Skocz do zawartości
  • 0

Ponton z podłogą typu AIR MATA - opinie

siarq

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W czasie łowienia wszystko jest OK, nawet jak ktoś łowi na stojąco (byle za dużo nie był nerwowy/ruchliwy). Trochę gorzej jest z pływaniem przy większych prędkościach - zaczyna falować i nie bardzo wchodzi w ślizg (za mało sztywna konstrukcja). Takie odniosłem wrażenie z pływania tym typem pontonu. Poza tym same PLUSY !!!. Szybki w rozłożeniu i na odwrót. Wszystko w jednym kawałku nic nie zginie  :) .

• Like 1

• 0

Pływam tylko na elektryku może kiedyś jakąś spaline . Jednak nie mam w koło komina zbytnio wody pod spaline. Jeśli chodzi o pompowanie to czego używasz ? Jakaś sprawdzona pompka elektryczna która da rade czy trzeba ręcznie dobijac? Ja swojego wentyla dmucham brawo 12 . Jednak tam ciśnienie max jest 250mbar w komorach. I jesCze jedno jak się ma sprawa pływanie w 2 os ? Rzadko pływam we dwójkę ale się zdarza

• 0

Ten na którym pływałem jest z zintegrowaną podłoga. Jest to posklejane jako całość z pozostałymi elementami pontonu.

EDIT: okazało się że źle podszedłem do sprawy, ponton jednak ten miał oddzielna podłogę - AIRMATę

SORRY !!!! , ale w związku z tym , że była na niej dodatkowa wykładzina odniosłem wrażenie  jakby to była całość. SORRY !!!!!

Edytowane przez miramar69

• 0

Tak,  pływałem i to nie raz w pontonie z pełną i sztywną podłogą z kilem i bez.

W szybkim pływaniu najlepiej w ślizgu chodzi ten z kilem i sztywna/pełną  podłogą . Do łowienia,  ale nie zwracając uwagi na szybkość pływania,  wystarczą te z Airmatą lub pełna podłogą bez kila.

Jeżeli mówisz że nie potrzebujesz pływać szybko i nie masz wody pod spalinę , a  zależy ci na czasie składania i rozkładania pontonu kompromisem jest -  AIRMATA.

Edytowane przez miramar69

• 0

Zainteresował mnie temat i tak z ciekawości poszperałem na necie . Oczywiście jedna z najważniejszych rzeczy to cena . Wziąłem pod lupę honwave T38 - IE no i musze przyznać szok ... może nie cenowy a różnicy w cenie . Na dzień dzisiejszy kupując w uk różnica jest mniej więcej w przeliczeniu na złotówki ok 1 tyś na korzyść zakupu w uk .

edit : tylko ok tysiaka jest różnica i w mniejszym szoku jestem , prawie niewidoczna . Jutro zapierdzielam do specsavers ;)

Edytowane przez m a t

• 0

JA osobiście polecam używam 3 sezony na szybkie ryby po pracy  i niema żadnych problemów ,tylko trzeba kupić dobrom pompkę bo elektryczna i oryginalna nie daje rady dobić podłogi do maksa a to jest ważne . No i najważniejsze po 15 minutach           od przyjazdu nad wodę zaczynasz łowienie.post-50467-0-81163500-1443118520_thumb.jpg    

• 0

Oj tam oj tam czepiasz  się @mat ,ze nas gola jak chcą. ... :P Z elektronika wedkarska jest to samo a nawet gorzej. Jeszcze większe marże . Mógłbyś dać linka do dętki o której pisales? Mi w czroja uprzejmy Pan Rafal z tokarexu powiedział , że niestety ich podłoga do mojego pontonu pasować nie będzie . Pomierzyli sprawdzili i lipa. Szkoda bo juz miałem cicha nadzieje