stugrzeg Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Witam, niby tosamo, ale krąży plotka że w rozmiarze metrycznym różnią się jakością (na gorsze) od LB Czy jest Ktoś na forum Kto używał i może się wypowiedzieć ? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Spróbowałem, nie polecam. Tylko oryginalny produkt znakowany wytrzymałością jest wart polecenia. Obawiam się, że PP znakowane średnicą jest nieudolną podróbką. Zastrzegam, że to tylko moja, subiektywna, opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 14 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 (edytowane) PP znakowane średnicą jest nieudolną podróbką.Podróbka w legalnych sklepach ? cos podobnego.Myślę że opisywana lub produkowana na Europę, ale czy "trzyma" parametry ? przekonam sie, dziś zamówiłem z dużej szpuli 50 metrów, przetestuję (w stosunku do LB) i podzielę się wiedzą Edytowane 14 Września 2015 przez stugrzeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 50 metrów do testów wziąłeś? Nawinąć tego się nie da na młynek. Chyba że do odczepiacza ale za słaba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 15 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) 50 metrów do testów wziąłeś?Tak, 50 metrów na młynek, dziwne ?, wyobraź sobie że są wędkarze którzy mają "swoje" pomysły. Edytowane 15 Września 2015 przez stugrzeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrr Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Osobiście użytkuje właśnie PP 0,32 red i jest ok, zarówno na kołowrotku jak i multiku, oram drugi sezon i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) W Stanach wyznacznikiem grubosci plecionki lub zylki jest wagowa ich wytrzymalosc. Jest rowniez na wiekszosci opakowan podana grubosc (w amerykanskich rozmiarach i czesto rowniez w systemie metrycznym). Pletki PP na rynku amerykanskim maja mala naklejeczke na opakowaniu podajaca rozmiary metryczne. Nie wiem czy te przeznaczone na rynek europejski sa pakowane inaczej. Jesli jest podana wytrzymalosc 40 lbs i ma ona grubosc 0,32 to tak jest. Nie chce mi sie wierzyc aby produkcja tych pletek na rynek polski (europejski) byla inna jakosciowo niz na rynek amerykanski. To jest za powazny producent ( wlascicielem jest Shimano) aby tak naginac i robic ludzi w balona. Byc moze plotki sa niczym innym jak po prostu plotkami. Byc moze ktos kupil kiedys podrobe i fama sie rozniosla. Podobne ploty ktos kiedys wyposcil, ze G.Loomis nie jest produkowany w USA i mamy teraz powszechnie znany "fakt" iz kije te sa produkowane w ..... Ja uzywam tylko tej plecionki od kilkunastu lat i ja bardzo lubie. Polecam. Edytowane 15 Września 2015 przez Kwinto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi