djwieczorynka Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Witam serdecznie wszystkich Jerkbaitowców. Myślę, że nadeszła już chwila, by pokazać Wam, co robię w wolnych chwilach w moim domowym zaciszu. Opowiem Wam krótką historię mojego lurebuildingu.Pierwsze próby z woblerami podjąłem późną zimą 2014 roku. Sam już do końca nie pamiętam, co było impulsem, by rozpocząć produkcję własnych przynęt. Po części były to na pewno względy ekonomiczne, ale tym największym motorem napędowym było pragnienie połowu ryb na przynęty, które sam wykonam. Początki zazwyczaj bywają trudne, ważne jednak, by się nie zrażać.Przedstawiam poniżej moje killery hehe, pstrągowe haha , pstrągi by ze śmiechu poumierały, gdyby je zobaczyły, chociaż podobnoż głosu nie mają Michałek przełknął gorycz porażki i postanowił strugać dalej.Z czeluści piwnicznej pieczary...... zaczęły wyłaniać się dziwne kreatury wyglądem przypominające woblery:Jednak poszukiwanie pożądanych kształtów i modeli trwało dalej. W głowie rodziło się mnóstwo pomysłów:Część z nich okazała się jednak zbyt abstrakcyjna.Akcja "Bezpieczny Domalux" też nie przyniosła pożądanego skutku. Okazało się że opary z poliuretanu niszczą strukturę lateksu: Próbowałem też wykonać przynęty inne niż woblery, z różnym skutkiem: Ale wróćmy do woblerów: Jakiś czas później wyglądało to tak: No i tutaj pokażę ostatnie zabawki, które można było gościnnie zobaczyć na Targach Rękodzieła Wędkarskiego w Mrzeżynie, na stanowisku u kolegi Wila, za namową którego też zakładam ten wątek i którego z tego miejsca serdecznie pozdrawiam Na zdjęciach pokazuje 3 modele: płytka uklejka 4cm oraz kilka głębiej schodzących, ale równie drobno pracujących koleżanek, pływające bananki 3,8cm potrafiące zanurkować na ponad 1,20m oraz bombeczki wykonane w 3 wariantach pracy, zarówne te pływające balsiane jak i lekko tonące lipowe zamiatacze. Były również pesteczki 18mm, lecz niestety wszystkie mi sprzątneli i nie mam możliwości pokazać ich na zdjęciu Dziękuje serdecznie tym, którzy wytrfali do końca tego obszernego postu, obiecuje, że kolejne będą już krótsze Pozdrawiam, Michał 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Super że zdecydowałeś się założyć wątek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 No witamy wśród twórców j.pl Woblerki ja żywo robią robote, fotki nie oddają ich uroku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Witaj Maćku,wreszcie po targach nabrałeś odwagi, aby założyć swój własny wątek. Gratuluję. Uklejeczki są miodzio . Rozwijaj tutaj swoje skrzydła .Powodzenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Super wątek i piękne woblerki, zresztą nie tylko. Szybki progres w postępach pokazuje, że determinacja i zawziętość, to dobra droga. Najważniejsze się nie poddawać. Swoją drogą wpadł mi teraz pomysł na fajny wątek w dziale LURE "Pierwszy wobler - Twórczość zebrana". Wątek do pokazywania swojego pierwszego woblera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Podobają mi się Twoje fotografie. Zwłaszcza te z naturalnym światłem.Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 super historia która dopiero się zaczyna powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Michał robisz super wobki jutro porzucam tym wobkiem od Ciebie. Dzięki wielkie czekam na kolejne twoje prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Super, jak widać wszystko leci w odpowiednim kierunku. Klasyczne woblerki o nieprzemijającej modzie wśród ryb.Warto też zwrócić uwagę na fajne blaszki Z jednym się nie zgodzę, ze swojego doświadczenia - z wątkiem względów ekonomicznych. Rozwinięte w pasję tworzenie woblerów pochłania tyle pieniędzy, że można by za to nakupić w sklepie przynęt na 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 No w końcu Twoje bananki zagościły w moim pudełku na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Życzę powodzenia w tworzeniu Swojego wątku autorskiego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Witamy fajnie widać progres w jednym poście, wobkli eleganckie, estetycznie wykończone i w fajnych barwach, oby tak dalej powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Fantastyczne wejście!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Życzyłbym sobie, a na co nie mogę liczyć, żeby każdy wątek autorski zaczynał się od krótkiej historii warsztatu. Od zdjęć, które bez dwóch zdań pokazują, że każdy miał kiepskie początki. Witaj na Forum. Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwieczorynka Opublikowano 18 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Witajcie, obecnie majstruję przy woblerach pstrągowych. Tradycyjne, klasyczne kształty.5-7cm. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Bardzo fajne, takie pstrągowe klasyki pływające czy tonące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M&M Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Super kolorki , idealne na moje rzeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwieczorynka Opublikowano 19 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) Bardzo fajne, takie pstrągowe klasyki pływające czy tonące? I takie i takie Myślę że i neutrale mogą się trafić. Edytowane 19 Października 2015 przez Maciul 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwieczorynka Opublikowano 19 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) Jeszcze psiknąłem takich homosiów w liczbie sztuk 5 Edytowane 19 Października 2015 przez Maciul 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Homosie, hmmm fajna nazwa.Powinny miec miękkie ruchy :D .Dawaj Maciul więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Gadałem ostatnio z Michałem i ma zapierdziel na studiach. Masa projektów itp. Chłopak nie śpi nocami tylko siedzi nad książkami. Postój z woblerami do odwołania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwieczorynka Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) Witam serdecznie po przerwie Coś tam poskrobałem.Uklejeczki 4cm Edytowane 3 Maja 2016 przez Maciul 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Mam pytanie jakim cienkopisem podpisujesz swoje przynęty??? A poza tym piekne wobki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwieczorynka Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Mam pytanie jakim cienkopisem podpisujesz swoje przynęty??? A poza tym piekne wobki ;) Dzięki Cienkopis jakiego używam jest od firmy Rystor. Ale równie dobre a nawet lepsze (z tym że 2 razy droższe) są uni piny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi