Rajfel Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 A myślałem że w tym roku już ich nie będzie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arspin Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 U mnie też zaczynają się pokazywać tylko jeszcze powinno dobrze popadać bo w samych lasach słabo,a na obrzeżach się trafiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Donosza mi, drazniac dodatkowo fotkami, ze na Mazurach bierze...tzn jest wysyp ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Okolice Pisza - Rucianego słabo. Jest wysyp ale maślaków. Na borowiki trzeba poczekać trafiają się pojedyncze, ale robaczywe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Byle temperatura w nocy nie spadła za bardzo,to zasadniczo bardziej przeszkadza grzybom niż brak deszczu. Fakt jednak jest taki,że późno w tym roku sezon rozpoczynamy..........oj późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Powinni wprowadzić limity i licencje na zbiór grzybów coś na wzór wedkarstwa , bo nie długo same papierzaki bedą i huby na drzewach , bo głodna litwa wozi grzyby bagażnikami sądzę że 10 zł za wstep i wiaderko jest ceną do przyjecia Wzoram indiańskim tubylców by te ograniczenia nie obejmowały .W Olsztynie w okolicach Butryn i Zgniłochy brak miejsc na parkingu , a Wielbark zaatakowany jest przez stonke z Warszawki Edytowane 21 Września 2015 przez j-23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Trochę było, ale grzybiarzy więcej Edytowane 21 Września 2015 przez Tomrusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Olsztyn niech atakuje okolice Jeziora Kosno , zajebiste tereny jak jest wysyp kołpaków to pół godziny i możesz wracać , a maslaków nie zbieram więcej czasu na czyszczenie mi schodzi , po za tym nie smakuja mi takie oślizgłe gluty po usmażeniu , a i ocet ich nie rusza są się maziowate szkoda tępić nóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Na środkowym pomorzu prawusy ruszyły się. 3-4 godziny i można setkę przytulić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Edytowane 21 Września 2015 przez j-23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Na środkowym pomorzu prawusy ruszyły się. 3-4 godziny i można setkę przytulić. bierę kosę i jadę dawaj cynk co gdzie i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 U nas narazie nic nie chce wyrosnąć ... mało deszczu ... solina niska jak nigdy nie była. San tez po dupie dostaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass-74 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 W lubuskim już są i to nie mało. Grzybiarzy też sporo ale każdy coś tam nazbiera. Na prawdziwki znają miejsca nieliczni ale podgrzybków sporo. W niedzielę z żoną w niecałe dwie godzinki zebraliśmy czubate wiaderko takie z 20 litrów. 10 słoiczków zaprawionych i sosie na kilka obiadków też jest . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Już i to stadami 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 W powiecie drawskim zatrzęsienie grzybów. 20l wiaderko podgrzybków zbiera się w 20minut. Wolę polować na prawdziwki. Wczoraj 150szt z mamą. Dziś troszkę ponad 200 szt z dziewczyną. Jutro wrzucę fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 (edytowane) Jak na pierwszy wypad to umnie też nie jest żle. Edytowane 23 Września 2015 przez Dawidoss 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 W lubuskim już są i to nie mało. Grzybiarzy też sporo ale każdy coś tam nazbiera. Na prawdziwki znają miejsca nieliczni ale podgrzybków sporo. W niedzielę z żoną w niecałe dwie godzinki zebraliśmy czubate wiaderko takie z 20 litrów. 10 słoiczków zaprawionych i sosie na kilka obiadków też jest .Mieszkam nie tak daleko od Nowogrodu , gratuluję tak tajnych miejsc.Kiedy sypnie to ludzie są wszędzie ,i jak rano nie jesteś w lesie ,to w obiad nie ma po co iść.Przecież nie mieszkamy w tajdze, u mnie nie ma takich miejsc gdzie ludzi brak, tylko czas gra rolę.Dziś byłem z żoną ,dwa wiaderka prawych ale to nie to na co czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Ja prawie pod samym nosem dziś 55szt 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Żbiku bogaty zbiór na południu kicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 (edytowane) I zaledwie 3 godzinki Ale teren mega trudny, skarpa bardzo stromo nachylona, wysoka na kilkadziesiąt metrów, ciągnąca sie 2-3km. Trzeba chodzic wzdłuż skarpy, potem zejść pare metrow niżej lub wejść wyżej i wracać... Po 3 godzinach byłem mokry jak po prysznicu. Wyniki jednak bardzo fajne. Dziś kolega miał 49szt Edytowane 24 Września 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Kuba zazdroszczę zbioru, nie jestem jakimś zapalonym grzybiarzem ale czasami lubię pobuszować po lesie za grzybkami, niestety w tym roku w moich okolicach(Opole Lubelskie) straszna lipa, niby trochę popadało ale po takiej suszy ściółka w lesie nadal sucha jak pieprz ale jest nadzieja bo od dzisiaj leje w sumie to tak długiej burzy to nie pamiętam leje,grzmi i błyska od 17:00 a ma padać cały weekend więc jest szansa, ze grzyby się pokarzą a i może ryby się ruszą jak woda przybierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Fajnie masz Kuba . U nas totalna posucha a szkoda bo bardzo lubię zbierać grzyby taka odskocznia od codzienności. Liczę jeszcze na to że może coś deszczu spadnie i u nas się pokażą choć podgrzybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Ładny zbiór prawdziwków, chyba nigdy tak nie trafiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Ja prawie pod samym nosem dziś 55szt W życiu tyle nie znalazłem ... Zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Person Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Mikro-maślaków do bólu.Idealne do słoja.Aby tylko miał kto przebierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi