Krzysiek184 Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Paweł też jesteś fanem podwójnej korbki? Czy tylko w tym zestawie będziesz jej używał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 24 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Lubię, ale nie ortodoksyjnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Ja uwielbiam takie ''lajtowe'' zestawy Paweł a co to za kolba ta podwójna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Najbardziej mi sie podoba tez z czarna korba i czarna szpula Ale faktycznie ten z czerwona szpulka bardziej pasuje do patyka, zreszta bardzo fajnego patyka Z JP sciagales tego Rasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Paweł ten kij jest do 14 lb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Fortune Light 70ML 2 7’0”(215cm) ML 10-14g 6-14lb 133g to ten ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 24 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Ja uwielbiam takie ''lajtowe'' zestawy Paweł a co to za kolba ta podwójna ?rcs http://www.sl-planets.co.jp/shop/p/p00055263/ Najbardziej mi sie podoba tez z czarna korba i czarna szpula Ale faktycznie ten z czerwona szpulka bardziej pasuje do patyka, zreszta bardzo fajnego patyka Z JP sciagales tego Rasta?tak Paweł ten kij jest do 14 lb ? tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Dzięki Paweł Kij wymiata , mistrz ....nie wspomnę o kręciołku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 24 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Najbardziej mi sie podoba tez z czarna korba i czarna szpula Ale faktycznie ten z czerwona szpulka bardziej pasuje do patyka, zreszta bardzo fajnego patyka jak mi się uda kupić taki czarny zapas (może być też morethan 2508 ) to zrobię sobie jeszcze jeden taki młynek...specjalnie do szpuli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Stylowy secik.Cieszy oko. Korzystając pozwole sobie spytac : Ile wazy szpulka od morethan branzino custom 2508r ? Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 26 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Nie ma za co, bo nie wiem.Jak znajdę jakąś precyzyjną wagę to sprawdzę, ale z plecionką.Tak poza tym, to do exista branzino, podoba mi się taki czarny komplet: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Te szpulki om sa spoko. Szczególnie właśnie ta czarna. Fakt. Drogie. Natomiast design korbki mnie odstrecza Wole korbke od Exista 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Te szpulki om sa spoko. Szczególnie właśnie ta czarna. Fakt. Drogie.Natomiast design korbki mnie odstrecza Wole korbke od Exista 15Jak zwykle nie zadowolony esteta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Piękny zestawik sobie zmontowales 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Jak zwykle nie zadowolony esteta.Jak juz to NIEZADOWOLONY esteta.Tak w gwoli ścisłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Jak zwykle nie zadowolony esteta.Odnoszę wrażenie, ze jestem prowokowany.W jakims konkretnym celu pan pisze do mnie w ten sposób w tym i innych wątkach ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Odnoszę wrażenie, ze jestem prowokowany.W jakims konkretnym celu pan pisze do mnie w ten sposób w tym i innych wątkach ? Olej to Za jakiś czas pewnie przestanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Odnoszę wrażenie, ze jestem prowokowany.W jakims konkretnym celu pan pisze do mnie w ten sposób w tym i innych wątkach ?Danielu musisz przymknąć oko. Taki "tetrycyzm" z wiekiem jest nieunikniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Odnoszę wrażenie, ze jestem prowokowany.W jakims konkretnym celu pan pisze do mnie w ten sposób w tym i innych wątkach ?...za dobrze serwisujesz i dopieszczasz Stelle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Lubię, ale nie ortodoksyjnie:)A czy podwojna korbka cos daje? Pytam bo juz pare razy mnie korcilo kupic. Cena mnie jednak ostudzila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Jest różnica, ale nie powiem Ci czy warto- wszystko zależy od tego, czego kto oczekuje.Podobno w formule 1, żeby uzyskać czas lepszy o 1 s na okrążeniu, są w stanie wydać i 10 mln $ W teorii, taka korbka dzięki lepszemu rozłożeniu ciężaru (po dwóch przeciwstawnych stronach osi napędu) lepiej wyważa koło główne.Bardziej równomiernie rozkładają się siły a to wpływa na kulturę pracy młynka i odczucia łowiącego.Najlepiej to widać, kiedy porównasz pracę młynka na sucho. Po zakręceniu, kołowrotek z korbką podwójną będzie kręcił dłużej niż z pojedynczą.Przy łowieniu UL a już na pewno SUL i XUL, ma to duże znaczenie, przy cięższym- może już niekoniecznie.Druga sprawa- uważam, że łatwiej i szybciej trafia mi się palcami na knob bez patrzenia na kołowrotek, jeśli jest w 2 miejscach a nie w 1 Są też kwestie estetyczne, które można... pominąć, bo to kwestia gustu.Gdyby było tak, że jest to rozwiązanie uniwersalne i jedynie słuszne, to pewnie we wszystkich topowych młynkach były zamontowane korbki podwójne..a jak wiadomo, tak nie jest. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kochamryby Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Moim zdaniem kołowrotek super! Wow! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 ...................Są też kwestie estetyczne, które można... pominąć, bo to kwestia gustu.Gdyby było tak, że jest to rozwiązanie uniwersalne i jedynie słuszne, to pewnie we wszystkich topowych młynkach były zamontowane korbki podwójne..a jak wiadomo, tak nie jest.Nie tylko estetyczne pominąłeś. W epoce "czarnych Aero" wciąż obijałem sobie paluchy tym "nadmiarem korby". Więc względy praktyczne i zwyczajne nawyki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Mialem kiedys kolowrotek z podwojna korbka ale co chwile mi ta druga zaczepiala o kurte lub bluze co doprowadzalo mnie do szalu ale czego sie nie robi dla "sztuki". Moge sprobowac raz jeszcze jak sie mi jakas fajna nawinie pod reke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi