lesiewicz Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Obiektywy z gwintem M42 to fajna sprawa.Niewiem jak sprawują się w Nikonie ale w moim canonie działają świetnie.Oto przykład: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekC Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 ADAPTER M42 DO NIKONAz soczewką umożliwiającą ostrzenie na nieskończoność.All...przedmiot nr 1477173560REDUKCJA NIKON M42 NIESKOŃCZONOŚĆ D90 D5000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekC Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Moja szklarnia stałek Carl Zeiss JenaPancolar 1,8/50PRAKTICAR 2.8/135Sonnar 2.8/180Super zabawa za niską cenę, tylko jak pisał Remek problemy z ostrzeniem.Trzeba poświęcić trochę czasu, ale jak wcelujesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekC Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 i... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Te obiektywy coś w sobie mają. Ostatnio poszukuję czegoś starszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Te obiektywy coś w sobie mają. Ostatnio poszukuję czegoś starszego Mi ostatnio straaasznie się spodobał Practikar 80/1.8 i poluję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=4505&postdays=0& ;postorder=asc&start=10540 Fotki oczywiście nie moje, kolegi z forum P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Podlinkuj proszę źródło tych fotografii To bardzo ważne - prawa autorskie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 I jeszcze kilka zdjęć z Prakticara, muuuuszzę go mieć, uwielbiam ten klimat. http://forum.mflenses.com/prakticar-80-1-8-got-ths-beauty-t3 5531,start,15.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 A tu z kolei jest kilka genialnych strzałów z Zeissa 180mm f/2.8 pod średni format.http://plfoto.com/149977/autor.htmlSzczególnie zdjęcia makro grzybków i kwiatków Jedyne co mnie powstrzymuje żeby go kupić to rozmiar A co do jasnej 50tki to na dniach powinienem mieć SMC Takumara 50mm f/1.4 Troszkę tańszy od zeissa o tych parametrach ale niewiele gorszy (według niektórych nawet lepszy)Ale Zeiss jest kwestią czasu <_< Z szerszych staroci ostatnio odkryłem Zeissa 35mm f/2.4 i chyba na razie najbardziej mi się podobają efekty jakie on daje. Ale przydało by się coś jeszcze szerszego i dość jasnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekC Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Witam,Włóczykij już Ci zazdroszczę Takumara,przy moim Pancolarze 1,8/50 mam problem ,bardzo szybka zmiana planów ostrzenia.Mam nadzieję że pokarzesz parę fotek i opiszesz komfort.Natomiast z Sonnara 2,8/180 (jak mówisz Zeissa) jestem pod tym względem zadowolony.Parę fotek na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekC Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Remek a nad jakim szkłem myślisz?Może nie znasz tej stronki, jest wszystko - poparte fotkamiprzez ludzi z całego świata.Producenci, aparaty a pod nimi szkła. http://www.pbase.com/cameras pozdrawiam TC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Faktycznie, mam problemy z ostrzeniem pod N5k, ale szkiełko fajnie jak dla mnie maluje, nawet Żonka uległam i dała się pofotogrować Pozdr czaro73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Nad jakąś starą poręczną 50mm. A poza tym zbieram na 24mm i wystarczy tego dobrego pbase.com znam - korzystam już od kilku lat ale wielu nowych obiektywów nie ma, a stare też nie są pełne. Zdecydowanie polecam flickr.com. Tam można wyszukać grupy wyznawców aparatów, czy optyki a aktualizacje są właściwie na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 N5000+Zeiss 50 1.8 Pozdr Czaro73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 LLC nie miałem ale miałem inną ... i najgorsze jest to, że nie pamiętam już którą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 LLC nie miałem ale miałem inną ... i najgorsze jest to, że nie pamiętam już którą Ja mam w pamięci PLC3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Ale Zenita XP12 pamiętam. To był mój drugi aparat. Pierwszy był FED3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 To jest prezent od mojego Taty , jak będę w domu Rodziców, to zrobię fotę aparatu, którego jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami. Wrzucę wówczas foty tej skrzynki, ciekawe kto zgadnie od jakiego producenta i z którego roku ( mniej więcejwięcej)... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekC Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Faktycznie w pbase.com paru brakuje, ja i tak choruje przy tej ilości szkieł i fotek.Pośród Was jestem nowy, pierwszy raz z kusiłem się na rejestrację na forum. Woda, ryby, fotografia i można coś wystrugać, nauczyć się i podpatrzeć.REWELACJA, serdeczne dzięki że jesteście.Pierwszy raz widziałem prace Roberta, zachwyt to mało, wspaniałe.Niestety na koncie mam parę trupów i jest mi wstyd.Za nim trafię nad wodę i będę postępował według Tu przyjętych zasad, ćwiczę na kamieniach i cegłach.Dzisiaj z pancolarem 50 bo w plecaku tfuuu same sigmy,a piszecie że to siano. czaro73 dzięki za fotke super, mam jeszcze MTL5 i VLC3 pozdrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Nad jakąś starą poręczną 50mm. A poza tym zbieram na 24mm i wystarczy tego dobrego pbase.com znam - korzystam już od kilku lat ale wielu nowych obiektywów nie ma, a stare też nie są pełne. Zdecydowanie polecam flickr.com. Tam można wyszukać grupy wyznawców aparatów, czy optyki a aktualizacje są właściwie na bieżąco. N 24/1.8??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Patu, jest teraz 24mm 1.4 do nikona. Ja szukam obecnie szkła pod Leicę M. Niestety na wiele z nich mnie po prostu nie stać i szukam czegoś starego, taniego. A tak w ogóle to ostatnio zacząłem ponownie bawić się z filmami i analogami - magia! Warto odłożyć na chwile cyfrę i zrobić kilka klatek na filmie (ograniczenia ISO, liczba klatek itd. dają do myślenia) - zupełnie inaczej się myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Pod Leica m używam Jupitera-12 35mm f/2.8 na przejściówce Voigtlander. W idealnym stanie kosztował mnie 150 zł + przejściówka 200 (leicastore).Wkrótce będą jakieś sample. Względnie tanie i całkiem dobre szkła pod Leica M robi Voigtlander. Średnia cena to 1300-2000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Dawid - myślę albo o Zeissie ZM 25 f/2.8 albo o Voigt 28mm f/2. Szukam jakiejś używki na eBayu by coś takiego nabyć. Na razie czekam na okazję. O ile ... 35mm to wybór jest spory - nawet są stare 35mm to już szerzej jest strasznie ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 proszę - ultron 28/1.9 http://www.fotoit.pl/index.php?site=produkt&id_kat=93&am p;am p;id=9041900zł - na pewno znajdziesz gdzieś taniej. Do jakiego korpusu chcesz to podpiąć? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi