siarq Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Witam wszystkichChciałbym poznać opinię użytkowników pontonów z airmata. Osobiście użytkuje ponton z Alu podłoga i wszystko jest ok , jednak składanie i rozkładanie trochę mnie słabi. Proszę o opinie osob które użytkuje , a nie którym się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 W czasie łowienia wszystko jest OK, nawet jak ktoś łowi na stojąco (byle za dużo nie był nerwowy/ruchliwy). Trochę gorzej jest z pływaniem przy większych prędkościach - zaczyna falować i nie bardzo wchodzi w ślizg (za mało sztywna konstrukcja). Takie odniosłem wrażenie z pływania tym typem pontonu. Poza tym same PLUSY !!!. Szybki w rozłożeniu i na odwrót. Wszystko w jednym kawałku nic nie zginie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Pływam tylko na elektryku może kiedyś jakąś spaline . Jednak nie mam w koło komina zbytnio wody pod spaline. Jeśli chodzi o pompowanie to czego używasz ? Jakaś sprawdzona pompka elektryczna która da rade czy trzeba ręcznie dobijac? Ja swojego wentyla dmucham brawo 12 . Jednak tam ciśnienie max jest 250mbar w komorach. I jesCze jedno jak się ma sprawa pływanie w 2 os ? Rzadko pływam we dwójkę ale się zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 To nie moja dentka , tylko kolegi. Pływaliśmy tym na elektryku przedwczoraj - MINKOTA 55lbs w dwie osoby. Całkiem dobrze toto jak na elektryka dawało radę z tym pontonem. Używa jakiej dobrej elektrycznej pompki i nie musi dobijać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 A podłoga air mata jest na stałe zespolona z pontonem czy tj. Osobny element ? Widziałem jakieś "wynalazki" ze podłoga jest osobno i nie wiem czy jest tak u wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 (edytowane) Ten na którym pływałem jest z zintegrowaną podłoga. Jest to posklejane jako całość z pozostałymi elementami pontonu. EDIT: okazało się że źle podszedłem do sprawy, ponton jednak ten miał oddzielna podłogę - AIRMATę SORRY !!!! , ale w związku z tym , że była na niej dodatkowa wykładzina odniosłem wrażenie jakby to była całość. SORRY !!!!! Edytowane 21 Września 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Jak bys jeszcze zdradzila jakiej firmy byl to wentyl i dlugosc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 (edytowane) ZODIAC - 320 cm Edytowane 21 Września 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) A miałeś może jeszcze przyjemność pływania na wentylu z sztywna podłoga ? Osobiscie przesiadł byś się z twardej na airmata ? Edytowane 21 Września 2015 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Tak, pływałem i to nie raz w pontonie z pełną i sztywną podłogą z kilem i bez.W szybkim pływaniu najlepiej w ślizgu chodzi ten z kilem i sztywna/pełną podłogą . Do łowienia, ale nie zwracając uwagi na szybkość pływania, wystarczą te z Airmatą lub pełna podłogą bez kila.Jeżeli mówisz że nie potrzebujesz pływać szybko i nie masz wody pod spalinę , a zależy ci na czasie składania i rozkładania pontonu kompromisem jest - AIRMATA. Edytowane 21 Września 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Honwave 320 pływa 25 pod prąd i 30 z prądem w 1 osobę na 9.9hp. Potem podłoga zaczyna falować. Idealny na szybkie desanty. Na trola dla dwóch, z rzutu raczej dla jednej. Mam i chyba nigdy nie sprzedam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Przeglądałem kilku producentów wentyli z airmata i dość często podłoga jest osobno. Ja mam pro marine z Alu podłoga i kilem . Musze pogadać w u dystrybutora kolibri o podłodze bo oferują sama w.sprzedazy. może by i podpasowala do tej mojej detki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 A czym pompujesz @Krzysiek podloge 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 BRAWO SUPERTURBO BST 12-HP z akumulatorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RYB@ Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Posiadam i polecam tak pod spalinę jak też pod elektryka na stojąco i siedząco.Targam na przyczepie już napompowany {airmata pompowana osobno}.Pływałem Kolibri ze składaną podłogą i też faluje. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Prawie wszytskie pontony jakie mialem to air mat, od chinszczyzny po zodiaca, nic innego nie chce, jesli podloga jest napompwana do tego 0.8bar i ponton nie jest wiekszy niz 330cm, to dla mnie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 i teraz zaluje ze wzielem z alu podloga... , ogolnie jest ok tylko skladanie mnie slabi. Napisalem do tokarexu , zapytanie czy ich podloga air deck by podpasowal do mojej detki . maja zmierzyc i dac znac, moze sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Ja mam podłogę alu, składanie i rozkładanie prościzna, kwestia sposobu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Tu nie ma żadnego sposobu użytkuje przeszło dwa sezony 3 razy w tygodniu na wodzie . Od dojazdu do wpłynięcia 20min . Tu chodzi o targanie skladanie i czyste lenistwo . Poprostu wole nacisnąć start na pompce niż nosić i skladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 penaro Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 A jak jest z wytrzymałością airmaty na uszkodzenia mechanicze np. kotwica metalowa, kamień w podeszwie buta, piasek (przetarcia)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 może jeszcze w kolcach tam wejdźmy , a tak serio, to albo rybki albo akwarium, kotwice zawsze miałem gumowaną, piasek, akumulator, bak paliwa itp. nie stanowiły problemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateush Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 (edytowane) Zainteresował mnie temat i tak z ciekawości poszperałem na necie . Oczywiście jedna z najważniejszych rzeczy to cena . Wziąłem pod lupę honwave T38 - IE no i musze przyznać szok ... może nie cenowy a różnicy w cenie . Na dzień dzisiejszy kupując w uk różnica jest mniej więcej w przeliczeniu na złotówki ok 1 tyś na korzyść zakupu w uk . edit : tylko ok tysiaka jest różnica i w mniejszym szoku jestem , prawie niewidoczna . Jutro zapierdzielam do specsavers Edytowane 24 Września 2015 przez m a t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arturbukowski Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 JA osobiście polecam używam 3 sezony na szybkie ryby po pracy i niema żadnych problemów ,tylko trzeba kupić dobrom pompkę bo elektryczna i oryginalna nie daje rady dobić podłogi do maksa a to jest ważne . No i najważniejsze po 15 minutach od przyjazdu nad wodę zaczynasz łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateush Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Jaki masz model ? Na fotce wygląda mniej niż 3,2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arturbukowski Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Mam 2 st ten na zdjęciu to 270 drugi jaki posada to 320 ale jak dla mnie samego lepiej sprawuje się krótszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Oj tam oj tam czepiasz się @mat ,ze nas gola jak chcą. ... Z elektronika wedkarska jest to samo a nawet gorzej. Jeszcze większe marże . Mógłbyś dać linka do dętki o której pisales? Mi w czroja uprzejmy Pan Rafal z tokarexu powiedział , że niestety ich podłoga do mojego pontonu pasować nie będzie . Pomierzyli sprawdzili i lipa. Szkoda bo juz miałem cicha nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
siarq
Witam wszystkich
Chciałbym poznać opinię użytkowników pontonów z airmata. Osobiście użytkuje ponton z Alu podłoga i wszystko jest ok , jednak składanie i rozkładanie trochę mnie słabi. Proszę o opinie osob które użytkuje , a nie którym się wydaje
Top użytkownicy dla tego pytania
16
16
6
6
Popularne dni
30 Wrz
19
1 Paź
14
20 Wrz
8
21 Wrz
6
Top użytkownicy dla tego pytania
bazyloss 16 odpowiedzi
siarq 16 odpowiedzi
miramar69 6 odpowiedzi
Mateush 6 odpowiedzi
Popularne dni
30 Wrz 2015
19 odpowiedzi
1 Paź 2015
14 odpowiedzi
20 Wrz 2015
8 odpowiedzi
21 Wrz 2015
6 odpowiedzi
Popularne posty
miramar69
W czasie łowienia wszystko jest OK, nawet jak ktoś łowi na stojąco (byle za dużo nie był nerwowy/ruchliwy). Trochę gorzej jest z pływaniem przy większych prędkościach - zaczyna falować i nie bardzo wc
siarq
Jak bys jeszcze zdradzila jakiej firmy byl to wentyl i dlugosc
siarq
A czym pompujesz @Krzysiek podloge
Opublikowane grafiki
68 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi