Cola Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) Panowie,może gdzieś to było już poruszone, ale nie mogę znaleźć.Czy specjaliści od Shimano wiedzą czym praktycznie różnią się kołowrotki Twin Power 1000 FA od 1000 FB lub 1000F? Poszukuję szpuli do TP 1000FA - może jakiś pasujący zamiennik. Proszę o zdanie w w/w sprawie.pozdrawiam Edytowane 17 Września 2015 przez Cola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 ..to symbole modelu/rocznika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) Chłopaki wiedzą...... jak masz taką zabawkę to na lata.....Co jakiś czas przeczyścić nasmarować kropelka oliwki w wiadome miejsca i o wiele dłużej będzie chodził jak te nowe.Ze szpulą będzie problem tylko rynek wtórny.Nawet Mefisto nie pomoże. NI MA PANIE W JAPONII. Szukaj na Allegro albo OLX. To towar deficytowy. Edytowane 17 Września 2015 przez Fred Arbogast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Od Technium 1000 FA pasuje do Twin Power 1000 FA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2703tomi Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Chłopaki,wielkie dzięki, że nie olaliście tak banalnego pytania. Po to jest forum, żeby dopytać kogoś, kto ma taką wiedze. teraz wiem i ja. Dzięki.Oczywiście znalazłem taką śrubkę w moim TP 1000FA do smarowania jego wnętrza. Drugie równie ważne pytanie - jaki smar/ olej polecacie. Cena nie gra roli - chyba że to ropa od szejka - to lepiej nie. U Mefisto nie ma tych szpul. rzeczywiście łatwo nie będzie, ale dziękuję Kajtelek2 - sprawdzę tego stradica w sklepie wędkarskim u kumpla. Dzięki Czekam na infpo odnośnie tego smaru/ oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Chłopaki,wielkie dzięki, że nie olaliście tak banalnego pytania. Po to jest forum, żeby dopytać kogoś, kto ma taką wiedze. teraz wiem i ja. Dzięki.Oczywiście znalazłem taką śrubkę w moim TP 1000FA do smarowania jego wnętrza. Drugie równie ważne pytanie - jaki smar/ olej polecacie. Cena nie gra roli - chyba że to ropa od szejka - to lepiej nie. U Mefisto nie ma tych szpul. rzeczywiście łatwo nie będzie, ale dziękuję Kajtelek2 - sprawdzę tego stradica w sklepie wędkarskim u kumpla. Dzięki Czekam na infpo odnośnie tego smaru/ olejuSzukajka tu na forum nie gryzie: http://jerkbait.pl/topic/17650-smar-do-kołowrotka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acinr_PL Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 (edytowane) Panowie to jeśli mowa o różnicach to i ja dopytam długo szukałem TP 2500fa ale trafił się z Japonii TP 2500s 05' czym mogą się różnić?I od czego podejdzie szpulka do TP 2500s ? Edytowane 18 Września 2015 przez acinr_PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroni26 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Mam pytanie jakie są różnice w symbolice FA-FD oprócz tego ,że ta wersja FD jest trochę droższa to czym ten sam model się różni od tego tańszego? Chodzi tu o to ,że jest wykonany z lepszych materiałów ,czy ma tylko jakieś dodane bajery lub zmienioną szatę graficzną i czy warto kupować te wersje z wyższym symbolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 F to wersja europejska. Symbole FA, FB, FC, FD itd oznaczają rocznik, który różni się między sobą konstrukcją, materiałami czy budową. FA to starszy model, FD nowszy. Nie ma konkretnych lepszych czy gorszych wersji. Każdy model Shimano ma po kilka wersji rocznikowych, oznaczonych różnymi symbolami. W każdym modelu są mniej i bardziej udane wersje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi