Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird - pomoc poszukiwana

Zanderix

Pytanie

Poszukuje kontaktu do osoby biegłej w echosondach Humminbird.

Mianowicie mam od kolegi echo 450 TX z uszkodzonym przetwornikiem.

Jako, że to model kilkuletni nie mogę znależć - może słabo szukam ;) - sklepu w którym byłby od ręki.

Łudzę się, że może istnieją jakieś zamienniki - i tu właśnie potrzebny mi FACHOWIEC co się zowie :)

gdyby ktoś, coś, kogoś - byłbym zobowiązany :D

PZDR

Zanderix

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Echo Humminbird 450 TX, nie jest modelem kilkuletnim tylko kilkunastoletnim  :) Możesz w nim zastosować przetwornik XNT 9 QB 90 T, który zastąpił ten który był w oryginale.

o super info "z nadzieją" :D - dzięki i lecę szukać w czeluściach netu :)

• 0

@Paprykarz niezla wiedza :)

Moze nie na temat zapytam. Przestal mi dzialac zewnetrzny GPS w Humminbirdzie 798, moze podpowiesz jak zdiagnozowac czy to uszkodzone kabelki, uszkodzona antena czy cos softwarowego? Niestety nie mam anteny zapasowej. Moze ktos z Wawy ma taka sprawna antene do testow?

• 0

Były też 797 z wewnętrzną anteną 797c2i. Wersję można zmienić z domestic na international (włącznie z możliwością samodzielnego instalowania kolejnych aktualizacji), to tylko kwestia kasy. Na priv. prześlę Tobie namiar na człowieka, który pewnie ma antenę albo nawet da radę określić czy stara jest kaput. Jest gdzieś z okolic Warszawy to możesz podjechać osobiście.

• 0

"Bombastycznie! Niby znam Soline jak wlasna kieszen ale brqk mi waipointow ktore zaznaczalem. Uciesze sie jak GPS wroci."

Przyjedź na Soline teraz, przy tym stanie wody.

Wszędzie na b. dobrych miejscowkach wprowadzisz sobie "pointy" spacerując po brzegu. :)

• Like 1

• 0

W tym modelu podstawowym przetwornikiem jest model DualBeam 83/200 kHz, czyli XNT 9 20T. Musiałbym sprawdzić czy nie można do niej podpiąć QuadraBeam ale to dopiero wieczorem albo jutro. 

EDIT: Można również korzystać z przetwornika Quadra Beam XNT 9 QB 90 T

Edytowane przez Paprykarz