dawid_ Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Interesuje mnie opinia o woblerach Bomber Long A 9cm i 12cm w wersji pływającej i suspend (zawieszonej?).Link do strony producenta: http://www.bomberlures.com/products.html#LongA Ktoś używał tych przynęt? Jakie efekty? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 ja używał. ale najchętniej zawsze wracam do wersji bobmer long 25a baaaaaaaaardzo fajny wobek na baaaaaardzo fajne szczupaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 uli beyer mowi na nie 'przyneta dla turystow' a ja je nazywam 'wabikami dla leniwych' ... sa skuteczne kiedys popelnilem pewien tekst, nie opublikowany, w ktorym napislalem takie zdanie:W niektórych sytuacjach ryby reagują lepiej na woblery dwuczęściowe. Ja preferuje Bombery Long A Jointed. Te przynęty są równie skuteczne co niepowtarzalne. Bardzo często z kilkunastu woblerów prawidłowo pracują 2-3 sztuki, dlatego też trzeba wybrać te najlepsze a resztę oddać ... oczywiście dobrze jest mieć dobre układy z miejscowym handlarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Dzięki za odpowiedzi Myślałem o wersji jednoczęściowej, typu floating lub suspend. Ta druga wersja to wobler, który po zatrzymaniu w wodzie, ani nie tonie, ani nie wypływa na powierzchnię? Planuję przy pomocy czegoś takiego obławiać płytkie stawy i jeziora. Taką przynętę mogę zatrzymać na dłużej w miejscu, wykonać kilka szarpnięć i popłynąć dalej.. Powinna być użyteczna. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi