colmic Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Witam,jaki wybrać spining do lekkiego łapania w miarę uniwersalny,bede łapał na rzece Odrze w Opolu.Długosć do łapania z brzegu czyli około 270cm,bede łapał na gumki typu rippery itp o długosci 5 i 7,5cm i główki od 3-4gr do 5-8gr max i woblery 4 cm 5cm i 6cm żyłka około 0,20mm.Bede łapał to co się złapie ale myślę że najczęsciej to bedzie okoń, sandacz, kleń może czasem szczupaczek.Wedka ma być czuła i lekka.Cena to od 300 do 600zł ale może być też tańsza i w miarę dobra.Obecnie mam spining wklejkę team dragon 1-7g 2,70cm i jest ok ale chciałbym odrobinkę mocniejszą i nie ma być wklejka.Co polecacie?Czy dobrym wyborem bedzie team dragon feeling 4-16 gr 275cm ,a może coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) Witam,jaki wybrać spining do lekkiego łapania w miarę uniwersalny,bede łapał na rzece Odrze w Opolu.Długosć do łapania z brzegu czyli około 270cm,bede łapał na gumki typu rippery itp o długosci 5 i 7,5cm i główki od 3-4gr do 5-8gr max i woblery 4 cm 5cm i 6cm żyłka około 0,20mm.Bede łapał to co się złapie ale myślę że najczęsciej to bedzie okoń, sandacz, kleń może czasem szczupaczek.Wedka ma być czuła i lekka.Cena to od 300 do 600zł ale może być też tańsza i w miarę dobra.Obecnie mam spining wklejkę team dragon 1-7g 2,70cm i jest ok ale chciałbym odrobinkę mocniejszą i nie ma być wklejka.Co polecacie?Czy dobrym wyborem bedzie team dragon feeling 4-16 gr 275cm ,a może coś innego? Najlepsza będzie łapa,albo łapaczka z łapą do łapania,może też być kocia łapa ale to chyba wklejka.A jak już trafisz dzień że będą się łapały,i będziesz łapał to co się złapie to dragon będzie dobrym wyborem do takiego łapania. Edytowane 9 Września 2015 przez Maciej1979 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Miałem Team dragon feeling 275cm 6-21g mi nie pasował .Mam Team Dragona(starsza seria 2004r-2013r) 275cm 2-14g akcja fast i tego bardzo polecam to mój ulubiony kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 ... Bede łapał to co się złapie ... Wybacz kolego drobną złośliwość, ale to jest hasło miesiąca Co do wędki to kup sobie Shimano Beastmaster 270 cm., cw. 10-30 i będziesz zadowolony. To jest uniwersalna, dobrze wykonana wędka i w rozsądnej cenie, którą na pewno złapiesz to co się złapie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Wedka musi mieć dobra akcję żeby się samo łapało 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Celuj w Techniuma df ax 270 5-20,myślę że ogarnie te przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Wybacz kolego drobną złośliwość, ale to jest hasło miesiąca Co do wędki to kup sobie Shimano Beastmaster 270 cm., cw. 10-30 i będziesz zadowolony. To jest uniwersalna, dobrze wykonana wędka i w rozsądnej cenie, którą na pewno złapiesz to co się złapie.Polecasz koledze kija ktorym można "jechać" na wahadło, duże wobki oraz gumy nawet na 15-20g główki gdy on pisze o innych przynętach? Nie przesadzaj!!! Wiem że BM to super kij ale do takiego łowienia potrzebuje czegoś lekkiego i "zgrabnego". Na pewno nie ten kij. @ColmicKup sobie kija do 15-18g i na pewno bedziesz zadowolony. Na giełdzie był nawet jakiś Team Dragon w takim zakresie. Ja lecę na Shimano Nexave AX 5-20g i jestem zadowolony, przy podobnym łowieniu do jakiego Ty szukasz. Szybki kij, ma dużo mocy przy przyłowach, choć mógłby być lżejszy (ale ta moc musi w czymś drzemać). Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Polecasz koledze kija ktorym można "jechać" na wahadło, duże wobki oraz gumy nawet na 15-20g główki gdy on pisze o innych przynętach? Nie przesadzaj!!! Wiem że BM to super kij ale do takiego łowienia potrzebuje czegoś lekkiego i "zgrabnego". Na pewno nie ten kij. Masz rację, cw. < 20 g pewnie będzie lepsze do przynęt na jakie chce łowić kolega "łapacz". Trochę zasugerowałem się własnymi doświadczeniami i rzeką, w której kolega będzie łowił. Mi po prostu szybko zaczęło brakować mocy w podobnej wędce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elefant68 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Polecam Konger Equs Bravo 290 na odrę z brzegu będzie odpowiedni na przynęty opisane przez kolegę i ryby które chce poławiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Mam wędkę Robinson Diplomat Jig Master - 2,7m 6-20g - spełni wszystkie Twoje wymagania z tym, że jest to wklejka. Czuła i szybka. Na przynęty i żyłkę, które opisałeś, rewelacyjna. Całe 160 z przesyłką w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 mistral aqua spin 2.7 5-25 g czuć skubanie okonków na riperki na 3g główce nie wklejka śmiesznie tania i poradziła se z szczupłym 86cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visegard Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Na giełdzie czasem trafia się Tica Fario 2,7 do 17,5g. Te przynęty, które podałeś spokojnie obsłuży, a można go dostać w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Może spraw sobie Savage Gear parabellum spin np.3-16g lub ten 7-23g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) http://tackle4all.com/majorcraft-turel-rods-c-65_74_456_1147/majorcraft-turel-basic-tus892l-length-271mt-lure-515g-p-5532.html cena okolo 540pln uzywam mocniejszej wersji 7-28g, dla ciebie 5-15 powinna byc idealna Edytowane 10 Września 2015 przez 1ns4n1ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jogas Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Konger arkus spin 270 5-20 kije za ledwo ponad 100zl a super patyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 będę łapał... łapią się... teraz bardziej popularne jest określenie ''BĘDĘ POZYSKIWAŁ'' -pozdrawiam ''ŁAPACZA''A tak na poważnie dlaczego nie wklejka? Ja łowię na tango i przyłowy w postaci bolenia 74cm,i większych szczupaków nie robią na tym kiju żadnego wrażenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cwaniak Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Mam wędkę Robinson Diplomat Jig Master - 2,7m 6-20g - spełni wszystkie Twoje wymagania z tym, że jest to wklejka. Czuła i szybka. Na przynęty i żyłkę, które opisałeś, rewelacyjna. Całe 160 z przesyłką w cenie.Również jak najbardziej polecam ten kij. Mam go już kilka ładnych lat,dwa razy połamałem (udało się dokupić skład) i jest to mój nr 1.Na prawdę bardzo uniwersalny kij i zawsze kiedy nie wiem "co się trafi do złapania" to zabieram właśnie ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi