postanowiłem się doradzić. Planuje kupno pontonu z silnikiem 55lb(silnik jakiś e-power) do tego jest akumulator żelowy 108Ah, sprzedający , mówi, że to wystarczy na 1,5-2h ciągłego pływania. MI się wydaje, że to stosunkowo mało, ale może ktoś doświadczony powie mi czy taki akumulator jeszcze trochę pożyje. Jeżeli pytanie jest głupie, to przepraszam, ale będzie to moja największa inwestycja wędkarska przy studenckim budżecie to się trochę stresuje, żeby nie kupić akumulatora na jeden sezon:)
Pytanie
MarcysTorun
Witam,
postanowiłem się doradzić. Planuje kupno pontonu z silnikiem 55lb(silnik jakiś e-power) do tego jest akumulator żelowy 108Ah, sprzedający , mówi, że to wystarczy na 1,5-2h ciągłego pływania. MI się wydaje, że to stosunkowo mało, ale może ktoś doświadczony powie mi czy taki akumulator jeszcze trochę pożyje. Jeżeli pytanie jest głupie, to przepraszam, ale będzie to moja największa inwestycja wędkarska przy studenckim budżecie to się trochę stresuje, żeby nie kupić akumulatora na jeden sezon:)
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Top użytkownicy dla tego pytania
19
7
6
6
Popularne dni
10 Wrz
24
11 Wrz
23
12 Wrz
12
13 Wrz
8
Top użytkownicy dla tego pytania
esoxlucius1 19 odpowiedzi
godski 7 odpowiedzi
Gadda 6 odpowiedzi
SzymonK 6 odpowiedzi
Popularne dni
10 Wrz 2015
24 odpowiedzi
11 Wrz 2015
23 odpowiedzi
12 Wrz 2015
12 odpowiedzi
13 Wrz 2015
8 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
Może czas skończyć bić pianę. Reasumując z maxymizerem będziesz pływał dłużej ( potwierdzam w trolu ok 20 km , na ZIP marine lib sznajder ) tak jak pisał @Godski . To chyba wystarczy , a jak nie kup d
bartolomeo213
Wytrzyma spokojnie 4 godziny pływania chyba ze zrobisz taki manewr jak zrobiliśmy z kolega i będziesz tyral na najwyższym biegu pog prąd Wisły to skończy się tak jak u nas tyraniem pod prąd na wios
trout master
W tym wszystkim "dobrym" co do silników i aku jest jeszcze jeden b. ważny myk. Podłączenie silnika do aku !!!! Przy zwykłych "żabkach" - porażka, przy oczkach na kablu i łączenie przez śrubę... lepiej
Opublikowane grafiki
83 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi