Skocz do zawartości

Gwarancja St.ctoix

przemyslaw_pajak

Rekomendowane odpowiedzi

Ma Avida jest 15 lat, są zmiany, od około 2 lat Amerykanie wprowadzili opłatę gwarancyjną w zależności od modeli orientacyjnie od 50 do 100 dolarów w zależności od modelu, co do blanków są takie same zasady. Podobno najwięcej reklamacji wędek st.croix jest z Polski i Rosji, więc firma wprowadziła opłaty reklamacyjne.

Nie ma  żadnej Polskiej gwarancji na St.croix.

Wina zawsze jest twoja bo przecież musiał być gdzieś puknięty lub przeciążony .

Czy nie będziesz płacił za naprawę to niby decydują w USA.

Nasi handlarze umywają ręce .

I tak czekasz w niepewności 3 miesiące bo musi im się nazbierać większa ilość uszkodzonych dopiero wysyłają.  

Płacisz za przesyłki i do tego opłata z kapelusza . 

Mnie wyszło za Legenda prawie 300zł który rozleciał sie po 6 miesiącach .

Czekania jest 3 miesiące .

Witam, nic dodać nic ująć. Znajomy się przekonał na własnej skórze. Czekał ok. 4 miesięcy, ale kij dostał nowy. Kupił kij topowy bo lekki i no pokazać się chciał chłop. Teraz przesiadł się na kijek za 300 PLN i szczęśliwy jak nidgy i nerwów mniej  :)

• Like 1

Jeśli nastąpiła zmiana to rozumiem że dotyczy jedynie wędek kupionych i zarejestrowanych po zmianie zasad?

Raczej wątpię ale jutro dopytam z ciekawości wiem na pewno że na nowe Avidy jest 15 lat gwarancji a ewentualne koszty gwarancji to 70 dolców

Co do konkurencji to ja właśnie odstapilem od takiej jednej która też daje na najwyższe swoje modele dożywotnią gwarancję i która ma serwis w Polsce.Po wysłaniu kija który podczas zarzucania złamał się dwóch miejscach początkowo twierdzono ze to moja wina.Następnie wciskali mi inny model bo na swój musiałbym czekać ok.3miesiecy Uratował mnie przepis który mówi ze reklamacja ma być rozpatrzona w ciągu 14 dni to i kij się znalazł. A w gwarancji napisali ze złamanie powstało na skutek wady fabrycznej kija ponieważ miał ubytek jakieś maty

Fenwick?

Nie jest moim celem wszczynanie dyskusji nad wyzszoscia czegoś nad czymś.

St. Croix to jednak inna półka.

Nie wiem jak to jest z gwarancją na to czy na owo.

Kiedyś miałem fabrycznego avida , ale poziom wykonania byl na tyle słaby, ze dożywotnio wyleczyl mnie z gotowych wędzisk.

Po prostu szkoda mi czasu :)

Dlatego to inna polka :

Fenwick a blanku yglo mi nie uzbroi.

A kolejnego stc na 2016 owszem :)

Tak coraz więcej czytam o tych wszystkich kijach z "wyższej półki" i doszedłem do wniosku ,że w porównywalnej mamonie można sobie zrobić patyk z pracowni (pod siebie i raczej z normalna gwarą. Jeszcze mnie zastanawia Xzoga , ale to nowa lektura.

Zdecydowanie robić pod siebie :)

• Like 2

Hejka byłem dziś u Żbika gadałem o avidach racja taka,że jeśli zdarzy się wam złamać wędkę ze starszych wersji to dostaniecie za ok.70 dolarów nowe kije na które będzie obowiązywać 15 lat gwarancji,generalnie idą zmiany i nowe ulepszene kije bardzo ciekawie zapowiada się nowy avid inshore.

Zaiste wątek ogwarancji  stcroix!Teraz już wiem wszystko na temat gwarancji.Szczególnie od Guzu i prezesa77.

Spoko, wyluzuj gumę, chłopaki mają dobry nastrój, pożartowali ot to wszystko :) .

To nie zlot dyplomatów, tylko wyluzowanych wędkarzy.

K...a, nie jesteśmy na salonach :rolleyes:  :rolleyes: .

• Like 1

• 2 tygodnie później...