guciolucky Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia A ja mam pytanie do Kuby. Jaka jest różnica pomiędzy BLC3-82 a Mebius 88lMebius jest idealnie progresywny natomiast BC3 ma nieco delikatniejszą szczytówkę i twardszy dolnik, nie wyczujesz tego na sucho bo jest to wędka wybitnie lekka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia To, że fly fishing nie jest dla wszystkich, jest jedną z całego szeregu jego zalet. Bo jest on, bezdyskusyjną koroną łowienia Dla pragmatyków efektywności, łatwości, skuteczności i produktywności, jest mało przydatny. Co więcej - równie niezrozumiały, jak inne niemniej trudne pojęcia typu; stowarzyszenie, homo sapiens, albo święta Każdy muszkarz powinien chyba mieć taką skromną koronę na sobie, np. z folii aluminiowej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Oooo.. Nie każdemu byłoby w takim stroiku dobrze. Co byś, Pluszczu, miał przeciw gustownemu kaskowi z ołowiu albo wolframu? Klasyczny fly fishing, był i nadal jest, radykalnym odwrotem od rybackiej mentalności opartej na maksymalnej skuteczności. I o dziwo, mimowolnie, przez swoje niedoskonałości, pozwala zachować w stanie nienaruszonym rybie nisze i ostoje. Nowobogaccy przybysze są ponad to.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Żaden ze mnie muszkarz (raptem 3 muchowe wędki) ale jeśli chodzi o nie naruszanie nisz i ostoi to obiło mi się o uszy jakieś rozdeptywanie gniazd pstrągów??? Czy to się faktycznie zdarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Żaden ze mnie muszkarz (raptem 3 muchowe wędki) ale jeśli chodzi o nie naruszanie nisz i ostoi to obiło mi się o uszy jakieś rozdeptywanie gniazd pstrągów??? Czy to się faktycznie zdarza? pstrągów, lipieni, takie tam pierdołki Łowienie ryb na woblera i podmianka cyk muchówka w zębach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Koledzy, to wątek o wędkach Yamaga - jeżeli ktoś będzie chciał o nich poczytać, to niewiele na ten temat znajdzie na 2ch ostatnich stronach, obawiam się... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia (edytowane) Pojechałem, pomacałem, kupiłem Blue Current III 63. Wrazenia „na sucho” bardzo pozytywne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 16 Kwietnia przez kruz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Pojechałem, pomacałem, kupiłemBlue Current III 63. Wrazenia „na sucho” bardzo pozytywne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jaki to model tak konkretnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Pojechałem, pomacałem, kupiłemBlue Current III 63. Wrazenia „na sucho” bardzo pozytywne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Przeczytałem jednakże kolor blanku za rękojeścią w kierunku szczytu jakiś taki ala żółty ... W mojej o dokładnie tym samym oznaczeniu jest zupełnie inny stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Przeczytałem jednakże kolor blanku za rękojeścią w kierunku szczytu jakiś taki ala żółty ... W mojej o dokładnie tym samym oznaczeniu jest zupełnie inny stąd moje pytanie. Mi ten żółty wygląda na odbicie światła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Możliwe, a może yamaga zmieniła kolor blanków ... Np. w modelu blue current nano professor niebieskiego nie uświadczysz ... Dlatego poczekam na odpowiedź kolegi Krzyśka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia a może yamaga zmieniła kolor blanków ...Na pewno ???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia To jest klasyczna niebieska seria blue current III, reszta to odbicie światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Możliwe, a może yamaga zmieniła kolor blanków ... Np. w modelu blue current nano professor niebieskiego nie uświadczysz ... Dlatego poczekam na odpowiedź kolegi Krzyśka.Tak jak koledzy piszą i ja tez pisalem, to jest Blue Current III 63. Pewnie światlo sie jakos dziwnie odbija na zdjeciu, ale jest taki ciemnoniebieski po calości. [emoji4]W sobote będe go testował nad wodą- mam nadzieje. Już dzisiaj byłby testowany gdyby cos sie nie zesrało do tego stopnia, ze musialem prom przebookować Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 29 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca Koledzy czy ktoś ma jakieś doświadczenia z serią Yamaga Blanks Ballistick? A jak by ktoś mógł napisać konkretnie coś o modelu 90ML-M (5-35g) to będę bardzo wdzięczny..Z góry wielkie dzięki za wszelkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 1 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca (edytowane) Dobry wieczór Mój bardzo dobry przyjaciel, łowi w średniej i zróżnicowanej rzece, o górskim charakterze, i częściowo zdecydowanie bardzo mocnym uciągu, zarówno klenie jak i brzany, czasami zdarza się jakiś pstrąg, ale generalizując docelowo kleń i brzana. Obydwie ryby na małe woblery 3 do 5 cm. Który model Yamaga, o długości powyżej 8' ale krótszy niż 9', będzie spełniał kompromis pod względem prezentacji lekkiej i małej przynęty, jak i wystarczającej mocy do wyholowania sporej barbary? Edytowane 1 Lipca przez nati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Mebius 88L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca Dziękuję za podpowiedź. A jak ten model wypada w porównaniu z BC III 82 i TZ 85? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca Doprecyzuj pytanie bo każda z tych wędek jest inna, łączy je tylko niska waga, producent i spora uniwersalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca Dobrze, w takim razie precyzuję. Proszę o porównanie przeze mnie wymienionych modeli wędek Yamaga (Mebius 88L, BC III 82 oraz TZ 85) oraz o przedstawienie wad i zalet, w kontekście zamierzonego docelowo połowu ryb gatunków kleń oraz brzana (mam na myśli duże ryby a nie tzw. potocznie chlapaki), na lekkie woblery w przedziale 3-5cm, w średniej rzece o charakterze górskim i w wartkim, a nawet bardzo wartkim, nurcie. Proszę także o ekspertyzę, chętnie podpartą uzasadnienieniem, skoro już precyzujemy, z jakimi średnicami żyłek, który model będzie współpracował najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca Dobrze, w takim razie precyzuję. Proszę o porównanie przeze mnie wymienionych modeli wędek Yamaga (Mebius 88L, BC III 82 oraz TZ 85) oraz o przedstawienie wad i zalet, w kontekście zamierzonego docelowo połowu ryb gatunków kleń oraz brzana (mam na myśli duże ryby a nie tzw. potocznie chlapaki), na lekkie woblery w przedziale 3-5cm, w średniej rzece o charakterze górskim i w wartkim, a nawet bardzo wartkim, nurcie. Proszę także o ekspertyzę, chętnie podpartą uzasadnienieniem, skoro już precyzujemy, z jakimi średnicami żyłek, który model będzie współpracował najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 4 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca No dobrze, kolejna próba. Dobrze, w takim razie precyzuję. Proszę o porównanie przeze mnie wymienionych modeli wędek Yamaga (Mebius 88L, BC III 82 oraz TZ 85) oraz o przedstawienie wad i zalet, w kontekście zamierzonego docelowo połowu ryb gatunków kleń oraz brzana (mam na myśli duże ryby a nie tzw. potocznie chlapaki), na lekkie woblery w przedziale 3-5cm, w średniej rzece o charakterze górskim i w wartkim, a nawet bardzo wartkim, nurcie. Proszę także o ekspertyzę, chętnie podpartą uzasadnienieniem, skoro już precyzujemy, z jakimi średnicami żyłek, który model będzie współpracował najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi