szewer Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Witam,Ma ten sprzęt ktoś z Was? http://www.allegro.pl/item1033647273_ladowarka_ctek_multi_xs _7000_5_lat_gwarancji.htmlNamawia mnie na nią koleś ze sklepu, mówiąc że to najlepszy sprzęt na rynku itp.Miałem brać ładowarkę EST-516 (15A) - teraz już nie wiem, wg Pana ze sklepu szkoda akumulatora męczyć taką ładowarką Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 garowy Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szewer Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Ten CTEK jest chyba Szwedzki, więc raczej nie China STOFEN to jest ten prostownik EST-516?OK, już doczytałem, robi jest firma STEFPOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Jezeli pakowac sie w jakas cud ladowarke to tylko pod warunkiem sparowania jej z cud akumulatorem.Jezeli nie usmiecha sie nam placic powyzej 500zl/szt aku rzedu 100Ah to ja bym wzial to czym ladowalem czyli ladowarke 15A polskiej prod (w tej chwili nie pamietam, byla mowa w watku obok - czarna skrzynka, żółta plyta czolowa)Jest tam przelacznik na akumulatory kwasowe do oswiatlenia, samochodowe, zelowe. Bardzo istotny jest ile maszynka moze nam wydolic A, jezeli bedzie pracowala caly czas na 110% to nie bedzie spelniala swojego zadania. Musi byc naddatek czyli do aku 100-120Ah - ladowarka 15A. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szewer
Witam,
Ma ten sprzęt ktoś z Was?
http://www.allegro.pl/item1033647273_ladowarka_ctek_multi_xs _7000_5_lat_gwarancji.html
Namawia mnie na nią koleś ze sklepu, mówiąc że to najlepszy sprzęt na rynku itp.
Miałem brać ładowarkę EST-516 (15A) - teraz już nie wiem, wg Pana ze sklepu szkoda akumulatora męczyć taką ładowarką
Pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi