Skocz do zawartości

Dobra żyłka spinningowa na okonie

Cola

Rekomendowane odpowiedzi

Polecę z miękkich Trabucco super elite T1 Tournament od rozmiaru 0,10 w górę (jedyny minus to strasznie wysoka cena, ale jakość niesamowita) oraz Owner Broad od 0,14

a także Stroft GTM (sztywniejsza ale już 0,12 jest bardzo wytrzymała choć faktycznie ma 0,13-0,14).

Czy ta Trabucco występuje tylko w odcinkach 50-cio metrowych, czy są większe szpulki?

• 2 lata później...

Nowości są świeże ie niezależne, sam również chętniej kupuję markę krzak byle świeżą niż renomę która leży 2 lata na magazynie, kolejny rok  w hurtowni i następny na sklepie.

W ubiegłym roku moi znajomi sporo łowili na Fiume ASP CHUB IDE, żyłka dobra jak na swoje pieniądze, nowa seria i na bank świeża.  W tym sezonie nie mam pomysłu na żyletkę bez zabarwienia wiec też kupuje Fiume.

• Like 1

Nowości są świeże ie niezależne, sam również chętniej kupuję markę krzak byle świeżą niż renomę która leży 2 lata na magazynie, kolejny rok  w hurtowni i następny na sklepie.

W ubiegłym roku moi znajomi sporo łowili na Fiume ASP CHUB IDE, żyłka dobra jak na swoje pieniądze, nowa seria i na bank świeża.  W tym sezonie nie mam pomysłu na żyletkę bez zabarwienia wiec też kupuje Fiume.

No właśne dlatego też wolę coś z nowości !

też polecam Fiume ASP CHUB IDE, nie jest tania ale bardzo dobra, lepszą jest Mebaru tylko ta cena Varivasa ...., a z budżetowych używałem Dragon Millenium Perch (taka niebieska, hermetycznie zamykana szpula) i też warta polecenia

nie polecam za to żadnych tanioch bo to szkoda czasu i nerwów, najgorsza żyłka z "markowych" jaką przerabiałem to Mikado Sensei Perch (nic do tej firmy nie mam bo używam ich sprzętu bez zastrzeżeń ale ta żyłka dla mnie to porażka)

Ja mam fioła na punkcie żyłek (ale tych tańszych, powiedzmy do 30zł) i wypróbowałem już chyba większość modeli występjących w moich sklepach. Nr 1 jest dla mnie Dragon Super Camou. Polecam.

Ta z dragona bardzo dobra mam i polecam. A w tym sezonie dobre wrażenie zrobiła na mnie żyłka mikado LX - miękka, mocna na zaczepach, dobrze się układ i schodzi z kołowrotka, w moim odczuciu średnica opisana dobrze - organoleptycznie cieńsza niż dragon tej samej średnicy. Pozdrawiam