RobertGizycki Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Po kilku latach eksploatacji dolny magnes w stojanie Motorguide 54lb odpadł. Rozkręciłem silnik wyczysciłem z brudu, odtłuściłem i przykleiłem na Distal Rapid. Działało przez około miesiąc. Dziś odpadł po raz kolejny. Nie bardzo wiem czym mógłbym to skleić by pewnie trzymało. Byłbym wdzięczny za wskazanie właściwego kleju. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Zapewne zakres pracy kleju jest niski i się odkleiło.Zadzwoń, napisz do http://www.loctite.pl/- dobiorą Ci właściwy klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Sikaflex lub sikaflex do klejenia szyb samochodowych, silikon montażowy, załatwi sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Ja w Minnkota Extreme kleilem chyba żywicą epoxydową ale pewny nie jestem. Tobie niestety się nie sprawdziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Dziękuje za wszystkie wskazówki. Byłem święcie przekonany, że odpadł magnes, który kleiłem wcześniej. Dziś wymontowałem wirnik i okazało się, że dolny, wcześniej klejony magnes trzyma, natomiast górny się oderwał i pękł na pół. Z tym już niestety nic nie zrobię, bo część jest nie do kupienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Ile wytrzymał ten Silnik?Mam podobny i zacząłem się martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Około 8 lat. Po 5 latach musiałem wymienić w nim simmeringi bo woda dostała się do środka. To było powodem korozji, między obudową a magnesami i przypuszam, że było bezpośrednią przyczyną usterki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Dzięki za info Jeszcze z rok i tez będę musiał zadbać o silnik PozdrawiamSeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Około 8 lat. Po 5 latach musiałem wymienić w nim simmeringi bo woda dostała się do środka. To było powodem korozji, między obudową a magnesami i przypuszam, że było bezpośrednią przyczyną usterki.Przyczyną mogła być wkrecona w wałek zylka, pięknie niszczy simmering Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) Dziś wymontowałem wirnik i okazało się, że dolny, wcześniej klejony magnes trzyma, natomiast górny się oderwał i pękł na pół. Z tym już niestety nic nie zrobię, bo część jest nie do kupienia.Zrobisz. Przyklej go epoxydem do obudowy i nie będzie żadnego problemu. Obudowę dobrze wyczyść i zabezpiecz czymś co dobrze trzyma sie żeliwa. Na pewno bedzie hulać jeszcze wiele lat. Edytowane 22 Września 2015 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Przyczyną mogła być wkrecona w wałek zylka, pięknie niszczy simmeringLepiej cześciej zaglądać pod śrubę niż raz na kilka lat, gdy może byc już za późno. Po każdym sezonie można zrobić przegląd. Ewent. cześciej w sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 A ja odkrecam srube po kazdym wypadzie. Co ciekawe, w Minnkocie zazwyczaj jest prawie sucho i rzadko znajduje jakies ciala obce, natomiast w Osapianie sporo wody, do tego zawsze pelno zielska. Z ta zylka tez jest cos na rzeczy, lubi sie wkrecic ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi