Skocz do zawartości

Dla nowicjusza kij pod Curado 101

Petrosbike

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę kolegów o porade jaki powinien byc taki kij. Cena do 250 zł może byc oczywiście używka.

Moje wymagania:

--połów wyłącznie z brzegu woda stojaca i rzeka

--połów po wejściu w woderach za trzciny - bardzo płytki staw max do 1 metra 

-- ryby - okoń szczupaczki i ew bolenie

-- rękojeść z pazurem pełna korkowa

-- mój wzrost jeśli to ma jakieś wieksze znaczenie 197cm

Reszta właściwości kija to dla mnie na razie ziemia nieznana dlatego zasiegam porady doświadczonych kolegów

Pozdrawiam i proszę o porady z uzasadnieniami.

polecam okuma black rock

http://bass-sklep.pl/wedka-okuma-black-rock-spin-218-10g-duplikat-1-10060.html

http://bass-sklep.pl/wedka-okuma-black-rock-spin-218-10g-duplikat-1-10059.html

wady wypadający pierścień ozdobny na połączeniu kija z pianką,

udało mi się zarżnąć śrubę od siodła.

łowię drugi sezon dość intensywnie kijem 5-25g

PS.

zapraszam do działu przywitań - http://jerkbait.pl/topic/29579-powitanie-na-jerkbaitpl/

dobrze jest się przywitać jak wchodzisz do czyjegoś domu, prawda?

Edytowane przez ezehiel
  • Like 1

Witam Cię , miałem kiedyś Curado 101D i do niego polecam kijka od 5 lub 7gr. w zakresie do 28gr. i długości łowiąc z brzegu od 220cm do 270 cm. Szukaj takiego który przy obciążeniu 7gr. plus guma ładnie się ,,ładuje'' . Polecam wędki Dragona , Okuma ,stare Abu np. Conolon Premier 5-25g lub z pracowni.

Poszukaj używki pinacle vision 16 lb i 3/4 oz cw :) pelny korek kij świetnie sie ladujacy i pomaga w początkach :)

Popieram, ciężko o coś lepszego dla nowicjusza z dolnej półki. Ładuje się głęboko, jest czuły, ciepły i znosi przeciążenia

Curado 101d nie jest kolowrotkiem do lekkich zadan , zaczyna byc przyjemny od 7gr.z guma . Wedka wybrana przez Ciebie powinna od tej wagi pracowac a z uwagi iz Curado 101D ma przekladnie z prasowanego alu to jej nie przeciazaj i stosuj przynety do 30 gr. Wybor nalezy do Ciebie

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka

Curado 101d nie jest kolowrotkiem do lekkich zadan , zaczyna byc przyjemny od 7gr.z guma . Wedka wybrana przez Ciebie powinna od tej wagi pracowac a z uwagi iz Curado 101D ma przekladnie z prasowanego alu to jej nie przeciazaj i stosuj przynety do 30 gr. Wybor nalezy do Ciebie

A najlepiej wymienić na mosiężną ze Scorpiona 1001 zdaje się.

• Like 1

Nie zgodzę się z tym że Cu101 startuje dopiero od 10gr (guma plus 7gr) To bardzo fajny młynek i już od lotnych 5 gram zapewnia niezły komfort, zresztą zawsze można dokupić do niego lekką szpulkę od Availa i śmigać od 2gr

Nie zgodzę się z tym że Cu101 startuje dopiero od 10gr (guma plus 7gr) To bardzo fajny młynek i już od lotnych 5 gram zapewnia niezły komfort, zresztą zawsze można dokupić do niego lekką szpulkę od Availa i śmigać od 2gr

Jak się nie mylę, to chyba nie ma tuningowych szpulek do Cu101

Edytowane przez fish28