wepster Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Hej. Poszukuję jakiegoś seryjnego kija, z przeznaczeniem głównie na lipienie z Sanu. Wedeczka miała by służyć przede wszystkim do suchara i chciałbym się zamknąć w okolicach 200 zł Nie zależy mi na super marce czy sprzęcie z pracowni... po prostu chce żeby łowie o mi się nią miło i delikatnie na lipieniowa sieczke. .. w tej chwili z braku laku łowie jakimś jaxonem #5/6 z linką vision atack #6 i finezyjne łowienie to to nie jest:) wiem, że dużo osób w tej kasie poleci mi konger WC tylko ze 4/5 i to podobno takie bardziej mocne 5... Zależy mi na typowej czworeczce do delikatniejszej zabawy. Macie coś godnego polecenia? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 mam podobny problem mi spodobał się vision keeper tylko ze cieżko o #4 mysle o #3 przeciażonej sznurem o klase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Jeśli chodzi o budżetowe kije to ostatnio kupiłem sobie Shakespeare sigma fly #5 pod sucharka. Za około 170 złotych dostajesz fajnie wykonany czteroskład z aluminiowym uchwytem kołowrotka i tubą w zestawie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) A po co przeciążać kij? Bez sensu.. Z budżetówek poszukaj używanych Batsonów RX6/7 #4. Miałem RX7 8' #4 i cholernie żałuję że go sprzedałem Dasz troszkę więcej niż 200zł ale warto. Edytowane 7 Września 2015 przez ryba7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Super seria do suchara w wersji budżetowej- wybierz tylko długość http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/shakespeare-agility-rise-fly-g6-a1-p1957-k12052.htmlNa duży plus tuba i fajna akcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Sprzedawca mi tak doradził żeby przeciążyć kij o klase przy suchej raczej daleko się nie rzuca a kijek ładuje sie przy krótkiej lince ,i zastanawiam się czy kupować #3 czy czekać jak pojawią się #4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Mam od jakiegoś czasu takiego Sh. Agility Rise 7ft6 4 WT. Jest sparowany z linką DT w # 5 i przy dłuższych rzutach kij klęka a utrzymanie linki w powietrzu to nie lada wyzwanie. Do takiej wędki najlepiej zakupić linkę WF w tej samej klasie ale z krótką ciężką głowicą jak np. Vision Vibe 65 na małe ciurki lub 85 na większe cieki. Sznurki są drogi e ale podobno warte swojej ceny i wtedy wszystko chodzi jak w zegarkui na krótkich i na długich dystansach. Na przyszły sezon zamierzam się o tym przekonać, póki co dołowię do zimy tym co mam.No i na San to tak 2.40- 2.70, tam raczej oddaje się rzuty na nieco większe odległości a to podobno pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przeman Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 na Sanowe lipienie, które łowi się przeważnie na żyłkę 0,10mm, kij w 3 klasie aftm będzie odpowiednim wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Jeżeli ma być to delikatny kijek, a nie przeszkadza długość 2,1m to z czystym sercem polecam Snowbee Classic 7ft wt 3-4.Wędka leciutka, przyzwoicie wykonana, akcja bardzo ciepła, pięknie współpracuje mi z Ego Weapon #4 WF, chociaż moim zdaniem to bardziej jest 3 niż 4. Do sucharka mój numer 1 w tej kasie Z jakimś tanim grafitowym kołowrotkiem (chyba jaxon) ledwo czuć, że ma się coś w ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Apropo taniego, małego kołowrotka do krótkiej wędki w niskiej #, co możecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 wiem, że dużo osób w tej kasie poleci mi konger WC tylko ze 4/5 i to podobno takie bardziej mocne 5... Zależy mi na typowej czworeczce do delikatniejszej zabawy. Macie coś godnego polecenia? PozdrJa bym tam pozostał przy Kongerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Ja bym tam pozostał przy Kongerze.Z armatą na wróble. Można i tak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 7 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Super seria do suchara w wersji budżetowej- wybierz tylko długość http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/shakespeare-agility-rise-fly-g6-a1-p1957-k12052.htmlNa duży plus tuba i fajna akcjaI to jest chyba właśnie to!! 2,55 będzie super! Dzięki @ szymanek69, nie wiem jakim cudem nie trafiłem wcześniej na tego sh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 7 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Jeśli chodzi o budżetowe kije to ostatnio kupiłem sobie Shakespeare sigma fly #5 pod sucharka. Za około 170 złotych dostajesz fajnie wykonany czteroskład z aluminiowym uchwytem kołowrotka i tubą w zestawie. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkWojtku, ta sigma też fajna alternatywa i przede wszystkim super kasowo! Dzięki za pomoc! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy1106 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Sh. Agility rise fly, takiego mam i takiego polecam ja mam 7ft/#4 (tylko można znaleźć taniej niż w tym linku) ze względu na specyfikę mojej rzeczki, do tego mam sznurek Sage'a dt #4, młynek budżetowy czyli okuma Airframe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Ja mam tego sigma i airframe plus sznur ego warrior fw5f i śmiga to całkiem fajnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi