nyny Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 A se dzisiaj Sigme 10-20 zanabylem:) Sie paczki nie moge doczekac;) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekC Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Będą ekstra fotki, będą...pokarzesz coś Nyny ???Inni coś nic nie pokazują, noże nie pstrykają, mróz i szron na szkiełkach!!?Pozdr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Nyny widzę, że wizyta u ortopedy gwarantowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Nyny widzę, że wizyta u ortopedy gwarantowana A dlczego, (cos dzisiaj po pepkowym zatracona percepcje mam i nie zajarzylem o co chodzi;)? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Kręgosłup! dużo szkieł ... duży problem ja swój leczyłem i skończyło się na małym aparacie i dwóch stałkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Kręgosłup! dużo szkieł ... duży problem ja swój leczyłem i skończyło się na małym aparacie i dwóch stałkach No troche to wszystko wazy, ale foto ktore uprawiam niestety nie idzie w parze z kompaktowoscia zestawu;)Ale powymienialem sobie paski na mniej meczace, dobry plecak i nie jest tak tragicznie;) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Zobaczymy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Kręgosłup! dużo szkieł ... duży problem ja swój leczyłem i skończyło się na małym aparacie i dwóch stałkach Remek można wiedzieć jaki to mały aparacik i dwie stałki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 W zasadzie Grzesiu nie ma to znaczenia. Kiedyś myślałem, że tak ale ...chyba się starzeję bo coraz mniej obchodzi mnie 1000 różnych opcji, które oferują aparaty. Nie ważne czym zrobione, a najważniejsze jest co zostało pokazane. Ostatnio nawet powróciłem do analoga Nikon F90x - na mój użytek świetnie się sprawuje. Co ważne - używam 35mm jako podstawowy obiektyw oraz 50mm jako drugi. Mam w torbie jeszcze 90mm ale go nie używam wcale - sprzedam go niebawem. To co chcę jeszcze kupić to 24mm - lubię tą ogniskową. Koniec kropka. Miałem dużo sprzętu i to dźwigałem. Wielokrotnie jak przyjechałem z wyprawy to kilka dni mnie kręgosłup bolał. Stwierdziłem, że fotografia i wędkarstwo musi być przyjemnością. Dlatego zmieniłem. Na ryby biorę natomiast Canona G11 - do kieszeni PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Remku ja wlasnie idąc focic biore cały plecak (szkła,lampa czasem nawet lapka zabieram)a generalnie i tak zakładam 35/50 ale lubie miec ze soba cały sprzet bo jak wiadomo wszystko sie moze przydac a po takiej 4 godzinnej wycieczce plecy padaja...gdzie tu przyjemnosc z fotografowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Grzesiek,Cierpiałem dokładnie na to samo Ponadto im więcej sprzętu tym trudniej było mi się zdecydować czym zrobić zdjęcie. Mając dużo nie znałem możliwości i charakteru sprzętu. Teraz 35mm znam na tyle, że mogę nią operować w ciemno - znamy się jak łyse konie Fakt z okrojonym sprzętem pewnych ujęć nie zrobię ale ....wtedy zaczynam kombinować jak zrobić tym co mam PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekC Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 A efekty są zapierające dech, szkoda że tak niewiele mogłem Twoich zdjęć obejrzeć Remku.Niosą treść, opowiadają historię ma się ochotę obejrzeć dalszą część.Takie są moje wrażenia. Starsza kobieta przy przystankuWarta honorowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Robię sporo zdjęć ale obecnie 99% moich zdjęć to albumowe rodzinne więc nie do publikacji dla szerszego grona. Trochę z czasem ciężko by wyjść na miasto. Czekam trochę na chwilę wolnego czasu i jakąś dogodną miejscówkę i na pewno pokażę. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Robię sporo zdjęć ale obecnie 99% moich zdjęć to albumowe rodzinne więc nie do publikacji dla szerszego grona. Trochę z czasem ciężko by wyjść na miasto. Czekam trochę na chwilę wolnego czasu i jakąś dogodną miejscówkę i na pewno pokażę. PozdrawiamRemek Remku,czekamy na kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 W zasadzie Grzesiu nie ma to znaczenia. Kiedyś myślałem, że tak ale ...chyba się starzeję bo coraz mniej obchodzi mnie 1000 różnych opcji, które oferują aparaty. Nie ważne czym zrobione, a najważniejsze jest co zostało pokazane. Ostatnio nawet powróciłem do analoga Nikon F90x - na mój użytek świetnie się sprawuje. Co ważne - używam 35mm jako podstawowy obiektyw oraz 50mm jako drugi. Mam w torbie jeszcze 90mm ale go nie używam wcale - sprzedam go niebawem. To co chcę jeszcze kupić to 24mm - lubię tą ogniskową. Koniec kropka. Miałem dużo sprzętu i to dźwigałem. Wielokrotnie jak przyjechałem z wyprawy to kilka dni mnie kręgosłup bolał. Stwierdziłem, że fotografia i wędkarstwo musi być przyjemnością. Dlatego zmieniłem. Na ryby biorę natomiast Canona G11 - do kieszeni PozdrawiamRemek Około roku zajęło mi dojście do podobnych wniosków Po pierwsze- to ma sprawiać przyjemność czyli ma być lekko i mibilnie, pod drugie-stałki to jest TO.Troszkę szkiełek mi się przewinęło przez rączki, pożyczanych lub kupowanych przeze mnie i stanęło na tym że została takażelazna czwóreczka stałek i nic mi więcej nie potrzeba.Tak więc są to F28/f2.8, FA50/f1.4, F85/f1.4(manualny) oraz FA135/f2.8.I ani milimetra więcej i mniej.Oczywiście pewnie kiedyś coś zmienię ale raczej na pewno w podobnym zakresie.Obiektywy dobierałem także pod kątem używalności na analogowej pełnej klatce, wszystkie ją kryją a puszeczka już w drodze . Przyznam też że po chwili fascynacji AFem już mi to minęło.AF to nie wszystko szczególnie jak jest się w posiadaniu odpowiedniej matówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Niby to manual, niby Korea, ale optycznie robi miazgę z L-ek i Nikkorów... http://optyczne.pl/226.1-Test_obiektywu-Samyang_35_mm_f_1.4_ AS_UMC__Wstęp.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 ..a 3 miesiące po inauguracji, pojawią się na giełdach za pół ceny... jak 85/1.4 ...A niby brak AF to nie taki problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Wszystko byloby OK, gdyby nie pewien fakt... ...optyczne kropka peel... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Wszyscy zapomnieli o relatywnie tanich i bardzo dobrych szkłach marki Voigtlander. Nowy Voigtlander Color Skopar do Canona 20/3.5 to koszt ok. 1750zł, a Nokton 58/1.4 ok. 1850zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 ..a 3 miesiące po inauguracji, pojawią się na giełdach za pół ceny... jak 85/1.4 ...A niby brak AF to nie taki problem... @Patu, 3 miesiące po zakupie lustrzanki 70%(jak nie więcej) nowych uzytkowników nie robi lepszych zdjęć niż wcześniej posadanymi małpkami, nie wspominając już o w miarę świadomym posługiwaniu się tym narzędziem.Kupa ludzi kupuje świetny sprzęt i nie potrafi nawet w połowie go wykorzystać i po niecałym roku go sprzedaje aby kupić jeszcze lepszy choć ich zdjęcim w niczym to nie pomaga.PrzykładY: sprzedający N D90/D300 dla D7000, P K-X dla K-R,K-7 dla K-5 czy też C 50D dla 60D.Podobnie jest z obiektywami, nie tylko manualnymi.Ja swojej 50tki za AFem uczyłem się ok. pół roku.@dawid- Voitki mają przewagę nad Samyangiem w postaci kompaktowości ale nie zmienia to faktu że w tej chwili ta 35tka jest optycznie najlepszym obiektywem w tej klasie i to w cenie max 1500zł(pewnie będzie taniej).I powtórze jeszcze raz, wystarczy zmienić matówkę i zapomnicie o braku AFu.Sam czekam już na swoją . Chyba że się komuś po prostu nie chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Testy sobie a sample sobie i w tych samplach jak dla mnie ten naleśnik wypada zdecydowanie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 No właśnie...W tabelkach wszystko och i ach, a sample wyglądają bardzo przeciętnie. Ja już się nauczyłem że testy można przejrzeć ale sample to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 No właśnie...W tabelkach wszystko och i ach, a sample wyglądają bardzo przeciętnie. Ja już się nauczyłem że testy można przejrzeć ale sample to podstawa. A ja bym jeszcze dodał - sample, które sam zrobiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Panowie to może otworzyć wątek lub wątki z popularnymi szkłami i wrzucać tam sample. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi