Skocz do zawartości
  • 0

Johnson 4.5hp problemy

cezar80

Pytanie

Witam. Mam takie pytanie w jaki sposób wymienia się linkę gazu w tym silniku.

Linka strzeliła w miejscu łączenia z tym metalowym trzpieniem przy ciągadle gaźnika. O ile wewnątrz silnika demontaż prosty nigdy nie rozbierałem tej manetki w rączce. Jak się do tego zabrać by nic nie popsuć. Muszę ją bowiem zdemontować by dorobić nową. Będę wdzięczny za info. Jakby ktoś jeszcze miał gdzieś albo znał linka do instrukcji ewentualnie partsa do tego modelu był bym wdzięczny.

Pozdrawiam

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

nie wiem jak to dokładnie wygląda w tym modelu, ale w Mariner 5 koni świetnie sprawdziła się linka z motozbytu :)

Taka do jakiegoś komarka czy innego ogara. Koszt - 15 zł plus własna  robocizna  :) Działa bardzo poprawnie 

• 0

Witam mi nie chodzi o zakup nowej ani inny rumpel tylko jak odczepić ją od tej manetki, jak to rozebrać. Po obejrzeniu w partsie wygląda że trzeba wybić ten trzpień z rączki i zdemontować ten ruchomy uchwyt. Zabiorę się za to w sobotę i dlatego pytam czy tak to należy rozebrać. A co do linki znajomy dorabia wszystkie jakie są na rynku.

• 0

Witam Posiadam taki silnik i pojawił się mały problemik. Wychodziłem z łajby z tym silnikiem i potknąłem się na stromym brzegu i zauważyłem że ta dźwignia od zmiany wsteczny/neutral/przód wyskoczyła mi . Wsunąłem ja z powrotem w jej miejsce i widzę że załącza. Nie testowałem tego na wodzie ale wygląda że napęd zazębia.

I tu mam pytanko. Czy ta dźwignia jest tylko wsuwana czy jest jeszcze jakoś zabezpieczona?. Na tym trzpieniu co wygląda jak imbus jest jakieś uszczelnienie mnóstwo smaru i na końcu jakaś dziurka. Wcześniej nigdy to mi nie wypadło, fakt teraz dość mocno na to uderzyłem. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam