Skocz do zawartości
  • 0

JERKI

Friko

Pytanie

@all

mam pytanie czy ktoś z obecnego tu Koleżeństwa próbował może łowić na jerk Jaxona ?

Tylko prosze mi nie pisać o profanacji zestawu B) bo ten jerk tym sie wyroznia ze nie przypomina zadnego glidera ani w ogole nie wydaje sie byc kopia jakiego mniej lub bardziej znanego wzoru - jesli jest to autorski pomysl jaxona to zastanawiam sie jak chodzi po prostu :unsure:

pozdrawiam

ps. pisze jerk jaxona gdyz widzialem tylko jeden model - nazywa sie holo-karaś czy jakoś tak

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jaxona? Ha, ha, ha ... Jaxon je sprzedaje w swoich pudełkach :D Rzucałem, łowiłem (1 szt. jest w moim pudełku, kolor złotej rybki). Nie rzuciły mnie na kolana, ot kolejna kolebiąca się na boki przynęta - slider jest zdecydowanie lepszy pod każdym względem. Jednakże słyszałem, że niektórzy holendrzy mają dobre wyniki na te cudaki (made by Balzer).

Pozdrawiam

Remek

• 0

Zakupiłem kiedyś dwa holo wobki sraxona z grzechotkami z myślą o trociach.Do tej pory nie mogę znależć frajera który by poszedł na zamiankę na cokolwiek-nawet wśród trociowych nowicjuszy napojonych wodą ognistą i podjaranych opowieściami o rybach w hotelu Zamkowy :lol: Jak życie pokazało moje myślenie przy kupowwaniu szło dobrym tropem-jedynym moim błędem było to że nie znałem wtedy Stinga 9-ki :mellow: :mellow: :lol:

• 0

Sdiełano w Chinach!!! Balzer też je tylko pudełkuje !!! :lol:

Gadda

Pewnie Was zadziwię, ale te woblery nie są produkowane w Chinach tylko... w Polsce. Ich producentem jest HRT - robi je zarówno dla Balzera jak i Jaxona.. Jaxon ściąga z Chin tylko plastiki.

Pozdrawiam,

Efex B)

• 0

Oj, Jaxon powinien chyba zatrudnić rzecznika, bo na tej stronie ma prze.....rąbane :lol:

Zresztą fakt, że w potocznym języku przyjęła się nazwa sraxon i często w sklepach można spotkac ludzi z kamienną twarzą i całkiem na poważnie pytających o sprzęt sraxona daje mi do myślenia - zastanawiam się czy to jest jakiś czarny marketing [ na zasadzie: nie ważne czy mówią o nas źle czy dobrze, ważne że mówią ]

pozdrawiam

• 0

Ja osobiście nigdy nie twierdziłem, że ta przynęta jest nieskuteczna czy w jakikolwiek sposób zła.. Nie łowiłem na nią i nie znam nikogo z doświadczeniami. Jack nie pracuje wcale i jak wiecie jest skuteczny. Sądzę, że omawiany wabik też może być skuteczny..

Podałem tylko jego pochodzenie i sposób pracy. B)

Pozdrawiam,

• 0

W swojej kolekcji mam dwa egzemplarze mniejszy i większy, nie pamiętam teraz gramatury, ale obydwa chodza dość agresywnie. Wyważone tak że ostro stoją na dziobie (podobnie jak Jack).

W mojej ocenie raczej nadają się do łowienia jak zwykłym woblerem lub do trolingu.

Pozdrowienia

PS. Tak jako ciekawostkę napiszę, źe mam kilka wędek Jaxona, wagę elektroniczną i wiele innych drobiazgów i o dziwo wbrew panującej opinii nigdy mi sie nic nie popsuło (odpukać)

A dodam, że nie jestem przedstawiciejem, testerem ani w żaden inny sposób powiązany z Jaxonem :lol:

• 0

Podłączam się do tematu, lecz nie chodzi mi o Jerki Jaxona :D

Na sąsiednim forum dostałem linka do takiej przynęty:

http://www.pearlbaits.com.pl/pike.html

Łowił ktoś tą przynętą? Bo prezentuje się fajnie :D I może ktoś mi powiedzieć jak wygląda praca tej przynęty przy szarpaniu?