Skocz do zawartości
  • 0

JERKI

Friko

Pytanie

@all

mam pytanie czy ktoś z obecnego tu Koleżeństwa próbował może łowić na jerk Jaxona ?

Tylko prosze mi nie pisać o profanacji zestawu B) bo ten jerk tym sie wyroznia ze nie przypomina zadnego glidera ani w ogole nie wydaje sie byc kopia jakiego mniej lub bardziej znanego wzoru - jesli jest to autorski pomysl jaxona to zastanawiam sie jak chodzi po prostu :unsure:

pozdrawiam

ps. pisze jerk jaxona gdyz widzialem tylko jeden model - nazywa sie holo-karaś czy jakoś tak

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jak wracamy do tematu jerków,tych mało znanych modeli w Polsce,to warto zakupić sobie Buster jerka firmy Strike Pro.

Tu link do szwedzkiego dystrybutora:

http://www.strikepro.se/eg048.htm

Pierwszego kupiłem w Vasterwicku i ćwiczyłem nim na jeziorze.Mowiąc młodzieżowo-wymiata !

Nastepne kupiłem za straszną cenę na niemieckim e-bayu.

Dla mnie jest to najlepszy jerk w moim pudełku.

• 0

Cena za Pike PearlBaits to 12-14zł. :D Wezmę na pewno 2 sztuki jak tylko będę miał pieniążki

Znalazłem zakończone aukcje:

http://www.allegro.pl/item407561665_407561665.html

http://www.allegro.pl/item407929632_407929632.html

• 0

W sklepie u Krysiaka w Vasterwicku placiłem coś około 25zl(jak na nasze) za sztukę z rabatem dla chłopaków z Dragona,z którymi byłem.

Na ebay zapłaciłem z wysyłką prawie 60zł za sztukę.Strasznie drogo.

Ale był to jednorazowy zakup.Mam już podobne, ze swojego warsztatu na własny użytek. :o

• 0

Jeśli chodzi o przynęty, które teoretycznie źle pracują itp. to wstrzymałbym się z oceną do momentu, aż poważnie nie zostaną przetestowane.

W tym roku na Syrsan założyłem dziwnego oczojebnego jerka i po kilku rzutach Tpe zaczął się ze mnie nabijać i kazał mi to zdjąć. Wstrzymałem się na trochę ze zmianą na Slidera i dzięki temu okazało się, że przynęta, która nawet za bardzo nie chce chodzić na boki, a przy mocniejszym szarpnięciu po prostu się wykłada na bok i kręci bąki jak śmigło została moją najłowniejszą przynętą podczas całej wyprawy.

Tomi78 żartował, że musi mi tego dziwoląga wywalić do wody, bo go denerwuje ;)

• 0

No tak może i mnie denerwował ale na następny wyjazd też sobie takiego kupię :D dla zabawy.

Na Syrsan wszystkie moje teorie o prowadzeniu jerków szlak trafił :wacko: Szczupaki brały na slidery GT RH RPH RR Wolno prowadzone ,mega szybko albo zawieszone pod łodzią :mellow:

Jedno wiem napewno brak zasad jest podstawową zasadą.

• 0

No tak może i mnie denerwował ale na następny wyjazd też sobie takiego kupię :D dla zabawy.

Na Syrsan wszystkie moje teorie o prowadzeniu jerków szlak trafił :wacko: Szczupaki brały na slidery GT RH RPH RR Wolno prowadzone ,mega szybko albo zawieszone pod łodzią :mellow:

Jedno wiem napewno brak zasad jest podstawową zasadą.

Dokładnie. Manie zasad w posługiwaniu się jerkami jest podstawowym błędem.

Ja ostatnio trollowałem sliderem. Skutecznie.

A co do tytułowego jerka firmy Jaxon: nie kupiłem i nie kupię. Nie ze względu na firmę, ale na paskdne, jarmarczne holo. Może i podobałoby się toto szczupakom, ale co z tego, kiedy moje oczy znieść tego widoku nie mogą...

• 0

Friko a jakie masz jeszcze inne polskie jerki w podelku?

Wiele tego pewnie nie bedzie :D

Szybko zerkam w podlo i widze -Slawkowe,Siudaki,Januarego,Salmo,Benito,Jexona( w kolorze Karpia),moze cos jeszcze sie uskrobie .

Jerk jak jerk ,okonek plywajacy moze nie bije na glowe ale swoje polowil .Model w kolorze karpia ,rewelacyjny ,ciezko powiedzic co ryby w nim widza .Fakt dokonany to to ze lowi.

Mysle ze kazdy jerk ma swoj czas i miejsce ,kazdy rowniez ma swoja niepowtarzalna prace nawet jak odchodzi ona od regol dawno juz przyczepionych .Jaxon -wielu stara sie rzaczej unikac tego napisu .Dla Mnie wazniejsze jest to zeby sobie polowic .A na co? Oczywiscie na jerki i niezaleznie od tego jak maja na imie .

• 0

@TERMOS

szczerze? Wątek jest z roku 2005. Zauważyłem że w ciągu 3 lat łowię na jerki coraz mniej, więc faktycznie wielu jerków w moim pudełku nie znajdziesz - choć nauczyłem się jerkować innymi przynętami w międzyczasie. Zmieniło się też moje łowienie - częsciej chodzę za okoniem, sandczem, więcej łowię na rzekach, toluję itp. I również doszedłem do wniosku że nalepka to nie wszystko, niezależnie od tego czy jest to nalepka Jaxona, Salmo czy Megabassa. Człowiek uczy się całe życie!

Pozdrawiam