cristovo Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Panowie, może ktoś mnie poratuje. Potrzebuję ustrojstwa numer 6329 (rolka prowadząca żyłkę - część zwana bearing spacer) ze schematu. Stradic 2000 FG z rynku amerykańskiego (końcówka lat 90-tych). Jakie są tego wymiary? Średnica wewnętrzna, zewnętrzna, grubość. Może uda się dobrać z innych, współczesnych modeli? Z góry dziękuję Edytowane 21 Września 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 http://www.mikesreelrepair.com/advanced_search_result.php?search_in_description=1&manufacturers_id=26&keywords=6329 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Chętnych do zakupów z "Mike'sreelrepair" to już by się trochę nazbierało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) Panowie, może ktoś mnie poratuje. Potrzebuję ustrojstwa numer 6329 (rolka prowadząca żyłkę - część zwana bearing spacer) ze schematu. Stradic 2000 FG z rynku amerykańskiego (końcówka lat 90-tych). Jakie są tego wymiary? Średnica wewnętrzna, zewnętrzna, grubość. Może uda się dobrać z innych, współczesnych modeli? Z góry dziękuję # 6329 to nie rolka (rolka to 6085),tylko podkładka (tulejka) dystansowa łożyska. Łożysko ma wymiar 8x4x3 (3306).Taką tulejkę posiada wiele kołowrotków,np. Stradic 4000 FG i wiele innych jak np.TwinPower F z 98 roku - od modelu 2500 do 6000 występują takie same tulejki o oznaczeniu # 6329.Taką tulejkę można bez najmniejszego problemu od ręki dorobić sobie z mosiądzu.Jeżeli interesują wymiary to ; średnica zewnętrzna - 5,90 mm ( może być 5,5 mm i nic złego się nie stanie).średnica wewnętrzna - 4 mmgrubość - 1,80 mm Edytowane 22 Września 2015 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Jestem tumanem dwuleworęcznym, ale nie aż takim na szczęście, żeby pomylić tulejkę z rolką - to był skrót myślowy, żeby łatwiej odnaleźć element na schemacie Panie Józefie, wielkie dzięki! Od ręki raczej sobie tego nie dorobię, musiałbym później to wysłać na konkurs sztuki współczesnej, bo na pewno żadną tulejką by to nie było. Poszukam tu i tam, jeszcze nie wiem gdzie, ale może coś się trafi. Pozdrawiam cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Panie Józefie jak zapasuje tak jak Pan napisał i to jest ten numer to może coś pomogę, a Pana część doszła ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Na pewno zapasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 No powiem tak , już mamy z Panem Józefem "takiego jednego co mu zawsze wszystko zapasuje" , więc nie obrażając Ciebie , jednak tak jak i w tamtym przypadku , poproś Pana Józefa o potwierdzenie , a ja jutro tak dla samego info sprawdzę czy to mi leży , jak będziesz pewny , napisz na prv . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) Panie Józefie jak zapasuje tak jak Pan napisał i to jest ten numer to może coś pomogę, a Pana część doszła ? PozdrawiamWitam Panie Piotrze.Część doszła i jest już wmontowana w mojego staruszka. Kołowrotek dostał nowe życie. Kręci bajecznie,jak przed laty.Bardzo dziękuję. # 6329 zapasuje na 100 %,a jak @cristovo nie chce,to mogę mu dorobić,pod warunkiem że kołowrotek trafi do mnie. Edytowane 22 Września 2015 przez Józef Lesniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Na pewno zapasuje @cristivo, patrz post # 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) Panowie, dziękuję za odzew. To stary kołowrotek (ale jary, przeżyje mnie na pewno), nie ma sensu wysyłać go w świat, rolka działa (zakładam, że od wielu już lat zresztą) bez tej tulejki, ostatnio po prostu z nudów wyjąłem nieopatrznie schemat i coś mnie tknęło - w rozmiarze 1000 tej części nie ma, a osoba, która mi lata temu kilka razy tego Stradica smarowała, korzystała (co widać po śladach paluchów) z niewłaściwego obrazka Pozdrawiam,cristovo Edytowane 22 Września 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi