shavt Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Przypadkiem znalazłem się na promie na Gotlandię. Ktoś z forum może tam poławia w tych rejonach jakieś drapieżniki albo mógłby coś podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 https://www.youtube.com/watch?v=1ZBIRJZyzjc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Generalnie na Gotlandię jeździ się wiosną na trocie. Przepiękna wyspa, bardzo trudne, skaliste brzegi. Brodzenie ze spinningiem. Raczej odludzie. Zazwyczaj mocno wieje.A we wrześniu to nie wiem. Choć u nas we wrześniu zamykamy sezon trociowy. Może tam także. Spróbuj zasięgnąć języka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 pamietam jak w rybołówstwie pracowałem,pływało sie pod Gotlandie na połowy łososi na sieci...nie zawsze, ale bywało sie tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Polecam: Nickas fiskeblogg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek K. Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Cóż niektórzy przez przypadek na Gotlandię a niektórzy po mieście w korkach i tak qrwa do zaje.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Cóż niektórzy przez przypadek na Gotlandię a niektórzy po mieście w korkach i tak qrwa do zaje....Taka praca.. ze 2 godzinki chodziłem z małą wahadłówką w okolicach Visby ale nic nie zdziałałem. Widziałem jedną troć. Jutro spróbuję nad jednym o ile nie jedynym na Gotlandii sensownym jeziorem sie zakręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek K. Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Tak na poważnie życzę powiedzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Dzwoniłem do kolegi, który aktualnie wraz z ekipą od czwartku przebywa na Gotlandii. Na razie wszyscy na zero, nawet napotkani miejscowi. Wędkarzy w tygodniu brak, owszem zdarzają się przewodnicy z obcokrajowcami ale i oni bezsilnie rozkładają ręce. Pogoda ładna słoneczna, wysokie ciśnienie ponad 1030hPa i woda 4-5 stopni Celsjusza. W zatokach osłoniętych od północnego wiatru 6-7 stopni Celsjusza. Brak oznak życia w wodzie. Zdarzają się nieliczne kiełże. Próbują muchą i spinem ale na razie jakby rzucali do studni. W piątek zmiana pogody na lepszą i niestety wracają....PS. Jak dostanę jakieś foty to wrzucę. Ponoć jest tam też obecnie ekipa od dzikich przygód.....i coś tam łowią.https://www.facebook.com/WildFishStories Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Kilka klimatycznych fotek z wyspy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Trochę poszperałemi wyspa wydaje się fajnym kierunkiem na kilkudniowy wypad.Tak z doświadczenia, wystarczy kilka poranków? Czy raczej trzeba jechać bez rodziny i łowić cały czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 (edytowane) To zależy kiedy pojedziesz i na co się nastawisz. Jak trafisz w żerowanie, to jeden poranek może wystarczyć. Jak warunki będą niesprzyjające to i kilka dni może być mało. Jeśli wybierzesz się wiosną, to cały dzień można łowić przy sprzyjających warunkach. Latem to raczej poranki i wieczory. Choć woda tam jest bardziej słodka niż słona(niż u nas) i latem można liczyć na jazie, okonie i szczupaki. Na wyspie są też przyzwoite rzeki. Na tym wyjeździe kumpel trafił na spido + mucha jazia 50+. Jak mówił, w zatoce wygrzewało się kilkadziesiąt ryb o tym rozmiarze. Niestety tylko jeden dał się wyholować, bo reszta rozpierzchła się, gdy pechowiec narobił hałasu. Edytowane 21 Kwietnia 2023 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Trochę poszperałemi wyspa wydaje się fajnym kierunkiem na kilkudniowy wypad. Tak z doświadczenia, wystarczy kilka poranków? Czy raczej trzeba jechać bez rodziny i łowić cały czas?Tak z doświadczenia to szwedzi łowią tak, że przyjeżdżają na spot na 3 samochody i do wody wchodzi jeden 1 lub 2 a reszta czeka czy coś się dzieje, jak są ryby to biorą. My w zeszłym roku mieliśmy kilka dni bez brania a było też 5 ryb w 20 minut we dwóch Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi