Skocz do zawartości

Spining do lekkiego opadu z zapasem mocy

Hanibal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. To mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość ;-) Jeśli taki temat już był, to proszę o odesłanie jeśli nie, to o odp. Do rzeczy. Szukam wędki do opadu, na której będę czuł gumy od 7 do 12cm na główkach od 5 do max 12 gr. I teraz istotna sprawy a mianowicie kij ma być bardzo czuły, szybki przy rybie przechodzić w parabole i mieć zapas mocy. Pewnie metrówek nie będzie, ale nie chcę w myślach odmawiać koronki przy 70 cm sandaczu albo szczupaku. Oczywiście chciałbym czuć dobrze opad już na gumie 7cm  z główką 5gr. Cena do około 1000 zł. Żadna pracownia mnie nie interesuje, ponieważ pracuje i mieszkam w DE, a w Pl tylko bywam. 

Jeszcze fajnie, jakbyś podął przybliżoną poszukiwaną długość kija... (brzeg czy pływadło).

Z pracownią można wszystko załatwić mailowo i telefonicznie i tylko umówić się na odbiór w momencie, gdy będziesz w Polsce.

Edytowane przez Żbiku
  • Like 1

Miałem zakładać podobny temat wiec chętnie poczytam propozycje kolegów.  Mnie interesuje kijek o długości około 290 i na chwile obecną jestem praktycznie zdecydowany na LES96MLF2. 

Robiłem niedawno oczko mocniejszego w długości 2,75  tylko jakos go nie widzę do opadu w zadanych wczesniej przynetach.

Długość jaka mnie interesuje to około 220-245cm. Jeśli chodzi o pracownie to jakoś nie mam przekonania. Będę łowił głównie z łódki ale chciałbym czasami podłubać w niedużej rzecze z brzegu z małymi woblerami typu hiciorek widła. St. Croix jak najbardziej ale może coś innych producentów z za wielkiej wody? A może jakiś ciekawy Sportex albo Hardy to widuje tutaj w sklepach. Dodam że chciałbym żeby wędka byłą w 2 cz. 

Edytowane przez Hanibal

Zainteresuj się LTWS80MLF2, ogarnie 15 g + guma, zawodnicza 5 Widła lata bardzo dobrze .Łowię nim na Odrze z łódki i z brzegu, daje radę z woblerami w dużym nurcie.Niestety  cena minimalnie przekracza budżet .

Edytowane przez yyanek

Znalazłem tutaj avs70mlf2 na sprzedanie i wezmę tego jako początek przygody z St Croix. A czy przygoda się rozwinie to pokaże czas, wędka i ryby. Może znajdzie się ktoś, kto posiada wyżej wymieniony i użytkuje na tyle długo, że co nieco będzie mógł naskrobać.

Edytowane przez Hanibal