Skocz do zawartości

Jak sprzedać młynek wart 35000 jenów za 70000 jenów:)

DonPablo

Rekomendowane odpowiedzi

Bierzemy ceratkę 2013:

MKURcAn.jpg

dajemy korbkę od nowego exista (droższa od ceratowej o 3000 jenów), dokładamy pokrętło hamulca ATD (pewnie też ze 2000), jakąś badziewną szpulę i mamy...profit:

http://www.apiajapan.com/product/reel/ventura/

Edytowane przez DonPablo
  • Like 2

No tak moze nie dokonca panowie - w certate nie ma modelu 2508 r z przełzeniem "h" 5.6:1 - albo ja go odszukac nie moge :) Wiec może pogmerali cos w bebechach :D ale cena tak z kosmosu :)

Edytowane przez meme174

Zmienili jeszcze rotor w stosunku do wersji z 10', wiec pewnie tak po trochu  z korby ,rotora ,troche szpula i pewnie brak lozysk w knobie.

tak czy siak to jest w praktyce jeden ....a certate 2508RH  10' roku mozna na ebay wyrwac uzywke za ok £180  a nowka od niemcow  £240

moja po trzech latach ma sie swietnie mam wrazenie ze im starsza i bardziej dostaje w tylek ,tym lepiej pracuje. Dla mnie idealny mlynek pod gumy.

A to nie jest tak, ze ile co jest "warte" to decyduje rynek ?

Jesli sa chetni na taka Venture za 70.000 to w moim rozumieniu jest warta 70K
Jesli za pare lat bedzie to kolowrotek kolekcjonerski z racji krotkiej serii i ludzie beda placili 100K, to dla mnie bedzie znaczylo ze jest wart 100K.

Pozdrawiam i "polamania"

• Like 3

Wszystko się zgadza.

Sam jestem przykładem osobnika, który lubi rzeczy unikatowe.

Jednak tu mam mieszane uczucia.

Nigdzie nie ma informacji o limitowaniu tego młynka, więc prawdopodobnie jedynym limitem będzie ilość zapaleńców, którzy zapłacą za oryginalność.

Oczywiście nie są pierwsi w takim działaniu, bo od dawna takie podejście prezentuje Megabass,

który jednak, w mojej ocenie jest trochę "przyzwoitszy" w wycenie swoich modyfikacji.

Utopia- samą nazwa wskazuje na oderwanie od rzeczywistości a cena tego młynka chyba ma ją uzasadniać.

limit ustanowią zagorzali fani APIA Sea Bass Rods :)

a tych, jak i marketingowaców z APIA patrzenie na rynek JP przez nasz pryzmat i nasze opinie chyba średnio interesują :)

dyskusja chyba bezsensowna, skoro ten "kołowrotek nie nawet gdzie Polska leży"

Edytowane przez bazyloss

limit ustanowią zagorzali fani APIA Sea Bass Rods :)

a tych, jak i marketingowaców z APIA patrzenie na rynek JP przez nasz pryzmat i nasze opinie chyba średnio interesują :)

Też racja, ale wciąż twierdzę, że jakaś przyzwoitość w goleniu klientów powinna istnieć.

Dla mnie hasło "tam gdzie zaczyna się pasja, kończy się ekonomia" w wędkarstwie, dzięki temu młynkowi nabrało nowego znaczenia.

Popatrzcie na kultowe młynki typu stella millenium, exist 50th anniversary czy limiciaki megabassa. Nawet evergreen'a opus-1.

Owszem, jeśli są "unused" trzymają swoją cenę, czasem nawet są trochę droższe od ceny z dnia premiery, ale bez przesady.

Mając na uwadze, że Apia ma gdzieś moje opinie, pozostanę jednakowoż na stanowisku, że przegięli.

BTW

jak dla mnie to brzydal

• 2 lata później...