Skocz do zawartości

Stradic 2000 FG

cristovo

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, może ktoś mnie poratuje. Potrzebuję ustrojstwa numer 6329 (rolka prowadząca żyłkę - część zwana bearing spacer) ze schematu. Stradic 2000 FG z rynku amerykańskiego (końcówka lat 90-tych). Jakie są tego wymiary? Średnica wewnętrzna, zewnętrzna, grubość. Może uda się dobrać z innych, współczesnych modeli?

Z góry dziękuję :)

post-55272-0-23031900-1442878153_thumb.jpg

Edytowane przez cristovo

Panowie, może ktoś mnie poratuje. Potrzebuję ustrojstwa numer 6329 (rolka prowadząca żyłkę - część zwana bearing spacer) ze schematu. Stradic 2000 FG z rynku amerykańskiego (końcówka lat 90-tych). Jakie są tego wymiary? Średnica wewnętrzna, zewnętrzna, grubość. Może uda się dobrać z innych, współczesnych modeli?

Z góry dziękuję :)

# 6329 to nie rolka (rolka to 6085),tylko podkładka (tulejka) dystansowa łożyska. Łożysko ma wymiar 8x4x3 (3306).Taką tulejkę posiada wiele kołowrotków,np. Stradic 4000 FG i wiele innych jak np.TwinPower F z 98 roku - od modelu 2500 do 6000 występują takie same tulejki o oznaczeniu # 6329.

Taką tulejkę można bez najmniejszego problemu od ręki dorobić sobie z mosiądzu.

Jeżeli interesują wymiary to ;

średnica zewnętrzna - 5,90 mm ( może być 5,5 mm i nic złego się nie stanie).

średnica wewnętrzna - 4 mm

grubość - 1,80 mm 

Edytowane przez Józef Lesniak

Jestem tumanem dwuleworęcznym, ale nie aż takim na szczęście, żeby pomylić tulejkę z rolką - to był skrót myślowy, żeby łatwiej odnaleźć element na schemacie :D

Panie Józefie, wielkie dzięki! Od ręki raczej sobie tego nie dorobię, musiałbym później to wysłać na konkurs sztuki współczesnej, bo na pewno żadną tulejką by to nie było. Poszukam tu i tam, jeszcze nie wiem gdzie, ale może coś się trafi.

Pozdrawiam ;)

cristovo

No powiem tak , już mamy z Panem Józefem "takiego jednego co mu zawsze wszystko zapasuje"  , więc nie obrażając Ciebie , jednak tak jak i w tamtym przypadku , poproś Pana Józefa o potwierdzenie , a ja jutro tak dla samego info sprawdzę czy to mi leży , jak będziesz pewny , napisz na prv .

• Like 2

Panie Józefie jak zapasuje tak jak Pan napisał i to jest ten numer to może coś pomogę, a Pana część doszła ?

Pozdrawiam

Witam Panie Piotrze.

Część doszła i jest już wmontowana w mojego staruszka. Kołowrotek dostał nowe życie. Kręci bajecznie,jak przed laty.

Bardzo dziękuję.

# 6329 zapasuje na 100 %,a jak @cristovo nie chce,to mogę mu dorobić,pod warunkiem że kołowrotek trafi do mnie.

Edytowane przez Józef Lesniak
  • Like 1

Panowie, dziękuję za odzew. To stary kołowrotek (ale jary, przeżyje mnie na pewno), nie ma sensu wysyłać go w świat, rolka działa (zakładam, że od wielu już lat zresztą) bez tej tulejki, ostatnio po prostu z nudów wyjąłem nieopatrznie schemat i coś mnie tknęło - w rozmiarze 1000 tej części nie ma, a osoba, która mi lata temu kilka razy tego Stradica smarowała, korzystała (co widać po śladach paluchów) z niewłaściwego obrazka :D

Pozdrawiam,

cristovo 

Edytowane przez cristovo