Skocz do zawartości

PowerPro 40LB vs 0,32

stugrzeg

Rekomendowane odpowiedzi

PP znakowane średnicą jest nieudolną podróbką.

Podróbka w legalnych sklepach ? cos podobnego.

Myślę że  opisywana lub produkowana na Europę, ale czy "trzyma" parametry ? przekonam sie, dziś zamówiłem z dużej szpuli 50 metrów, przetestuję (w stosunku do LB) i podzielę się wiedzą

Edytowane przez stugrzeg

W Stanach wyznacznikiem grubosci plecionki lub zylki jest wagowa ich wytrzymalosc. Jest  rowniez na wiekszosci opakowan podana grubosc (w amerykanskich rozmiarach i czesto rowniez w systemie metrycznym). Pletki PP na rynku amerykanskim maja mala naklejeczke na opakowaniu podajaca rozmiary metryczne. Nie wiem czy te przeznaczone na rynek europejski sa pakowane inaczej. Jesli jest podana wytrzymalosc 40 lbs i ma ona grubosc 0,32 to tak jest. Nie chce mi sie wierzyc aby produkcja tych pletek na rynek polski (europejski) byla inna jakosciowo niz na rynek amerykanski. To jest za powazny producent ( wlascicielem jest Shimano) aby tak naginac i robic ludzi w balona. Byc moze plotki  sa niczym innym jak po prostu plotkami. Byc moze ktos kupil kiedys podrobe i fama sie rozniosla.  Podobne ploty ktos kiedys wyposcil, ze G.Loomis nie jest produkowany w USA i mamy teraz powszechnie znany "fakt" iz kije te sa produkowane w ..... 

Ja uzywam tylko tej plecionki od kilkunastu lat i ja bardzo lubie. Polecam.

Edytowane przez Kwinto