Flame Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Cześć Od dwóch lat próbuję swoich sił w castingu łowiąc Jerkami. Ogólnie podoba mi się prowadzenie przynęty i brania, ale hol to dla mnie porażka (nie umiem przyzwyczaić się do łowienia przelotkami i kołowrotkiem do góry). W związku z tym, nie rezygnując z łowienia Jerkami, chciałbym wędki i multik zmienić na zestaw spinningowy. Czy moglibyście mi napisać jakie powinienem rozważyć kije spinningowe do łowienia Jerkami typu Slider (10), Fatso (10), Swiper (14) i StrikePro BusterJerk (15 cm - 70gr) ? Ogólnie szukam kija o długości ok 2 m i do ok 100 gr (2 skład), ale nie mam konkretnego kandydata. Dzięki i pozdrawiam Patryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Kolega Melanżyk, zdaje się, łowi na jerki za pomocą "klasycznej" wędki i młynka ze stałą szpulą. Wyniki ma przednie. Może interesujące Cię informacje znajdziesz w jego autorskim wątku w dziale twórców przynęt? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Dragon milenium fatso jerk? Tanio i ok. U mnie ogarnia przynety do 100g.glidin rap 17 real trout 3d 20cm etc. I nie zal jak sie polamie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz82 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Kija poleconego przez goorala używałem kilka sezonów. Fajny kij do jerkowania z dużym zapasem mocy.Wart uwagi jest też shimano beastmaster 2,1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 7 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) Dzięki Panowie za propozycje. Zastanawiałem się właśnie nad beastmasterem. Postaram się również pomachac dragonem. Edytowane 7 Września 2015 przez Flame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 7 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) Dragon milenium fatso jerk? Tanio i ok. U mnie ogarnia przynety do 100g.glidin rap 17 real trout 3d 20cm etc. I nie zal jak sie polamie O którego fatso jerka chodzi...1.80 m czy 1.95 m ? Edytowane 7 Września 2015 przez Flame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Dragon milenium fatso jerk? Tanio i ok. U mnie ogarnia przynety do 100g.glidin rap 17 real trout 3d 20cm etc. I nie zal jak sie polamie O którego fatso jerka chodzi...1.80 m czy 1.95 m ? Dobre pytanie - czy 180cm czy 195cm. Czy łowisz nim w trolu, czy normalnie z ręki rzucasz 100 gramowymi jerkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 7 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Jerkami do 70 gr z ręki... Czyli krótszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz82 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Używałem dłuższego do lapania z ręki jerkami 50- 80g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Dzięki za odpowiedź. Mam krótszego (1,80) w wersji cast. Jak rzucam do 60g jest ok, nawet czuje, że 70g by dało. Mam 2 większe jerki po 78g i widze, że przed nim już klęka i boje, że pęknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Filmik jak z niego lata real trout 3d line through 20cm (98g?) Mass marauder tez chyba duzo lzejszy nie jest. Nie przrkonuje nikogo za moj kij dales 120pln. Zs tyle niech sie lamie co 4 mies.... Sent from my SM-N910F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Dobre pytanie - czy 180cm czy 195cm. Czy łowisz nim w trolu, czy normalnie z ręki rzucasz 100 gramowymi jerkami?Sorka za zwloke. Z reki rzucam. Mam 180cm. W trolu pociagnie lekko 3d line through trouta 30cm. Nawet spod jajek mozna kilka m rzucic z wyczuciem. Sent from my SM-N910F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi