Guzu Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Kup uniwersalny, byle markowy. Moze byc te oferowany pod marka ABU, Penn...Co bedzie dostepne. Moze tez byc HOT SOUCE Quantuma. WAZNE bys wczesniej dokladnie wyczyscil caly kolowrotek i wnetrze obudowy z resztek starego srodka smarujacego. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert74 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 łożysko oporowe też się smaruje?czy lepiej tylko wtczyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Nie smaruje sie. Mozna wyczyscic, ale co tam sie znajduje przed czyszczeniem ? Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 ja polecam malezyjskie ale te 2005r mają nowatorskie zastosowania i są lżejsze niż stare japońce.miałem okazję naprawiać kilka japończyków między innymi twain powera w którym skończył się posów szpuli.uważam że japończycy niepotrzebnie podzielili wodzik posuwu na kilka elementow minimalny luz i posów się kończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wardek Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Jeszcze od siebie chcialem dodac kilka slow : ))Co prawda nie znam wszystkich plastikow ani sprezynek jakie sa w shimancach czy daiwach.Te starsze modele byly dosyc prosto zrobione nic specialnego tam nie bylo wiec bardzo nie mialo sie co zepsuc.Hmm a te dzisiejsze materialy typu zaion itp czy to takie dobre, zobaczymy za 10lat.Wlasciwie to kazdy bedzie mial troche odmienne poglady do nowosci i starosci. Ps. Co do samochodow to przypomnijcie sobie koledzy i kolezanki auto jak mercedes tzw beczka a dzisiejsze nowinki i porownajcie : )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Jezeli chodzi o modele aero (caly czas mowa o starych kreciolach) to byla tam taka sprezynka jak wlos odpowiedzialna za natychmiastowa blokade obr. wstecznych. Ustawienie tego graniczylo z cudem...Jezeli dostal sie tam smar musialo sie to moczyc dluugo w benzynie. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiloniemy Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 w nowych modelach shimano sprężyna od kabłąka jest identyczna jak sprężynka od długopisu za złocisza,porażka tej marki,przewiduje szybki spadek sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Jak się znasz to nie rozbieraj bo pogubisz podkładki i będzie kaplica.Jak chcesz robić to sam udaj się do sklepu pstrąg na Matejki i zakup smar MAX taki niebieski.Jak chcesz to na priva do mnie to CI poserwisuję stradica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert74 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 witam.mam problem z moim stradic-iem.jak go kupowałem to nie chodzil zbyt lekko i myślałem że wystarczy posmarować.niestety to nie pomogło.łożyska są ok,problem jest chyba w reszcie mechanizmu.podejrzewam że kołowrotek pracował długo na sucho.dodam że reszta działa bardzo dobrze tzn.żadnych luzów niema, kabłąk lekko się zamyka,nawój żyłki też idealny.jakbym wymienił cały mechanizm czy to by pomogło?może coś poradzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Ale co nazywasz calym mechanizmem ? Praca na sucho nie bardzo mogla wywolac trwale opory sprawiajace, ze kolowrotek nie chodzi lekko.Postawmy sprawe jasno, terminologia jest bardzo umowna. Jedna z przyczyn pracy ciezszej niz zwykle moze byc nadmierna ilosc podkladek znajdujacych sie na osi korbki. Inna kwestia sa lozyska, ale te piszesz, ze sa OK. Miedzy przekladnia glowna a pinion gear nie ma nic, potem jest mechanizm posuwu szpuli, na ktorym nie da sie sprawic (tu czytaj pierwszy akapit . Wiecej w kolowrotku spiningowym nie ma... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert74 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 pisząc o wymianie mechanizmu mam na mysli przełożenie wszystkich części z innego np uszkodzonego stradica którego(może)uda mi się kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 pisząc o wymianie mechanizmu mam na mysli przełożenie wszystkich części z innego np uszkodzonego stradica którego(może)uda mi się kupić. Dziwny pomysl Kup nowa przekladnie jak chcesz, komplet lozysk, ale kupowac kolowrotek uzywany (uszkodzony) by przekladac z niego bebechy ? a jak kupisz jeszcze bardziej zuzyty ? Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Polecono mi - a nie mam powdu nie wierzyc, bo facet mi swietnie zreperowal kilka kolowrotków - Sustain. Dla tych, co nie maja na Stelle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekk Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 A ja za namową nabyłem zaubera 4000 który zastępuje mojego super gtm 4000 i jestem z tej zamiany bardzo zadowolony. Shimano to nie wszystko, czasy się zmieniły, sprzęt jest lepszy, nie warto myśleć szablonowo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Ciekawe czy po 10 latach eksploatacji nadal miałbyś takie same zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert74 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 pisząc o wymianie mechanizmu mam na mysli przełożenie wszystkich części z innego np uszkodzonego stradica którego(może)uda mi się kupić. Dziwny pomysl Kup nowa przekladnie jak chcesz, komplet lozysk, ale kupowac kolowrotek uzywany (uszkodzony) by przekladac z niego bebechy ? a jak kupisz jeszcze bardziej zuzyty ? Guzugdzie można kupić nową przekładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekk Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Ciekawe czy po 10 latach eksploatacji nadal miałbyś takie same zdanie 10 lat eksploatacji ? Sprzęt ma to do siebie, że się go z czasem wymienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Ciekawe czy po 10 latach eksploatacji nadal miałbyś takie same zdanie 10 lat eksploatacji ? Sprzęt ma to do siebie, że się go z czasem wymienia Niektóry służy latami, i żadne hi-endy go nie zastąpią...Znam czarnuchy które kręcą jak nowe od czasu wejścia na rynek, TP I Stella F to również modele ponadczasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterek Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Elo pare podpowiedzi dotyczacych zlej pracy kolowrotka.Po pierwsze za gesty smar,po drugie za duzo smaru .Do krecka ilosc smaru jest naprawde znikoma.Nastepna rzecz zabrudzenia i tu klania sie rozebranie.No i najbardziej prawdopodobne za duzo podkladek .Dodaje sie podkladki zeby skasowac luzy w kolowrotku,ale mozna przegiac.Podsumowujac oczysc kolowrotek ,usun caly smar i przesmaruj na czas badan tylko oliwka.odejmij jedna podkladke.Jak nie pomoze napisz na priw ,pomyslimy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi