leszekw72 Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) Szukam dojścia do części do TP F3000 - potrzebuję zaślepkę gniazda korbki po prawej stronie do kołowrotka Shimano Twin Power 3000 F Japan (na rynek EU, z drewnianą rączką) - wg schematu część 6451 Handle Screw Cap (B.)Mefisto sprawdził i nie ma.Może ktoś ma inne dojście lub młynek na części? Edytowane 16 Września 2015 przez leszekw72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Możesz szukać na eReplacement parts lub mike's reel repair,ale mam obawy,że będzie ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekw72 Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 (edytowane) Na amerykańskich stronach nie ma Twin Powerów...A ktoś może wie jakie inne modele miały taką owalną zaślepkę korbki jak F-ki? Edytowane 16 Września 2015 przez leszekw72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 (edytowane) Stella 98 i Sustain FB,to odpowiednik Twin Powera.Tylko,że nie było Sustaina wielkości 3000,ale może podejść od 4000.No i zostaje jeszcze Ebay. Edytowane 16 Września 2015 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekw72 Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 (edytowane) Dzięki CM Punk!Wyglądają podobnie. Różnią się być może tylko napisem? Jeżeli ktoś miałby taką część proszę o info. Edytowane 16 Września 2015 przez leszekw72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekw72 Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Możesz szukać na eReplacement parts lub mike's reel repair,ale mam obawy,że będzie ciężko. Od sustaina 4000 FB znalazłem, ale nie wiem, czy pasuje: http://www.mikesreelrepair.com/rd-6407-handle-screw-cap-p-68144.html część 6373 http://www.normark.es/wp/wp-content/uploads/00SA4000FB.pdf Jak myślisz?Zamawia ktoś tam części? - dołożę się do zamówienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 (edytowane) Stella 98 i Sustain FB,to odpowiednik Twin Powera.Tylko,że nie było Sustaina wielkości 3000,ale może podejść od 4000.No i zostaje jeszcze Ebay.W tych kołowrotkach ( Stella F/98, Sustain FB ,Twin Power F ) model 3000 i 4000 to to samo body . Jedynie kolorki maja inne . Edytowane 16 Września 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Gdzieś kiedyś takie guwienko miałem , ale szukam i nie widzę , znalazłem tylko 6368 i 6290 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekw72 Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Dzięki Mariusz.Widziałem, że fajną Stelkę kupiłeś przed chwilą. Popsuj ją. Odkupię dekielek :-)A poważnie - szukam nadal dekielka ew. kogoś kto zamawia na www.mikesreelrepair.com 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekw72 Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Gdzieś kiedyś takie guwienko miałem , ale szukam i nie widzę , znalazłem tylko 6368 i 6290 SZUKAJ !!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 (edytowane) Co do zaślepek,to na pewno różnią się kolorami i napisami.Powiem tak,porównałem swoją Stellę 2500F do Sustaina 4000FB i zaślepki są inne,ale inne są też gabarytowo korpusy,natomiast patrząc na tego Twinka:http://www.ebay.com/itm/Shimano-Twin-power-3000-w-box-and-spool-2nd-highest-spinning-reel-next-Stella-/231686616509?hash=item35f19935bdWygląda to już lepiej,nie widzę jakichś różnic w kształcie,choć widzę,że przykręcona jest innymi śrubami (większe łby i pojedyncze nacięcie,a u mnie mniejsze i nacięcia krzyżowe,choć w Sustainie wokół tych łebków jest jeszcze zagłębienie wokół śrub o większej średnicy,jakby było stworzone miejsce na większe łebki).Najlepiej,jakby ktoś miał dwa Twinki -3000 i 4000,to można porównać,bo Sustain to jest w zasadzie to samo,co Twinek,różni się chyba łożyskiem i kolorami budy .Z Mikes'a ja kiedyś zamawiałem przez znajomego,może coś kiedyś zamówię jeszcze,ale nie w tym roku na pewno . Edytowane 16 Września 2015 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekw72 Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Co do zaślepek,to na pewno różnią się kolorami i napisami.Powiem tak,porównałem swoją Stellę 2500F do Sustaina 4000FB i zaślepki są inne,ale inne są też gabarytowo korpusy,natomiast patrząc na tego Twinka:http://www.ebay.com/itm/Shimano-Twin-power-3000-w-box-and-spool-2nd-highest-spinning-reel-next-Stella-/231686616509?hash=item35f19935bdWygląda to już lepiej,nie widzę jakichś różnic w kształcie,choć widzę,że przykręcona jest innymi śrubami (większe łby i pojedyncze nacięcie,a u mnie mniejsze i nacięcia krzyżowe,choć w Sustainie wokół tych łebków jest jeszcze zagłębienie wokół śrub o większej średnicy,jakby było stworzone miejsce na większe łebki).Najlepiej,jakby ktoś miał dwa Twinki -3000 i 4000,to można porównać,bo Sustain to jest w zasadzie to samo,co Twinek,różni się chyba łożyskiem i kolorami budy .Z Mikes'a ja kiedyś zamawiałem przez znajomego,może coś kiedyś zamówię jeszcze,ale nie w tym roku na pewno . 2500 i 4000 na pewno się różnią. TP 3000F od 4000F różni się tylko szpulą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 2500 i 4000 na pewno się różnią. TP 3000F od 4000F różni się tylko szpuląI dupką na pewno-sprawdzałem organoleptycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 (edytowane) Witam.Czy to potrzeba tyle zachodu aby zdobyć plastykową duperelkę która nic nie robi tylko zasłania.Przez czas tej pisaniny dawno można było sobie to dorobić z szarego plastiku,wypolerować i po temacie. No,ale nie będzie napisów - TwinPower Shimano. I to jest chyba ten ból . A napisy i tak ścierają się po pewnym czasie. Dla mnie osobiście to pierdółka,a nie tam żadna część. Edytowane 16 Września 2015 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekw72 Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Dzięki Panie Józefie za głos w sprawie. Pewnie, że pierdółka, ale jej brak drażni :-)Chodzi raczej o estetykę całości a nie napis. Jak nie będzie dekielka to zrobię jak Pan radzi. Ale może komuś zalega w szufladzie - patrz post miramar69, więc zapytać wartoA przy okazji poszukiwań tej pierdółki dowiedziałem się kilku rzeczy:- gdzie kupić zapasowe części od starszych młynków- które modele miały wspólne elementy- jakie są ceny używanych młynków w JPN- itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 To fakt,że czegoś się Pan dowiedział.Estetyka na rybach raczej nie ma znaczenia,przynajmniej ja tak sądzę i nie przejmuję się drobiazgami. Sprzęt ma łowić,a nie podobać się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekw72 Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Plusy na pewno są. Więc warto było pytać. A może i dekielek się znajdzie :-) i nie będzie trzeba sztukować.Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 A ja jestem za tym,że jeśli da się załatwić oryginał,to warto,można rzeźbić,ale efekt nie koniecznie będzie taki,jakiego oczekujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekw72 Opublikowano 18 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Do TP 1000F potrzebuję dodatkowo takie części:6042 Friction Ring2409 Worm Shaft Spacer2401 Ball Bearing zgodnie ze schematem:http://www.normark.es/wp/wp-content/uploads/00TP1000F.pdf Proszę o info, jeżeli ktoś może pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Te same części są w Sustainie,więc do niego szukaj na rynku USA,bo wątpię,żebyś w Europie znalazł te elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekw72 Opublikowano 18 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Nie jest tak źle. Już mam namiar w PL na:2409 Worm Shaft Spacer2401 Ball Bearing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Witam.# 2409 to nic innego jak podkładka grafitowo-nylonowa regulująca luz osiowy wałka posuwu szpuli. Występuje w różnych grubościach od 0,10 mm do 1 mm. Zamówienie jednej takiej podkładki nic Panu nie da, trzeba mieć ich kilka w różnych grubościach aby prawidłowo wyregulować luz na ''worm shaft'.# 2401 to łożysko o wymiarach 6x2x3# 6042 to gumowy oring który ma za zadanie stabilizację rotora po otwarciu kabłąka. Bez tego przy tej wielkości kołowrotka można się obejść.Ale, jeśli już to zamawiać tylko silikonowy niebieski lub fioletowy prosto z Japan. Te czarne gumowe są do d..py. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 A te silikonowe pierścienie niebieski i fioletowy są dedykowane do tych kołowrotków i mają jakieś oznaczenia,czy są po prostu dostosowane do danej potrzeby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Silikonowe (niebieski lub fioletowe) pojawiły się w kołowrotkach produkowanych od 2001 roku,ale tylko w wersjach JDM. Na EU były tylko czarne,które jak nasiąkły środkami smarnymi to robiły się dwa razy dłuższe i często kleszczyły się pod rotorem blokując kołowrotek. One nie będą pasować do tytułowego kołowrotka.Trochę przesadziłem że są do d..py. Ta uwaga dotyczy jedynie wersji na rynek EU. Natomiast w Twin Power '98 oraz w Stella '98 te pierścienie są takie same,różnią się jedynie średnicą w zależności od wielkości kołowrotka. Są czarne zarówno w wersjach JDM jak i EU. ( jakość bardzo dobra i wytrzymują bardzo długo). Raczej trudno będzie zdobyć inne jak czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekw72 Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 A mówią, że cuda się nie zdarzają :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi