woblery z Bielska Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 (...)Aby uzupelnic kolagen nalezy jesc:zupy na kosciach (jak najwiecej chrzastek)ryby w galareciemieso w galareciegalaretki owocowezelatyna w innych produktachgolonkapodrobyglowiznaszpik(...)Dodam jeszcze przebogate źródło kolagenu - kurze łapki. Wywar jest podstawą bardzo smacznych zup i galaretek, a jeśli masz psa, to same łapki będą jego przysmakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Patu, najlepsze co możesz zrobić to wybrać się do lekarza SPORTOWEGO. Jeśli masz sprawdzonego to rewelacja, jak nie to pytaj wśród znajomych, szukaj. Lepiej nie trafisz, oni mają doświadczenie dokładnie z takimi urazami. Pokierują Cię jak dziecko do nocnika.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Czyli jak by nie patrzeć chłop se musi dobrze pojeść, piwem popić, na rybki pójść a jak do chałupy wróci wieczorkiem to i żonkę ten..teges.I to rozumiem. Trzeba dbać o zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Patryk. Dzięki temu schorzeniu, parę ładnych lat temu, miałem okazję poznać @Guzu. A dolegliwości? Same minęły.Nie, Daniel mnie nie leczył. Wymieniliśmy tylko patyki, bo trzymetrowym CD do 28g nijak nie dawałem rady machać☺ Cala przyjemnosc po mojej stronie Waldku Po latach sam zastanawiam, jak czlowiek byl kiedys zdeterminowany. CD 305 cm + Stradic 4000. I caly dzien z brzegu podczas brodzenia . Patryk szybkiego powrotu do pelni formy zycze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Zdecydowanie zle dobrany zestaw. Za maly, tzn za lekki kolowrotek. Nie wywaza kija. Do takiego SiDi trzeba czegos w okolicach 700 gramow, wtedy balans pozwala zapomniec, ze ma sie cokolwiek w reku ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 @matpgt lokiec tenisisty czy golfisty to dwie odmiany entezopatii, a podlozem podłożem tej dolegliwości są zmiany degeneracyjne i zle ukrwienie i unaczynienie okolic przyczepow. Ta entezopatia to dlugofalowe gojenie sie przyczepow sciegien a bol wiaze sie wlasnie z tym gojeniem. Masaze i cwiczenia pomagaja poprawic krazenie krwi i przyspieszyc rehabilitacje. Drugi plus z cwiczen wzmacniajacych i rozciagających oraz masazy to stymulowanie produkcji kolagenu. Kolejnym waznym jesli nie najwazniejszym plusem cwiczen jest wzmocnienie miesni, a wzmacnia sie te miesnie ktore moga odciazyc miesnie uszkodoznych prostowników czyli miesnie przedramienia. Podobnie jest z kolanem z ktorego wytna ci wiezadla, musisz zastapic je miesniami. Unieruchomienie oslabiajace miesnie jest zawsze zlym rozwiazaniem, to jedna z wielu widocznych zmian, teraz po operacjach blyskawicznie kaza sie ruszac i cwiczyc, kiedys kazali lezec. Wazne aby te cwiczenia wprowadzac w odpowiednim momencie aby nie odnowily albo poglebily urazu. Dlatego warto udac sie do specjalisty.Z wszystkim się zgadzam, ale na swoim przykładzie mogę polecić terapie manualną (nic z tego nie mam - jestem prawnikiem) ale wiem ile czasu bujałem się z różnymi kontuzjami i będąc z uszkodzonnym barkiem u specjalisty niejako dodatkowo wspomniałem o łokciu.. 30 min i ręka była jak nowa (oczywiście trzeba się pooszczedzać i odpuscić na trochę treningi) co do kolagenu to może suplementacja białkiem kolagenowym codziennie rano.. pozdrawiammatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Terapia manualna to dobra rzecz, masz racje @matpgt. Zaluje ze sam nie jestem specjalista od takich zabiegow. Moglbym zaimponowac przy okazji zonie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Polecam łowienie obiema rękami, tj raz lewą raz prawą. Nauczyłem się tak łowić kiedy zorientowałem się że czasem można łowić perełkami multiplikatorami z korbką zamontowaną po prawej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Patu dzięki za temat,zmagam się z taką dolegliwością od trzech miesięcy,żadne piguły podobnie jak maści nie pomagają.Doszło do tego,że nie mogę dobrze wciąć bolenia, W środę idę do lekarza,dam znać co i jak.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Zmagałem się z tym bodajże w maturalnej klasie. Po egzaminach poszedłem do fizycznej pracy, żeby dorobić się przed studiami, no i stało się. Pomógł odpoczynek, maści i oszczędzanie ręki. Znajomy rehabilitant zalecił zabiegi, jakby nie było poprawy. Na szczęście ból nie powrócił ani podczas intensywnego trenowania różnych dyscyplin, ani przerzucania żelastwa na siłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz.82 Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 (edytowane) Tylko uważaj na NLPZy Niesteroidowe Leki Przeciw Zapalne, z ibuprofenem... Kiedyś miałem inną przewlekłą dolegliwość - 1tabl/dziennie pozwalała mi zasnąć... Zamin mnie zoperowali to rozwaliłem sobie układ trawienny tymi lekami przeciwbólowymi, wrzód żołądka, zapalenie żołądka, ziejący odzwiernik - zgaga. Trzeba mieć na uwadze, że leki nie są obojętne tak jak podają w reklamach... Edytowane 23 Września 2015 przez mariusz.82 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 ta dolegliwość powinna się nazywać" łokieć spiningisty " , również przerabiłem - najgorsze jak ktoś ma przebytą chorobę wrzodową , można sobie załatwić wrzody wszelkimi maściami tak jak wspomniał kolega @ mariusz.82 , po maściach i lekach NLPZ przestanie boleć łokieć- zacznie żołądek . W moim przypadku odnawia się na wiosnę co roku - w tym sezonie również dołączyła cieśnia nadgarstka. Wieć będziesz musiał się przeprosić z podbierakiem bo nawet nie będziesz wiedział kiedy i dlaczego wypadnie ci ryba z ręki -wtedy większy ból od tego łokcia. Mnie pomagał Kinesiotaping Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Cieśń nadgarstka trzeba raczej załatwić operacyjnie, dobrze zrobiony zabieg załatwia sprawę.Łokieć tenisisty (u mnie był od kosy) wyleczyłem rehabilitacją - laser, jonoforeza, ultradźwięki i coś jeszcze, nie wymądrzałem się co chcę uznając, że lekarz rehabilitant może wiedzieć w tej materii więcej ode mnie. Nie mogłem utrzymać kubka z herbatą w wyciągniętej ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melabolgia Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 (edytowane) W moim przypadku odnawia się na wiosnę co roku - w tym sezonie również dołączyła cieśnia nadgarstka. Ja mam podobny problem z nadgarstkiem. Pracuję przy komputerze po 8h, do tego spinning i uraz z młodzieńczych lat... złamany nadgarstek 2x... U mnie łowienie na droping i inne metody wymusza częste przerwy i rozluźnianie więzadeł, ścięgien.... w innym przypadku przedramię puchnie i nie jestem w stanie dalej łowić...Jak mawiają.... jakość mija... Może ktoś miał już podobną przypadłość i mógłby coś doradzić? Edytowane 9 Października 2015 przez Melabolgia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 @Melabolgia, jeżeli leczenie zachowawcze i rehabilitacja nie pomagają to trzeba iść do ortopedy na zabieg. To prosta "operacja", wykonywana w warunkach ambulatoryjnych. Polega na przecięciu więzadła poprzecznego w celu zwiększenia przestrzeni w kanale nadgarstka. Jesień / zima to idealny czas na taki zabieg, ponieważ więzadło zrasta się 2-3 m-ce, czas powrotu do pracy jest szybszy. Warto się nad tym zastanowić ponieważ zaniedbana cieśń nadgarstka może doprowadzić do uszkodzenia nerwów i utraty czucia np. w placach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Ciekawe rozwiązanie - działanie na skutki bez sięgania do przyczyny. Nie do przyjęcia w warsztacie samochodowym...za to w gabinecie medycznym jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 @klim, w zaawansowanym stadium schorzenia, to właśnie jest sięganie do przyczyny, chyba, że znasz inne metody ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melabolgia Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 @Woytec, dziękuję za informację. Spotkaliśmy się jakiś czas temu na Odrze w okolicy "wyspy"... Niestety w obecnej chwili nie mogę pozwolić sobie na 2-3 miesiące "pauzy" - 2 małych dzieci + branża w jakiej pracuję..... do tego niestety komputer jest mi niezbędny... Mam wielu "kolegów" w branży medycznej z naszych okolic (Gce, Zabrze i okolice) i konsultowałem się z nimi w tej kwestii już jakiś czas temu.Ta "cieśnia" u mnie to nie jest tak do końca "cieśnia" książkowa, a pewien rodzaj częściowej dysfunkcji stawu promieniowo-nadgarstkowego (pierwszy raz z mojej winy, drugi po tygodniu operacyjnie z powodów błedu lekarskiego w złożeniu go za pierwszym razem.... do dziś ciśnienie mi wzrasta, gdy przypominam sobie o tym....a to już 25lat). Na początek chyba będzie ukłon w stronę wzmocnienia mięśni i ich rozbudowy...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Wyspę pamiętam Dobrych kilka lat temu przerabiałem inny problem z nadgarstkiem, wiem jaki to dyskomfort. Mam nadzieję, że trafisz na dobrego fachowca i obejdzie się bez interwencji. W razie czego dobre opinie słyszałem o Klinice Medycyny Sportowej w Zabrzu, to ośrodek niepubliczny ale może warto się skonsultować.Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) Nadgarstki przy spinie też się rozsypują tak jak łokieć. Zwłaszcza jeśli ktoś używa trzymetrówek a za ultra lighta uważa Catanę 15-40g tak jak ja . Efekty widoczne na fotkach Pękła torebka stawowa i zawartośc wylała się czyli powstał tzw. ganglion nadgarstka Edytowane 11 Października 2015 przez wojtek_n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 @wojtek_n, sprawdzona metoda na ganglion to masaż szklaną butelką z ciepłą wodą (!). Chodzi o stymulację wchłaniania galaretowatej zawartości torbieli, lub wręcz jej pęknięcie i wtórne wchłonięcie. Trochę boli, ale to skuteczny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) @klim, w zaawansowanym stadium schorzenia, to właśnie jest sięganie do przyczyny, chyba, że znasz inne metody ;-)Znam i na własny rachunek stosuję. Edytowane 11 Października 2015 przez klim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melabolgia Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 @ Woytec, dzięki za namiar. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Ja kiedyś borykałem się z tym problemem i pomogła kilkukrotna seria zastrzyków sterydowych.Od chyba 7 lat spokuj,no czasami coś tam lekko daję znać ale ogólnie duża poprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Terapia manualna. Mi gość ogarnął temat w ciagu 30 min. A od dziecka były sporty walki zawodniczo/zawodowo (boks, machanie kijami itp.) tylko trzeba znaleźć kogoś kto naprawdę się zna a nie osobę która skończyła kurs masażu..To podaj jakis namiar na tego gościa .Moze ktoś skorzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi