pampi Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Podpinam się odnośnie yamagi 72/tz ktos cos ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Gdzie aktualnie w Polsce można dostać te wędki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek64 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Czyżby Yamagami w kraju nad Wisłą nikt nie handlował? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 No raczej nikt ja sam sprowadzałem Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Fishing Stock miał je w swojej ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Odkopię trochę temat. Czy jest tutaj jakiś użytkownik wędki YAMAGA BLANKS BLUECURRENT 73ALL-RANGE TZ NANO PROFESSOR (223CM 1-12GR)? Jaki realnie jest minimalny cw tej wędki? Jak z czuciem brań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztorm78 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Czy ktoś z kolegów posiada może Yamaga Lupus 61 lub 71? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztorm78 Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Może ktoś ma Yamaga Blanks Early for seabass lub model Ballistick? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCUS Opublikowano 22 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2024 Proszę o kilka słów na temat tej yamagi.YAMAGA BLANKS BLUE CURRENT III 76 StreamMoże ktoś użytkuje lub łowił tym modelem.Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 To teraz jeszcze ja spróbuję.., i Odkopię trochę temat. Czy jest tutaj jakiś użytkownik wędki YAMAGA BLANKS BLUECURRENT 73ALL-RANGE TZ NANO PROFESSOR (223CM 1-12GR)? Poważnie myślę na zakupem tej wędki i chciałbym poznać wszelkie o niej opinie..Drogi kij wiem, ale bardziej interesuje mnie to czy warto do niego dołożyć.., czy raczej pomyśleć to tańszej opcji tj.YAMAGA BLANKS BLUECURRENT III 74 Spin (223cm -10g)Będę wdzięczny za wszelkie opinie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 73 All Range to była moja ulubiona wędka na pstrągi. Obsluguje woblery, gumy i blaszki. Mega fajna praca pod rybą, super czucie i amortyzacja. Nie jest to typowy xfast, raczej fast. Nadaje się pod pstrąga i okonia. Polecam. Czy warta swojej ceny? Zależy za ile masz możliwość zakupu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 73 All Range to była moja ulubiona wędka na pstrągi. Obsluguje woblery, gumy i blaszki. Mega fajna praca pod rybą, super czucie i amortyzacja. Nie jest to typowy xfast, raczej fast. Nadaje się pod pstrąga i okonia. Polecam.Czy warta swojej ceny? Zależy za ile masz możliwość zakupu.Super, właśnie o takie informacje i zastosowania mi chodzi.., wolę wędki które nie są do końca X-Fast.., bo więcej wybaczają i mają większe spektrum przynęt które dobrze się nimi prowadzi.. Myślę jeszcze co prawda o dobranej tak wędce z dobrej pracowni, ale boję się że w tym przypadku koszt może być podobny lub nawet wyższy.. A czemu napisałeś że "była".., już nie jest?Jeśli tak to czego używasz obecnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Była ulubioną wędka na pstrągi. Niestety zmieniłem miejsce zamieszkania i pstrągi poszły w zapomnienie. Zamiast tej yamaga-blanks kupiłem inne wędki, które bardziej mi się sprawdzają na łódce. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Ja właśnie szukam czegoś na łódkę, bo obecnie w tej gramaturze mam St.Croix (Avida AVS80MLM2) i jest super ale ciut przy długi przy 244cmI założyłem że te 223 cm już będzie ok, tym bardziej że inne kije na łódkę mam 213cm.A czego obecnie używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Ja właśnie szukam czegoś na łódkę, bo obecnie w tej gramaturze mam St.Croix (Avida AVS80MLM2) i jest super ale ciut przy długi przy 244cmI założyłem że te 223 cm już będzie ok, tym bardziej że inne kije na łódkę mam 213cm.A czego obecnie używasz?Yamaga została zastąpiona przez dwie wędki Zenaq. Ale to wędki w jednym kawałku i o innej charakterystyce blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Tu masz porównanie ugięcia yamaga przy 250g i zenaq do 9g z 1kg. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 To ciekawa opcja.., Warta solidnego przemyślenia.Ja nawet wolę jednoskłady, zwłaszcza na łódkę.. A gdzie kupiłeś? Indywidulny import, czy gdzieś w kraju ktoś to sprowadza..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 To ciekawa opcja.., Warta solidnego przemyślenia.Ja nawet wolę jednoskłady, zwłaszcza na łódkę.. A gdzie kupiłeś? Indywidulny import, czy gdzieś w kraju ktoś to sprowadza..?Kupowałem w Niemczech. Niestety cena dużo wyższa niż yamaga. Mieli kilka sztuk w sklepie, rozeszły się w niecały tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Fakt, sprawdziłem.., cena raczej zaporowa..Zostanę chyba przy Yamaga, ale i tak wielkie dzięki za info.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Super, właśnie o takie informacje i zastosowania mi chodzi.., wolę wędki które nie są do końca X-Fast.., bo więcej wybaczają i mają większe spektrum przynęt które dobrze się nimi prowadzi.. Myślę jeszcze co prawda o dobranej tak wędce z dobrej pracowni, ale boję się że w tym przypadku koszt może być podobny lub nawet wyższy.. A czemu napisałeś że "była".., już nie jest?Jeśli tak to czego używasz obecnie? Ja teraz mam ten kij i ... zastąpi kilka innych, które do tej pory mam/miałem na pstrągi i okonie. Jest bardzo uniwersalny. Rzuca się nim bardzo precyzyjnie. I to nie jest wklejka.Testowałem jak do tej pory:- w nurcie (cel pstrąg): obrotówki 1-3 (paletka typu aglia, comet, wrta), woblery (od kurdupelków do 7 cm salmo minnow), wahadełka - przynęty prowadzone z prądem, w poprzek rzeki czy pod prąd.- na wodzie stojącej (cel okoń): obrotówki j.w., cykady od 2,5 g (spinmad ćma, uklejka) do 9g (spinmad hart),na razie główki/czeburaszki max. 2- 4 g + gumka, twiche, wahadełka do ok. 10g ... czucie skubnięć, brań okoniowych bardzo dobre. Świetnie amortyzuje hole pstrągów - na razie nic większego niż 42-43 cm nie siadło.Wyholowałem też "za kapotę" leszcze 60-70 cm. Sandaczyka ok. 50 cm ... Ogólnie radocha z kija, coś, jakby nastolatek dostał pierwszy raz do ręki kobiecy cycek ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 30 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2024 (edytowane) Koledzy czy ktoś używa Yamaga Blanks BluCurrent Professor 70 Plug TZ Nano Spin do 8g.Jakie wrażenia, jak się sprawuje pod obrotówką czy małą wahadłówką i ile realnie pociągnie górą..? Czy da radę z trochę większym przyłowem..? Edytowane 30 Września 2024 przez ubot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2024 Naprawdę nikt obecnie tego kija (j/w) nie używa..? Żadnych opinii..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 A czy jest gdzieś w Polsce sklep z ofertą Yamagi stacjonarnie do obejrzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 Mam u siebie w Gdańsku zawsze parę Yamag. Teraz idzie dostawa. Nie są to duże ilości ale robię co mogę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 Mam u siebie w Gdańsku zawsze parę Yamag. Teraz idzie dostawa. Nie są to duże ilości ale robię co mogę A co stoi na przeszkodzie aby mieć szeroką ofertę w miarę na stałe? Brak popytu, czy producent/dystrybutor nie dosyła? Trudno wydać ok. 2 tys. bez machnięcia wędką w sklepie. Później giełda jest pełna nietrafionych zakupów sprzedawanych ze stratą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi