Skocz do zawartości

ważna petycja w kwestii prawdy historycznej

DonPablo

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno coś czytałem o tym, MBP w W-wie to ok. 60%. Rejonowe nawet nie 50%. Za to pewnie w 100% prawdziwi komuniści

Zapewne... Zważywszy, ze po wojnie Żydzi stanowili znikomy procent społeczeństwa (zostało ich 30 - 150 tys zależnie od źródeł cytuję za Żydzi w Polsce dzieje najnowsze) ten procent jest zastanawiający

Taaa, mlode pokolenie anglojezycznych historykow

http://m.onet.pl/wiadomosci/wielka-brytania-i-irlandia,4qb1fd

Była już wyżej wersja angielska. No niestety, mam wrażenie, że głupota urośnie na każdym ugorze. A z drugiej strony czy my nie jesteśmy lekko przewrażliwieni ? Jakiś Irlandczyk, którego być może wk.....ją nasi rodacy na emigracji, w ramach antypolskiej kampanii, wydała z siebie bzdurną zbitkę z kompletnie idiotyczną tezą, najwyraźniej nie mając elementarnej wiedzy...... Czy ja się mam tym przejmować ? Mam to w d........ Niestety pseudonaukowiec Gross jest znacznie groźniejszy, choć niewiele mądrzejszy.
  • Like 3

Była już wyżej wersja angielska. No niestety, mam wrażenie, że głupota urośnie na każdym ugorze. A z drugiej strony czy my nie jesteśmy lekko przewrażliwieni ? Jakiś Irlandczyk, którego być może wk.....ją nasi rodacy na emigracji, w ramach antypolskiej kampanii, wydała z siebie bzdurną zbitkę z kompletnie idiotyczną tezą, najwyraźniej nie mając elementarnej wiedzy...... Czy ja się mam tym przejmować ? Mam to w d........ Niestety pseudonaukowiec Gross jest znacznie groźniejszy, choć niewiele mądrzejszy.

Jesteśmy i to bardzo, również mam to w d.....Czy musimy zaprzeczać? Powiedzieć : "tak, zdarzało się ale NIE ZA TO że byli Żydami ale za współpracę z Armią Czerwoną."koniec/kropka.

A'propos nienawiści do innych ras. Nie wiem czy rok czy dwa temu jeden z przywódców "Aryan Brotherhood" czyli stowarzyszenia przy którym faszyści to może nie przedszkole ale szkoła podstawowa zgodził się w trakcie wywiadu tv na testy DNA, no przecież jest 100% Aryjczykiem. I obciach, wyszło że 14% krwi to Afryka Zachodnia. Wiadomo że podważył, że zażądał powtórnych badań bo jest 100% Aryjczykiem. No i zrobili badania w którymś z najlepszych ośrodków i znowu wyszło 14% Afryki. I jak taki 84% Aryjczyk może być przywódcą 100% Aryjczyków? A jakby tak sięgnąć wstecz ?do swoich dziadków czy pradziadków? Czy jesteście pewnie że nie było w rodzinie Żyda?Cygana?komunisty?Rosjanina?Niemca?Austryjaka?

? Ja sięgnąłem, czy jeśli mój pradziadek nazywał się Leopold Lange i urodził się w Greifenberg (Gryfice) w 1880 to ja jestem Niemcem?

• Like 1

A'propos nienawiści do innych ras. Nie wiem czy rok czy dwa temu jeden z przywódców "Aryan Brotherhood" czyli stowarzyszenia przy którym faszyści to może nie przedszkole ale szkoła podstawowa zgodził się w trakcie wywiadu tv na testy DNA, no przecież jest 100% Aryjczykiem. I obciach, wyszło że 14% krwi to Afryka Zachodnia. Wiadomo że podważył, że zażądał powtórnych badań bo jest 100% Aryjczykiem. No i zrobili badania w którymś z najlepszych ośrodków i znowu wyszło 14% Afryki. I jak taki 84% Aryjczyk może być przywódcą 100% Aryjczyków? A jakby tak sięgnąć wstecz ?do swoich dziadków czy pradziadków? Czy jesteście pewnie że nie było w rodzinie Żyda?Cygana?komunisty?Rosjanina?Niemca?Austryjaka?

? Ja sięgnąłem, czy jeśli mój pradziadek nazywał się Leopold Lange i urodził się w Greifenberg (Gryfice) w 1880 to ja jestem Niemcem?

Może, ze chodzi o  https://genographic.nationalgeographic.com/

Szczegółowe badanie mozna (było pare lat temu teraz nie wiem) zrobić za ok $200. Mój brat zrobił a więc wiem co we mnie płynie :)

Edytowane przez Marcin Rafalski

Może, ze chodzi o  https://genographic.nationalgeographic.com/

Szczegółowe badanie mozna (było pare lat temu teraz nie wiem) zrobić za ok $200. Mój brat zrobił a więc wiem co we mnie płynie :)

Pewnie, że tak Marcin. Przedstawiciele narodu w środku Europy, nie oddzielonego od Azji żadnymi przeszkodami, które w wiekach minionych zapobiegałyby migracjom, najazdom, okupacjom i innym czynnikom sprzyjającym mieszaniu narodów i ras muszą tworzyć bogatą mieszankę genetyczną, choćbyśmy nie wiem jak zaklinali rzeczywistość. I na zdrowie Panie i Panowie, bo dzięki temu uniknęliśmy konsekwencji "chowu wsobnego". Zbyt daleko w moją przeszłość nie sięgałem, ale wychodzi na to, że w 3/4 przodkowie nosili rodzime nazwiska, jednak rodzina dziadka od strony mamy ponoć, jak przypowieść rodzinna głosi, od szwedzkich barbarzyńców pochodzi, co kiedyś ojczyznę łupili. W księgach parafialnych i aktach stanu cywilnego, czego świadomość winniśmy mieć, zapisana jest wersja oficjalna, która niekiedy może wykazywać pewną sprzeczność z wersją genetyczną. Dobrze się czując we własnej skórze i w ukochanej ojczyźnie weryfikować tego nie zamierzam.

Przeciez tu nie o czystosc genotypu chodzi. Merkel jest w jakims procencie Polka, Tusk Niemcem, nie ma to znaczenia innego niz ciekawostka genealogiczna.

Istota wydarzen zdaje sie byc promowanie nowego spoleczenstwa - bez wiekszego znaczenia staje sie rasa, narod, ojczyzna, granica, historia, flaga, hymn, religia.....wazniejsze jest zapewnienie, utrzymanie wysokiego poziomu zycia na danym obszarze geograficznym. Zalozenie jest proste, ale ryzykowne. Masy mlodych ludzi z roznych czesci swiata beda pracowaly na rzecz innej masy, starszych ale zepsutych dobrobytem obywateli nowego typu. Dopoki sami sie zestarzeja, powinni przyjac laicki system wartosci i tego systemu nauczyc swoje dzieci. Nowy swiat oparty bedzie na ekonomii, cala reszta bedzie folklorem. Przede wszystkim religia. I to jest w tym najbardziej naiwne, pustke po chrzescijanstwie szybko wypelnia inne tresci, malo wyrozumiale na lewackie wizje spoleczenstwa ????

Edytowane przez coloumb
  • Like 2

Panowie, prosiłem... darujcie sobie te dywagacje.

Bez urazy, ale za chwilę wątek wyleci, bo zabraknie w nim "neutralności światopoglądowej".

Po prostu- jeśli ktoś uważa, że ta plujka powinna oddać odznaczenie (bo w to, że przeprosi nie wierzę), to proszę podpisać i potwierdzić w mailu.

W tej chwili jest już prawie 4300 podpisów i każdy ma znaczenie.

Bez przesady, to co napisalem, jest tylko faktem. Nie ma nic wspolnego z polityczna poprawnoscia, jej brakiem, swiatopogladem takim czy innym. Swiat sie zmienia, zauwazam jedynie pewne niuanse. Nie zamierzam isc w kierunku, ktory moglby powodowac zamkniecie tematu. Zreszta, moge juz rownie dobrze nic nie pisac, wszyscy obserwujemy to na zywo i sami sie o wszystkim przekonamy.

• Like 1

Bez przesady, to co napisalem, jest tylko faktem. Nie ma nic wspolnego z polityczna poprawnoscia, jej brakiem, swiatopogladem takim czy innym. Swiat sie zmienia, zauwazam jedynie pewne niuanse. Nie zamierzam isc w kierunku, ktory moglby powodowac zamkniecie tematu. Zreszta, moge juz rownie dobrze nic nie pisac, wszyscy obserwujemy to na zywo i sami sie o wszystkim przekonamy.

Ty to wiesz, my to wiemy, administracja niestety nie zawsze... W imię kneblowania... tfu, znaczy tej - poprawności politycznej ;) Dlatego lepiej nie ciągnąć tematu, przynajmniej tutaj bo ten wątek nie zasługuje na odejście w niebyt.

Edytowane przez coma
  • Like 2

Panowie, prosiłem... darujcie sobie te dywagacje.

Bez urazy, ale za chwilę wątek wyleci, bo zabraknie w nim "neutralności światopoglądowej".

Po prostu- jeśli ktoś uważa, że ta plujka powinna oddać odznaczenie (bo w to, że przeprosi nie wierzę), to proszę podpisać i potwierdzić w mailu.

W tej chwili jest już prawie 4300 podpisów i każdy ma znaczenie.

Masz rację, za daleko odjechaliśmy. Panowie dajmy na wstrzymanie. Ja daję, czekam na tłumaczenie i najpewniej dołączę z podpisem.
  • Like 1

Panowie dajmy na wstrzymanie. Ja daję, czekam na tłumaczenie i najpewniej dołączę z podpisem.

Panowie, a czemu sobie macie dawać na wstrzymanie? No przecież jest kolejna przestrzeń publiczna do zawłaszczenia. Kolejną petycję proponuję w temacie dołożenia do loga portalu jakiegoś symbolu chrześcijańsko narodowo - radykalnego. Jeżeli temat jeszcze nie został zamknięty, znaczy się jest szansa na sukces.

Panowie, a czemu sobie macie dawać na wstrzymanie? No przecież jest kolejna przestrzeń publiczna do zawłaszczenia. Kolejną petycję proponuję w temacie dołożenia do loga portalu jakiegoś symbolu chrześcijańsko narodowo - radykalnego. Jeżeli temat jeszcze nie został zamknięty, znaczy się jest szansa na sukces.

Twój nick tłumaczy chyba wszystko.

• Like 3

Podpisałem petycję, bo już choćby ostatni występ tego pajaca chorego z nienawiści, dał mi ku temu powód. I znowu "najjaśniej oświecona" Krytyka Polityczna" stała się areną do takich występów. Polska się nie rozliczył z Holocaustu ...... ciekawe k.... mać co autor ma na myśli ? Polska kraj ludzi najliczniej uznanych za " Sprawiedliwych wśród narodów świata" 6532 naszych rodaków odznaczono tym medalem instytutu Jad Waszem. Pokłosie, Ida, wiele publikacji, które niekwestionują epizodycznych jednak przypadków zabójstw dokonywanych przez Polaków na Żydach, ale k..... nadal jesteśmy nierozliczeni. Krew człowieka zalewa jak to słyszy.

• Like 5

Jarek Kuźniar ??? Aleś się schował. Nie wiedziałem, że wędkujesz.
  • Like 6