tunczyk Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Witam, jest może ktoś z lubuskiego lub dolnośląskiego kto widział podgrzybki?Podobno gdzieś rosną ale nikt nie chce powiedzieć ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Z jakiego rejonu te zielonki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Z jakiego rejonu te zielonki?Świętokrzyskie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 W ostatni dzięń października mały wypad na gąski 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Ech grzybki cudowne a u mnie pod Krakowem niestety lipa ani razu tak nie poszalałem. Może ktoś zna jakieś miejsce bo ja dopiero tu 3 lata mieszkam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Ech grzybki cudowne a u mnie pod Krakowem niestety lipa ani razu tak nie poszalałem. Może ktoś zna jakieś miejsce bo ja dopiero tu 3 lata mieszkam.Wola Filipowska, Olkusz i okolice,Nawojowa...miejsc sporo...czasem wystarczy zjechać w jaka dróżke przy lesie na obrzeżach miasta. Jak zobaczysz zastawiane autami pobocze to wiedz,że jesteś we właściwym miejscu. Chociaż...to jak z rybami,nikt nie lubi tłoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwan krk Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) Albatros w Krakowskim z grzybami cieniutko. Zależy też jakie grzyby Cię interesują. Bo jak np kozaki to i przy okazji łowienia da się sporo nazbierac na przykład w brzózkach na Przylasku lub Podgórkach Tynieckich. Za podgrzybkiem najlepiej ruszyć pod Olkusz lub choćby do Lasku Wolskiego (zajączki). Na prawdziwki i rydze to już trzeba dalej skoczyć na południe od krk. Edytowane 2 Listopada 2015 przez Iwan krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 W północno-wschodniej części kraju grzyby już się skończyły.Kto zrobił zapasy ten ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 U mnie sporo Siwek i zielonek się pojawiło w okolicach Pisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Dzisiejsze 3 h w lesie. Ludzi sporo jak to w weekend. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Dzisiaj wśród tłumu coś udało się wygrzebać... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Pięknie, są już zielonki, mam nadzieję że nie będzie chętnych na sromotniczka bo podobne, oj podobne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Dzisiaj niestety już po kimś dłubałem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Relacje Pendergrasta przyczyniły się by zrealizować od dawna rozważany pomysł ostatniego grzybobrania w tym sezonie właśnie w świętokrzyskim. Pojechałem wczoraj pod Kielce, między Tokarnią a Chęcinami. i wtopa - nie ma lasu Zamiast tego fantastycznie zaorane pola pod S7. Podjechałem kawałek dalej ale niestety poszukiwania zaowocowały jedynie kilkunastoma zielonkami i dwoma badziewnymi podgrzybkami. Podgrzybki schną sobie a reszta zbiorów zmieściła się w słoiczku 0,37l 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Z wczorajszego deszczowego wypadu. Gąski w pierwszej kolejności. Ale jak już byłem przy aucie, pomyślałem żeby zajrzeć na opieńki. Wczoraj pakowałem w słoiki do 1 w nocy. A teraz ostatnia partia stoi na gazie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Niezłe mety masz na te Gęsiaki . Pogratulować! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio12 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 wzrok przykul mi rowniez ten zrzut poroza na foto w koszyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Jako, że człowiek zachorował, to żonę posłał Trafił się jej kawałek najwidoczniej nie odwiedzanego lasu. Podgrzybki już poprzerastane, największe ponad 15 cm średnicy kapelusza. W sumie ok. 200 szt. w 2 h. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Ostatni wypad na grzybki, resztki gąsek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Dzisiejszy wypadzik. Dużo śladów weekendowych grzybiarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Jednak nie wysiedziałem w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob61 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 No proszę grzyby w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Niektóre gatunki to i przymrozki przetrzymają.Jakbym teraz zobaczył grzybiarza w lesie to bym się lekko zdziwił. Ale jak widać sa wytrwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Pojechałem koło południa, na miejscu już się jeden grzybiarz zwijał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi