mtmisiu Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Biały, czerwony, żółty to chyba najlepszy kolor na szczupaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Ktore piora koguta uzywa sie do zrobienia koguta (szyjne, siodlowe, inne...) ?.Dzieki, Leslaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OskiIrlandia Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 No jak do tej pory lowilem tylko na woblery od 8 do 12 cm i kolory to wszelkie odcienie zieleni ,niebieski i blekit.Zawsze ladne sztuki sie wieszaly nieraz bylo tak ze jak juz woblera po sciagnieciu mialem 5 moze 10 cm nad woda to jeszcze wyskoczyl i chapnal.Wiec napewno zaczne od tych kolorow i potem bede probowal z innymi.Dzieki koledzy za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4kristo Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Do robienia kogutów stosuje się zazwyczaj pióra siodłowe lub szyjne koguta (pióra siodłowe są bardziej miękkie od tych z szyi). Poza tym na szczupaka można śmiało kombinować z piórami marabuta tworząc tzw. puchowce. Przyznam, że łowiąc szczupaki na koguty mam lepsze wyniki "jakościowe" w porównaniu np. gum. A kolory? No cóż, tak jak koledzy pisali: biały, żółty, czerwony, niebieski i seledyn - to chyba klasyka. A złowienie ryby na własnoręcznie wykonaną przynętę - bezcenne;) Powodzenia przy kręceniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OskiIrlandia Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Dzieki kolego za porady.No wlasnie czekam dzis mial mi dostawca z Polski wyslac 130 glowek z kotwicami i niestety jutro wysle dopiero wiec czekam jeszcze tydzien az dojdzie do irlandii.Narazie zrobilem kilka na pojedynczych zwyklych glowkach i spodobalo mi sie krecenie.a przetestuje tak za 3 tygodnie jak pogoda sie poprawi bo raz deszcz raz mroz tak jak dzis.w tym roku pogoda wyjatkowo paskudna jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Chce zamowic takie piora (Strung Rooster Saddles) do robienia kogutow sandaczowych.Szukajac po sklepach internetowych sa dodatkowo takie nazwy Chinese lub Chinchilla Rooster.Nalezy rozumiec, ze sa to koguty genetyczne ?. Czy beda za dobre czy zle do tego celu ?.Dziekuje, Leslaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 te 'piora z marabuta' to z jakiej czesci marabuta sa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 To zależy Pitt, gdzie te pióra kupisz. Jeśli w Polsce, masz sporą szansę, że "pióro z marabuta" wyrosło na indyku Dokładniej, w jego zadniej części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 myslalem, ze kolega od mrabutow dostanie szanse marabou w wedkarstwie to indyk, nigdy marabutem nie byl, ten najmiekszy puch jest z pior na udach ... wszedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztoftuchorski Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Co sądzicie panowie o kogutach ? Od pewnego czasu łowie wyłącznie na swoje koguty i zaczynają dobrze brać na nie sandacze często również przyłowem są szczupaki oraz garbusy. Macie wyniki w ogóle na koguty ? to jeszcze nie jest rozpowszechniona metoda w polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Jest,jest i to bardzo :)A poza tym to WITAMY. Edytowane 8 Lipca 2015 przez kogut 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Możesz przybliżyc poprawne prowadzenie Kogutów??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Koguta wymyślono w latach 90. Miał na celu obstukiwanie dna. Skakanie nim po kamieniach. Słabo nadaje się na mocno płynąca wodę chociaż są wyjątki od reguły. Bardzo dobre na stojąca wodę o twardym dnie. Łowi się nimi z podbicia. Ja najwięcej efektów miałem na zaporowkach. Mam nadzieje ze pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Myślę ,że dużo wcześniej niż w latach 90.W 90 latach tą metodę rozpowszechnił WĘDKARZ POLSKI,ale zaufaj,dużo wcześniej była stosowana na śląskich zaporówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afro555 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 A jakbym tak sam pokusił się o "stworzenie" koguta to co ja biedny mam zrobić, krok po kroku....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afro555 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Dokładnie to rzadkość aby coś "zawiesiło" się z przypadku... choć słyszałem zdania innych "wędkarzy" że łowiący n koguty to szarpakowcy...mniejsza z tym. Chciałbym sam stworzyć własnego gucia i co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) Krok pierwszy wpisać w Google "jak zrobić koguta sandaczowego"Znajdziesz tam filmy z YouTube opisy itd...Jak nie poszukaj twórców na jerkbait i popytaj jak coś jest niejasne Ps ładnego kotleta odgrzewasz Edytowane 18 Listopada 2015 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Nie pytaj o to samo w kilku tematach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Masz gotowy link będzie Ci łatwiej https://www.google.pl/search?q=jak+zrobić+koguty+sandaczowe&oq=jak+zrobic+koguta+s&aqs=chrome.2.69i57j0l3.4615j0j4&client=ms-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi