Skocz do zawartości

Fuji PTS - nowy uchwyt do niskoprofilowych multikow

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Lakierowanie wiele, wiele może dać, pokaże to na zdjęciach niebawem...na TVsie, ale,,,

pytanie jest takie, czy te 17stki  są tylko o wew 16mm i kazdy trzeba przez rurke karbonową mocować na blanku, jedyny jaki robiłem spasował się bezpośrednio na blanku MHXa TR905-3

Edytowane przez yglo

Lakierowanie wiele, wiele może dać, pokaże to na zdjęciach niebawem...na TVsie, ale,,,

pytanie jest takie, czy te 17stki  są tylko o wew 16mm i kazdy trzeba przez rurke karbonową mocować na blanku, jedyny jaki robiłem spasował się bezpośrednio na blanku MHXa TR905-3

Ale ten blank, na ktorym go pasowales to byla lufencja ze HO HO HO ;)

Te PTS sa wszystkie tej samej srednicy. Czyli tak jak TVS. Albo insert...albo dziura ;)

nie siedzi jakoś wysoko, ale z profilu wydawałoby się, że będzie niżej

jest podobnie jak w ECS z tym, że od dołu pod palce jest dla mnie wygodniej, jednak trzeba pamiętać, że to 17-ka

jak zrobią 16-tkę pod rurkę 13mm, to będzie świetny uchwyt

Edytowane przez bazyloss

Niskie siedzenie to podstawa

c633e26dd822a950.jpg

kup sobie MB z uchwytem ARMS albo wędkę Steez i zobaczysz, co to znaczy niskie siedzenie, różnica w stosunku do "fabrycznych" uchwytów Fuji KOLOSALNA

b0020d9ef20ef642.jpg  e4ca0ae0f2cbcc9d.jpg149d552df0c73670.jpg

70812b4c7bd27849.jpg

bardzo fajne są też uchwyty a ABU JDM

post-50364-0-41984600-1442655705_thumb.jpg

65cf86249f1148ca.jpg

Edytowane przez bazyloss
  • Like 4

Dzieki za wpisy i linki.

Widzac jak wiele prob podejmujesz by znalezc wlasciwa wedke sposrod produktow JDM raczej skieruje swoje kroki w kierunku jakis niskich uchwytow.

Nie mam cierpliwosc i zaciecia by kupowac te JDMy i szukac czegos wlasciwego dla siebie.

Szczegolnie, ze alternatywa to sprawdzone blanki i sprawa sprowadza sie do znalezienia niskiego i ergonomicznego uchwytu dla MB IP68.

Miales w rekach te uchwyty ALPS ? 

http://alpsforecast.com/products/gear-graphite-reel-seats/alps-mvt-toray-trigger-reel-seat/

Edytowane przez Guzu

gdybym wiedział czego tak naprawdę chcę, to tych prób pewnie nie byłby tak dużo :) :)

nie miałem tego ALPS, ale był chyba wątek

Ja wyprobuje tego alpsa i zobaczymy.

Wedke mam zdefiniowana i przeznaczenie jest waskie i jasno okreslone.

Wiec raczej zakladam trafienie z projektem :)

Ale czas pokaze...

Guzu, spróbuj gdzieś wcześniej pomacać tego alpsa, w przeciwnym razie możesz nie być zadowolony.

Jest bardzo wąski u nasady (od strony dolnika) i niestety nie ma co z palcami zrobić. A jeśli jeszcze nie ma się rączek w rozmiarze S to ten uchwyt jest drogą przez mękę :)

Przynajmniej dla mnie :)

• Like 1

Guzu, spróbuj gdzieś wcześniej pomacać tego alpsa, w przeciwnym razie możesz nie być zadowolony.

Jest bardzo wąski u nasady (od strony dolnika) i niestety nie ma co z palcami zrobić. A jeśli jeszcze nie ma się rączek w rozmiarze S to ten uchwyt jest drogą przez mękę :)

Przynajmniej dla mnie :)

Masz wedke zbudowana z tym uchwytem ?

Mógłbyś wstawić jakieś foto rekojesci ?

Dzięki