aigle Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 (edytowane) Czy ma ktoś z kolegów doświadczenie wędkowaniu na szwedzkich szkierach w pierwszej połowie listopada ?Planuję wypad w tym terminie. Najpóźniej wędkowałem na koniec października i było znośnie.Ja jestem zdecydowany na termin , lecz moi kompani trzęsą portkami Pozdrawiam. Edytowane 14 Września 2015 przez aigle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dieBullen Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Nie ma się co dziwić, pogoda i u nas w połowie listopada bywa różna. Najpóźniej jak wędkowałem w południowej Szwecji na szkierach to druga połowa listopada, z 7 dni wyjazdu udało nam się wypłynąć i połowić 4 razy. Na szczęście mieliśmy ustalone fajne miejsce alternatywne w przypadku wiatru gdzie mogliśmy do woli wyłowić się okoni i szczupaków bez wypływania za to niestety z dojazdem. Wyniki jak to jesienią ilościowo średnio za to jakość dużo lepsza jak w okresach tzw. standardowych. Powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Do tematu łowienia w potencjalnie niesprzyjających warunkach, można podejść inaczej.Kiedyś, podczas jesiennego, cholernie zimnego sztormu, wiosłowałem (bo silnik padł) pod wiatr. A mój partner z łodzi siedział skulony na dnie, jarał papierocha sączył browarka. I cóż mi wykrzyczał pod wiatr?: ..."zmaganie się z siłami natury umacnia naszą męską przyjaźń"... Nie jestem pewien czy to przekona twoich kompanów??? Trzymaj się i powodzenia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dieBullen Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Podoba mi się post powyżej...a jeszcze fajniej jest jak faktycznie wiosłujesz na zmianę z kolegą a tak na serio, wyniki mogą być niezłe ale ryzyko pogodowych niuansów znaczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Podoba mi się post powyżej...a jeszcze fajniej jest jak faktycznie wiosłujesz na zmianę z kolegą a tak na serio, wyniki mogą być niezłe ale ryzyko pogodowych niuansów znaczne... ... z wiatrem, mgłą, śniegiem, gradem i oblodzeniem włącznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi