaga. 

Jeżeli ma być to delikatny kijek, a nie przeszkadza długość 2,1m to z czystym sercem polecam Snowbee Classic 7ft wt 3-4.

Wędka leciutka, przyzwoicie wykonana, akcja bardzo ciepła, pięknie współpracuje mi z Ego Weapon #4 WF, chociaż moim zdaniem to bardziej jest 3 niż 4. 

Do sucharka mój numer 1 w tej kasie :D Z jakimś tanim grafitowym kołowrotkiem (chyba jaxon) ledwo czuć, że ma się coś w ręku.

wiem, że dużo osób w tej kasie poleci mi konger WC tylko ze 4/5 i to podobno takie bardziej mocne 5... Zależy mi na typowej czworeczce do delikatniejszej zabawy. Macie coś godnego polecenia? Pozdr

Ja bym tam pozostał przy Kongerze.

Super seria do suchara w wersji budżetowej- wybierz tylko długość ;)

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/shakespeare-agility-rise-fly-g6-a1-p1957-k12052.html

Na duży plus tuba i fajna akcjaI to jest chyba właśnie to!! 2,55 będzie super! Dzięki @ szymanek69, nie wiem jakim cudem nie trafiłem wcześniej na tego sh :)

Jeśli chodzi o budżetowe kije to ostatnio kupiłem sobie Shakespeare sigma fly #5 pod sucharka. Za około 170 złotych dostajesz fajnie wykonany czteroskład z aluminiowym uchwytem kołowrotka i tubą w zestawie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wojtku, ta sigma też fajna alternatywa i przede wszystkim super kasowo! Dzięki za pomoc!

• Like 1