admin Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Raczej będę szedł w kierunku czegoś minimalnie szerszego. Uwielbiam coś około 24mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Voitek 21mm i lupka autor: hans.soderstrom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 D50000 + z 50 1.8 i dalej mam mały problem z ostrością, a może ten typ tak ma... Pozdr czaro73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 No i mała zagadka dla fotomaniaków , co to za aparat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 ...50tkę 1.8 trzeba przymykać. Na pełnym otworze nie jest demonem ostrości jak N35/1.8... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Tego nie wiem ale niegdyś miałem taki skrzynkowy jedynie lunetkę miał na korpusie dodaną. Kodak o ile pamiętam był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekC Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Może to Zeiss Ikon tylko Twój w lepszym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 No i mała zagadka dla fotomaniaków , co to za aparat ? Kodak Brownie, późna wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekC Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Czaro wrzuć fotkę z ukosa robioną, tak żeby była 100% pewnośćpunktu ostrości i trochę przymknij.A i konkretnie który to ZeissMoje Zeissy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 No myślałem, że dłużej to potrwa ... Tak to jest Kodak Brownie... nr seryjny 02wg. osoby, od której ten prezent dostał mój Tata, to był używany w carskiej Rosji, ile w tym prawdy nie wiem, ale ta osoba nie była słonna do opowieści dziwnych treści cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 i ostatnie... PozdrCZaro73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Fajne, fajne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Voitek 21mm i lupka autor: hans.soderstrom esencja prostoty M6 - ma wszystko co potrzeba ... ech... do filmów super aparat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 @Robert masz juz D7000? Spotkalem sie ze skrajnym opiniami w sieci, od zachwytow do sporych rozczarowan. Kusi mnie zamiana mojego D90 wlasnie na ten model, ale jak slysze, ze niektorzy maja powazne problemy z AF i ze filmiki sa ogolnie slabej jakosci to zaczynam miec watpliwosci czy to dobry pomysl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Nie mam niestety ale jak dostane kasę to go kupie. Do opinii użytkowników mam dystans. Niektórym nawet super sprzętem wychodzą brzydkie fotki Widziałem porządne sample zdjęć i filmów więc wiem co ten aparat może. Wyduszę z niego nie mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 @Robert masz juz D7000? Spotkalem sie ze skrajnym opiniami w sieci, od zachwytow do sporych rozczarowan. Kusi mnie zamiana mojego D90 wlasnie na ten model, ale jak slysze, ze niektorzy maja powazne problemy z AF i ze filmiki sa ogolnie slabej jakosci to zaczynam miec watpliwosci czy to dobry pomysl.Af to jedna sprawa...druga to problemy z matrycą!!!!To niezbadany i nieobliczalny model..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 @Robert masz juz D7000? Spotkalem sie ze skrajnym opiniami w sieci, od zachwytow do sporych rozczarowan. Kusi mnie zamiana mojego D90 wlasnie na ten model, ale jak slysze, ze niektorzy maja powazne problemy z AF i ze filmiki sa ogolnie slabej jakosci to zaczynam miec watpliwosci czy to dobry pomysl.Af to jedna sprawa...druga to problemy z matrycą!!!!To niezbadany i nieobliczalny model..... Kariera K-5 Pentaxa ma podobny przebieg jak w przypadku d7000 .Myślę że niemal wszystko załatwi nowy firmware jak w przypadku K-5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Czegoś tu nie rozumiem. Jak aparat ma wadę to wszystkie powinny szwankować. Skąd się więc biorą ci zadowoleni i te dobre sample? Jedyne wytłumaczenie to, że trzęsło linią produkcyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Czegoś tu nie rozumiem. Jak aparat ma wadę to wszystkie powinny szwankować. Skąd się więc biorą ci zadowoleni i te dobre sample? Jedyne wytłumaczenie to, że trzęsło linią produkcyjną. Drugie wytłumaczenie może być takie że nie którzy nie umieją używać aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Z innej strony ujmujac....a moze D90 za dobry byl (jest) i jak ktos sie przesiada na puszke za (w porywach) przeszlo 4000 zł.... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Ludzie którzy je testowali nie zgłaszali zastrzeżeń a tu się okazuje, że się jakieś plamy robią. Rozsądnie będzie zaczekać bo może się okazać, że nowe oprogramowanie usunie plamy ale coś się gdzieś pogorszy. No i krajowa gwarancja koniecznie jak by co. A co jest nie tak z AF w nim bo się nie natknąłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 D90 robi cienkie filmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Najlepszym urzadzeniem do krecenia filmow jest kamera filmowa. Umozliwia rowniez sterowanie dynamika obrazu - ma regulowana ilosc klatek/ sek oraz robienie zdjec z bardzo duza predkoscia kl/sek. Kupno jest bolesne finansowo ale mozna wypozyczyc.. Natomiast do krecenia filmikow amatorskich D90 zupelnie wystarcza... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi