kondzio 77 Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Witam koledzyZaczynam przygodę z castingiem i jestem na etapie zakupu multikow.Pierwszy kołowrotek pod sandacza przedział wagowy glowek 15-40g.Myślę nad Abu Revo lub daiwa Tatula co wybrać.Wiele dobrego wyczytałem na ich temat lecz nie mogę się zdecydować.A może szukać innego modelu?Drugi tez pod sandacza na lekko i okonia główki 8-15g.Tu nie mam nic wybranego.Proszę o wasze opinie.Cenowo w tym przypadku dysponuje kwota ok 1000 zl.+-.Dziękuję z góry za pomoc. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 W pierwszym temacie: Revo SX, STX ale drugiej generacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Tatulka będzie dobrym wyborem. Polecam wersję na jdm, troszkę lepsze spasowanie, kilka fajnych detali. Używam jej w gramaturze 10-30g i sprawdza się wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Drugi do tysiaka z moich typów to może być: -z abu: premier, mgx, alt, lt. Zależnie od preferencji i lotności przynęt, oporu stawianego w wodzie oraz wagi multika.-z daiwy: tatula JDM, alphas 105hl, alphas 103, sol-z shimano: metanium, curado 101d, można pokusić się i o znalezienie antoniego w tych pieniądzach, chronarch/curado 51e też wytrzyma, ewentualnie exsence dc jeśli potrzebujemy dobry nawój i bajerancki multi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Witam .Osobiscie na lekko stosuje abu revo 8 na ciezko zillno.Co moge powiedziec to ze cast mmie porwal i zaczarowal:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Pierwszy zestawik proponuje :http://www.tacklewarehouse.com/Daiwa_Tatula_Tactical_Casting_Reels/descpage-DTT.htmlDrugi zestawik proponuje:http://www.tacklewarehouse.com/Daiwa_SV105_Casting_Reels/descpage-D5SV.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Jakaś nowa Tatula, nawet niezła, barwy stonowane i w macie bez "tęczowych" napisów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 26 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Koledzy dziękuje z góry za zainteresowanie.Pewnie po pierwszych zakupach,testach w praktyce pójdzie już z górki. Na razie decyzja jeszcze nie podjęta.Wybór jest ciężki,bo i oferta rynkowa za duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 mam SX'a oraz Tatule type R.... jak dla mnie po trudnych początkach z SX'em tatula łatwiejsza do ogarnięcia od pierwszego kontaktu. przy szybkim opadzie szybszy bardziej się nada... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi