nyny Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 A jakos tak wlazlem dzisiaj do fotojokera i cos mnie podkusilo, wiec stalem sie posiadaczem N50/1.8G AF-S. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Jak dla mnie ta ogniskowa jest bezużyteczna ( posiadając 35/1.8 i 85/1.8 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Jak dla mnie ta ogniskowa jest bezużyteczna ( posiadając 35/1.8 i 85/1.8 )Tez tak myslalem;)Ale po zabawie kolegi N50/1.4AF-S jakos tak zaczela mi pasowac ta ogniskowa pomimo, ze mam podobnie jak Ty i dodatkowo 105/f2.8vr micro.I AF 85 i 35 to przy tej 50 zadyszki dostaje:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Ja 50 mm bardzo lubię, ale najbardziej ze wszystkich to 35 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 ..szczególnie Remku, ze na FX-ie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Ano - zapominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Jak dla mnie ta ogniskowa jest bezużyteczna ( posiadając 35/1.8 i 85/1.8 ) @Patu, przecież 85 na cropie to już nie jest klasyczny portretowy kąt widzenia.Właśnie 50-60 tce bliżej jest do tych 85 na ff. Jakiś czas temu na analogu trzaskałem manualną 85ką i 35.Mniód i malinka .@Patu wypróbuj nową Nikkora 40tkę,niepozorny ale świetny obiektyw,dzięki małej odległości ostrzenia dający dodatkowe możliwości. U mnie ostatnio zmiany, w zasadzie już wiem co mi podchodzi i racze konieć prób.Prorytetem stała się dla mnie kompaktowość zestawu, poręczność i jego nipozorność .Bardzo, bardzo mi się spodobało 40mm i 24mm na cropie. W zasadzie 80% czasu spędzam z czymś takim w ręku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Piękny ten naleśniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Zauważyłem fajną rzecz że jak wyjdę sobie na ulicę z tym zestawem to nikt nie zwraca na mnie praktycznie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 a ta 24mm jak wygląda - też taka płaska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Niestety nie.24ka to Sigma 24/1.8. Ale kurcze jestem w stanie przeboleć gabaryty 24ki bo raczej ciężko o taki jasny i kompaktowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Ale w drodze do mnie jest już coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 barwena1977Obiektyw przypomina bardzo cos co zostalo uznane z najlepsze na swiecie szklo .Mogie sie jednak myslic bo nie mogie znalezc linka ktory mi przelecial gdzies na dniach przed oczami .Napewno jedne ze scislej czolowki swiatowych szkielek http://www.luminous-landscape.com/columns/sm-02-05-02.shtmlpozdrawiam Termos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Jak dla mnie ta ogniskowa jest bezużyteczna ( posiadając 35/1.8 i 85/1.8 ) @Patu, przecież 85 na cropie to już nie jest klasyczny portretowy kąt widzenia.Właśnie 50-60 tce bliżej jest do tych 85 na ff. Jakiś czas temu na analogu trzaskałem manualną 85ką i 35.Mniód i malinka .@Patu wypróbuj nową Nikkora 40tkę,niepozorny ale świetny obiektyw,dzięki małej odległości ostrzenia dający dodatkowe możliwości. U mnie ostatnio zmiany, w zasadzie już wiem co mi podchodzi i racze konieć prób.Prorytetem stała się dla mnie kompaktowość zestawu, poręczność i jego nipozorność .Bardzo, bardzo mi się spodobało 40mm i 24mm na cropie. W zasadzie 80% czasu spędzam z czymś takim w ręku: To zależy, kto i co uznaje za portret. Znam takich, co na DX-ie używają od 100mm wzwyż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi